2010. május 27., csütörtök

.Dynamó már megint az újak!!!!


Hello!

Mint korábban is írtam eszméletlen,hogy ezek az új parkoló ellenőrök mi megengednek maguknak!!
Nyíltan a kőrúton az utcákon szedik zsebre a pénzt.
Az egyik régi csókos aki már nem fizet nekünk mert fél mesélte a minap:
Meglátta az őrt indult a parkoló automatához pénzt bedobni erre kiabál utána az őr ne oda dobja azt a pénzt hanem az ő zsebébe!
A parkolóőr felszólítja az autóst ne az automatába dobja a pénzt hanem az ő zsebébe az utcán mindenki előtt…Horror még hogy Sancit nevezték rablónak ezek százszor rosszabbak nála.
Amikor meg rájuk szól valaki hé elvittek innen 4 embert sittre ez nem zavar és riszt el???
A válaszuk ennyi rá: Az már rég volt……
És ennyivel részükről le van tudva a dolog.
Ez eszméletlen és ezek a pondrók is majd ránk hoznak megint majd bajt akik régóta itt vannak.
A területi ellenőrzés meg szart sem ér csak lötyögnek az utcán és nem csinálnak semmit.
Régen korrupció gyanúval bekísértek embereket területi ellenőrök és kirúgták ma ezt hírből sem ismerik.
Tuti,hogy ezek is kapnak zsebre pénzt román vezérletével talán.
Tököm ki van az újakkal…..

Bűnszervezet jogi fogalma:

A bűnszervezet fogalmát a Btk. 137. § 8. pontja határozza meg: három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése. A bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén a bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik, de 20 évet nem haladhatja meg.
Takács Sándor pont egy ilyen szervezetet működtetett jogilag.
Jelenleg meg Moldvai József működteti azt.
Jogilag sima ügy Takács Sándor egy bűnszevezet vezetője volt.
Sittre vele.

Sokat fizethet, aki keveset parkol

Akár 200 forintot is be kell dobniuk az automatába azoknak, akik a parkolási időszak vége előtt néhány perccel akarnak jegyet váltani.

Létezik olyan állami beruházás az elmúlt 8 évben ami nem bűzlik MSZP-s korrupciós ügytől????

Van-e olyan állami beruházás ami az Mszp 8 éve alatt jött létre és nincs rendőrségi nyomozás,hűtlen kezelés,vesztegetés stb miatt abban?????
Mondjon valaki olyan Mszp-s beruházást amiben nincs korrupció…..
Nem mentek zsebre borítékok.
Dicsérik Tóth Józsefet mennyit tett ő a XIII.kerületért,csak arra nem gondolt senki,hogy mennyi pluszba kerület ez a kerületnek ami magán zsebekbe vándorolt!!!!!
Mondjuk ki nyíltan az Mszp egy veleéig romlott,korrupciótól átitatott párt.

Ha elhúzódik a vita, júliustól ingyenes a parkolás

Legfeljebb két liter benzin árát, azaz 545 forintot lehetne elkérni egy óra parkolásért. A Fidesz javaslatáról ma kezdődött vita az Országgyűlésben. Az ellenzék módosítana a javaslatokon, amit ha nem szavaznak meg, akkor júliustól sehol, így Budapesten sem lehet majd pénzt kérni a parkolásért.
A parkolás szabályozása módosításra vár, a korábbit ugyanis az Alkotmánybíróság júliusi hatállyal eltörlölte. Például azért, mert a díjnak nem volt felső határa. A Fidesz ezért most a parkolási díj felső határát a 95-ös benzin átlagárához kötné. Tavaly egy liter 95-ös átlagosan 272 forintba került. Ezt szoroznák meg kettővel, így júliustól egy óra parkolásért legfeljebb 545 forintos kérhetnek. A Fidesz szerint ráadásul az elmúlt 8 évben főleg Budapesten nagyon súlyos problémák alakultak ki abból, hogy a parkolásra befizetett forintok nem mindig jutottak el az önkormányzatokhoz. Ezt a gondot is orvosolná a Fidesz, legalábbis a javaslatot előkészítő Rogán Antal szerint. Ők előírnák, hogy mindenki tegye közzé: mire költötte a parkolási bevételeket.
Az ellenzéknek viszont egyelőre nem tetszik a javaslat. Az LMP az autósokról kiadott adatok miatt aggódik, az MSZP pedig a koncepciót hiányolja.
Az új parkolási szabályokról azonban minél hamarabb döntenie kell az Országgyűlésnek. Az Alkotmánybíróság korábbi döntése értelmében ugyanis ennek hiányában júliustól nem szedhetnek pénzt az önkormányzatok a parkolásért. Abban pedig mindenki egyetért, hogy – Budapesten legalábbis – az ingyen parkolás káoszhoz vezetne. A Fővárosi Önkormányzat emiatt támogatja a Fidesz javaslatát. A parkolási díjakat azonban nem csökkentenék. Azt mondják: ez nem üzleti, nem pénzügyi, hanem forgalomszabályozási kérdés.
A Várnegyedben ennek ellenére is olcsóbb lehet. A fővárosban ma különböző parkolási zónák vannak. A külső területeken olcsóbb, a belvárosban drágább a parkolás. A Várnegyedben azonban most többet, 640 forintot kell fizetni, mint a leendő felső díjhatár. Így ott éppen annyi, azaz 545 forint lesz egy óra. A tervezett új szabály szerint egyébként csökkene a pótdíj összege, és arra kamatot sem lehetne számolni.



Leleplező felvétel kenőpénzt vesz át a szocialista bizottsági elnök

Több mint 2 millió forint kenőpénzt vett át Újbuda vagyongazdálkodási bizottságának szocialista elnöke egy videofelvétel szerint. A rejtett kamerás felvételen egy önkormányzati ingatlan eladásáról beszél egy vállalkozóval, majd elteszi a borítékban elé csúsztatott pénzt. A kerületi Fidesz feljelentést tett az ügyben, az önkormányzati ülésen interpellálni szerették volna Wieszt Jánost, ezt azonban párttársa, az MSZP-s Molnár Gyula megakadályozta. Wieszt állítása szerint nem emlékszik az ügyletre, csak arra, hogy nem kenőpénz volt a borítékban.

Egy rejtett kamerás felvételen 2 millió kétszázezer forintot vesz át Wieszt János az újbudai önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának MSZP-s elnöke, papírborítékban. A videón egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. A beszélgetőpartner az ügylet felgyorsítását kéri, amire a szocialista politikus rábólint, majd megbeszélik a részleteket.

Wieszt János elismerte, hogy ő látható a felvételen, a találkozóra azonban állítása szerint nem emlékszik. Azt mondta: néha kap pénzt papírborítékban. „Nemcsak kétmilliót, sokkal többet is vettem már át” - fogalmazott Wieszt, de elmondása szerint az sosem kenőpénz volt, ezért lemondani sem fog a képviselőségéről.

A felvételt a Fidesz be akarta mutatni az újbudai önkormányzat ülésén, de ezt Molnár Gyula szocialista polgármester megakadályozta. A polgármester nyilatkozni sem volt hajlandó. Sajtósa pedig felszólította stábunk tagjait, hogy hagyják el a termet. Később Molnár Gyula közleményt adott ki: szerinte a videó csak a közelgő önkormányzati választások előtti kampányfogás.

Lakos Imre, a kerület liberális alpolgármestere azt mondja: Wiesztnek nem kell lemondania, csak ha jogerős ítélet születik ellene. A helyi Fidesz viszont ezentúl kivonul a képviselő-testület üléseiről, ha a szocialista politikus jelen van.

A videó teljesen egyértelmű - mondta el Kupper András, a Fidesz önkormányzati képviselője. Hozzátette: nem szeretne egy olyan testületben dolgozni, amelynek egyik tagját - mint ahogy a VI. kerületben történt - ülés közben viszik el. A kerületi közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz az ügyben hatalommal való visszaélés miatt tett feljelentést.


Álláshalmozó a kétmilliós borítékkal levideózott Wieszt





A kétmilliós boríték átvételekor egy Bartók Béla úti számítástechnikai üzlet tulajdonosa filmezte le 2007-ben Wieszt Jánost, mielőtt az önkormányzat végre eladta volna neki a helyiséget. A kerület vagyongazdálkodását Wieszt irányította. Az MSZP újbudai frakcióvezetője komoly álláshalmozó, a fővárosi önkormányzat etikai bizottságától munkaügyi döntőbíráskodáson és a vállalkozók kamarai képviseletén át több fb-tagságig számtalan megbízatást gyűjtött be az utóbbi években.
Tízszázalékos „alkotmányos költséget” kellett letennie a XI. kerületi MSZP-frakcióvezető kezébe egy Gellért térhez közeli, 18,3 millió plusz áfára becsült üzlethelyiség bérlőjének ahhoz, hogy forgalmi értéken megvehesse az ingatlant. A jelenetet maga a bérlő, egy számítógépes üzlet tulajdonosa rögzítette videóra. A rejtett kamerás felvételt csütörtökön a kerületi Fidesz mutatta be az önkormányzati testületi ülésen.
Wieszt akkor azzal magyarázta a felvételt, hogy életében nemcsak kétmillió forintot, hanem sokkal többet is vett már át, például amikor házat épített. Az építkezésben is voltak kétmilliós számlák, és ahhoz hogy tudjon pénzt kiadni, először természetesen kapnia kell.
A Wieszt János az ügylet idején nemcsak a szocialista képviselőcsoportot vezette, hanem elnöke volt a kerület vagyongazdálkodási bizottságnak is. A Bartók Béla úti önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségre 2007-ben váratlanul hétszeres bérletidíj-emelést irányoztak elő, amit az ingatlan megvásárlásával lehetett kiváltani. Az ujbuda.blog szerint az ingatlant a Qwerty Computer Kft. bérelte [1] 2007 októberéig, amikor a vagyongazdálkodási bizottság az adásvételről szerződött a céggel [2].

Bokros teendői ellenére Wieszt 2010-es vagyonbevallásán csupán háromszázezres képviselői díjazás szerepel a kereset rubrikában. Bevallott azonban két nagymarosi teleket és egy kilencven négyzetméteres (plusz tetőtér) zebegényi üdülőt, amihez (ötven százalékban) 1990-ben jutott ajándékozás útján. Budapesten egy hetvennyolc négyzetméteres XI. kerületi társasházi lakás ötven százaléka felett rendelkezik, valamint 2002-ben a IX. kerületben egy hatvanhat négyzetméteres társasházi lakást vásárolt, aminek nyolcadrészt tulajdonosa.
Ingóságai között van egy 2008-ban vett VW Passat, tavalyi vagyonbevallásában még egy nagy értékű motorcsónak is felbukkan, bankszámláján tízmillió forint és háromszáz euró készpénz található.
Mint megtudtuk, Wieszt elsősorban Molnár Gyula – XI. kerületi polgármester, az MSZP korábbi budapesti elnöke – fontos embere. A fővárosi politikában akkor szorult háttérbe, amikor Hagyó Miklós és köre kiszorította Molnár Gyulát a hatalomból, a kerületben viszont erős embernek számít. Bár bent ül a frakcióban, fővárosi ügyekben nem nagyon aktív, felszólalása alig volt a fővárosi közgyűlésben.
Párttársai szerint a 2007-es videó készítésének inkább a korabeli Hagyó–Molnár-párharc szolgáltathatott hátteret, majd mint egy celeb házipornó-kazettája, körbe-körbe járt, amíg ki nem kötött a kerületi Fidesznél.
A botrány kirobbanása után Molnár Gyula az ártatlanság vélelmére hivatkozva első körben megvédte Wiesztet, pénteken azonban bejelentette, felkérte, hogy az ügy tisztázásáig függessze fel tagságát a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságában.

Megzsarolták, ezért fizetett

Megszólalt a politikusnak pénzt átadó vállalkozó. Rejtett kamerával vette fel, ahogy egy önkormányzati képviselő több mint két millió forintot vesz át.

Lendvai ultimátuma kenőpénz-ügyben

A kétmillió forint kenőpénz elfogadásával vádolt Wieszt János szocialista politikusnak egy-két napja van, hogy tisztázza magát- ezt mondta Lendvai Ildikó a TV2-nek.
A TV2 Mokka című reggeli műsorában Lendvai Ildikó azt mondta, hogy ha a XI. kerületi szocialista frakcióvezetőnek nincs “egy életszerű és hihető története, ami cáfolja azt, ami a videóból elég könnyen interpretálható”, akkor nem illeti meg semmilyen védelem, és nincs helye a szocialisták között.
Wieszt János egy videofelvétel szerint egy borítékot vett át egy vállalkozótól, amelyben kétmillió forint volt. A politikus a pénzátvétel tényét nem cáfolta, de azt mondta, hogy a felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van. A Fidesz kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost. A fideszes politikusok nem vesznek részt ezentúl azon fővárosi testületek munkájában, amelyeknek Wieszt János is tagja.


Újabb korrupció-gyanú a fővárosban

A rejtett kamerával készített felvételen az látszik, kétmillió kétszázezer forintot fogadott el egy kerületi szocialista politikus.


Vágatlan a vállalkozó, aki kenőpénzes felvételt csinálta Wieszt Jánosról

Nyilvánosság elé lépett az a vállalkozó, aki az elmúlt napokban elhíresül rejtett kamerás felvételt csinálta még 3 évvel ezelőtt Wieszt Jánosról, Újbuda vagyongazdálkodási bizottságának szocialista alelnökéről. A vállalkozó – Gálfi István, a Qwerty Computer Kft. ügyvezető igazgatója – azt mondta: azért hozta nyilvánosságra három év után épp most, mert megfenyegették. Egy férfi kereste meg és a felvétel után érdeklődött, erről is készített videót.
Az ügy hátteréről azt közölte, hogy a Bartók Béla úti üzlethelyiséget 1992 óta bérli, a bérleti jogot nyilvános pályázaton nyerte el, a bérleti díjat 15 éven át pontosan fizették, amíg a szerződést indoklás és cserehelyiség biztosítása nélkül fel nem mondta az önkormányzat. A vállalkozó szerint ebben a helyzetben két választása volt: vagy elköltözik, vagy új szerződést köt sokkal magasabb áron. Elmondása szerint ezután megpróbálta megvásárolni a helyiséget, ezért beadta a szükséges papírokat. Ezután ”üzent Wieszt János”, aki először 15 millió forint plusz áfá-t kért vételi árként, amiből 10 százalékot, azaz másfél millió forintot ”kellett neki fizetni”, különben nem értékesítik az ingatlant – mondta el Gálfi István. Egy hónap múlva már 18,3 millió forintot kért az ingatlanért és nem a nettó, hanem a bruttó összeg után kellett fizetni 10 százalékot, vagyis 2,2 millió forintot – tette hozzá. A vállalkozó hangsúlyozta, hogy a videót saját ”életbiztosításaként” készítette még 2007-ben, és azóta csak egy embernek mutatta meg.




A teljes anyag:


És a fenyegetőről készült videó:

Wieszt-ügy további botrányok várhatók

Más botrányos esetekről is tud Wieszt lebuktatója?

Tagadja az MSZP távozó elnöke, hogy a pártban tudtak az újbudai vesztegetésről. Ha a nyomozás során mégis bebizonyosodna, hogy a szocialistáknál körbejárt a rejtett kamerával készített felvétel, az érintett politikusokból gyanúsított lehet. Közben az RTL Klub újabb részletet közölt abból az interjúból, amelyet a kenőpénzt átadó vállalkozóval készített.

Bár az eset két és fél éve történt, a kenőpénz átadásáról felvételt készítő vállalkozó csak a múlt héten tett feljelentést, miután megfenyegették. Állítása szerint a múlt héten egy fekete öltönyös, fekete napszemüveges férfi megkereste azzal, hogy tudja, nála van a felvétel és szeretné azt megkapni.

A férfi arról is beszélt a kereskedelmi televízió Híradójának, hogy más, korrupciógyanús ügyekről is vannak bizonyítékai, biztonságos helyen. „Vannak más ügyekről is anyagaim, amelyeket saját biztonságom érdekében gondosan őrzök; már csak azért is, mert az elmúlt napokban egyértelműen üzentek nekem, hogy ha ez a felvétel nyilvánosságra kerül, tönkretesznek” – fogalmazott a vállakozó, aki a felvételen látható Wieszt János mellett mást nem akart megnevezni, és a többi ügy részleteiről sem beszélt. Azt állítja, története nem egyedi, a politika másokat is hasonló helyzetbe kényszerített.

Körbejárt?

A rejtett kamerás felvételt az újbudai Fidesz hozta nyilvánosságra. Az Index a videót a fővárosi MSZP korábbi hatalmi harcaival hozta összefüggésbe: a portál szerint a felvétel körbejárt a szocialista pártban, mielőtt az ellenzékhez került.

Lendvai tagad

Az MSZP távozó elnöke tagadja, hogy a szocialista pártban tudtak az újbudai vesztegetésről. „Ez a videó az MSZP-ben nem járt kézről kézre, vagy akkor az én kezem nem lenne ott az MSZP-ben, de senkié sem, akivel beszéltem” – jelentette ki Lendvai Ildikó. Hozzátette: „ez a videó számunkra ismeretlen; kicsit kevésbé életszerű is, hogy az illető magáról készít egy videót és körbeadja a saját pártjának, hogy nézzétek meg, milyen csinos vagyok rajta”.

A BRFK vesztegetés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. Ha az eljárás során mégis bebizonyosodna, hogy az MSZP-ben körbejárt a videó, az érintett politikusokból gyanúsított lehet. A törvény ugyanis bünteti, ha egy hivatalos személy nem tesz feljelentést a tudomására jutott a vesztegetés kapcsán.

(hírTV, FH)


Zsarolás miatt fizetett milliókat az MSZP-s Wiesztnek

Megzsarolták, ezért fizetett több mint kétmillió forint csúszópénzt a szocialista Wieszt Jánosnak az a vállalkozó, aki egy önkormányzati ingatlant akart megvenni a főváros XI. kerületében.

A férfi a Bartók Béla utcai ingatlant bérelte a kerülettől, majd amikor megtudta, hogy árulják, benyújtotta az iratokat. Az RTL Klubnak azt nyilatkozta: ezután megkeresték az önkormányzattól és közölték vele, hogy csak akkor veheti meg, ha kifizeti pluszban az ingatlan értékének 10 százalékát, azaz másfél millió forintot.

Később a vételár és a kenőpénz összege is nőtt. „Egy hónap múlva kaptam egy telefonhívást, és közölték, hogy változott a tarifa, nem 15, hanem 22 millió a vételár; és nem másfél milliót, hanem 2,2 milliót kell fizetni” – mondta el a vállalkozó.

Wieszt János 2007 decemberében hívta a Kereskedelmi és Iparkamara irodájába a férfit, aki ott rejtett kamerával rögzítette, ahogy a szocialisták XI. kerületi frakcióvezetője több mint kétmillió forintot vesz át tőle.

Molnár felfüggesztést, a Fidesz lemondást vár

Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere arra kéri Wieszt Jánost, hogy függessze fel elnöki tisztségét a vagyongazdálkodási bizottságban. Az újbudai Fidesz viszont lemondásra szólította fel a képviselőt.

Lendvainak is kínos?

Lendvai Ildikó szerint ha a politikusról készült videofelvételen elhangzottaknak csak a negyede igaz, Wieszt Jánosnak nincs helye a pártban.

Az MSZP elnöke azt ugyanakkor egy bosszúhadjárat első lépésének nevezte, hogy a szintén szocialista Szabó Zoltán három nappal mandátuma lejárta után kapott értesítést a meggyanúsításáról az ügyészségtől. A volt képviselőt a Hunvald-ügyben gyanúsították meg.


Újabb terhelő nyilatkozat Hagyó a Főtávtól is szedett „tagdíjat”

Nemcsak a BKV-tól, hanem a Főtávtól is kért úgynevezett „tagdíjat” Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes a Hír Televízió birtokába jutott beszélgetés szerint.
Joó Tibor egy felvételen azt mondja: a ma már előzetes letartóztatásban lévő politikus egy kávézóban adta le rendelését neki. Állítása szerint ő ekkor a közműcég egyik igazgatója volt.

Joó az interjúban elmondta, hogy decemberben találkozott Hagyó Miklóssal. Állítása szerint a Főtáv vezérigazgatója, Kovács Lajos hozta össze a „randevút”. Kijelentette: ő nem ajánlott pénzt, hanem Hagyó maga kért 50 milliót havonta készpénzben.

A férfi egyébként Top 100-as bűnözőként került a Főtávhoz, elmondása szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal bízta meg a cég munka- és tűzbiztonsági átvilágításával. Munkájával - állítólag - annyira elégedettek voltak, hogy megtették igazgatónak. Joó Tiborral egy internetes portál készített interjút, de a beszélgetést először a Hír Televízió Célpont című műsorában láthatták.

Hivatalosan is korrupciós ügy

Közben hivatalosan is korrupciós üggyé vált a BKV-botrány. Az eredetileg a vagyon elleni bűncselekmények közé sorolt, hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást átvette az ügyészség a rendőrségtől, mert az eljárás során felvetődött a vesztegetés speciális esetének gyanúja


Mire költötte Hagyó a megmaradt 50 milliót

Demszky Gábortól és a főváros jegyzőjétől vár tájékoztatást arról a Fidesz, hogyan fizettette ki Hagyó Miklós a BKV-val azt a 4-es metró beruházással kapcsolatos tanulmányt, amelyet eredetileg a Főpolgármesteri Hivatal keretéből kellett volna rendezni. A rendőrség adatai szerint az 50 millióért elkészített tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a közlekedési vállalatnak.

Hagyó Miklóst két ügyben - a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszere és egy 4-es metróval kapcsolatos tanulmány miatt - gyanúsították meg bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. A nokiás dobozban szállított visszaosztott milliókról nem beszél a rendőrség, vesztegetéssel egyelőre nem gyanúsították meg a volt szocialista főpolgármester-helyettest.

A gyanú szerint Hagyó Miklós a 4-es metró beruházáshoz készült tanulmányért 50 milliót fizettetett ki a BKV-val, pedig azt a Főpolgármesteri Hivatal keretéből kellett volna rendeznie. Részleteket erről sem árul el a rendőrség. Sajtóinformációk szerint az érintett cég az AAM Tanácsadó Zrt., amely közleményben jelezte: a BKV-val kötött szerződésben szereplő munkát teljesítették, nyilatkozni viszont nem akartak. A fővárosi Fidesz Demszky Gábortól és a főváros jegyzőjétől vár tájékoztatást, hogy Hagyó Miklós mire használta fel a főváros büdzséjében megmaradt milliókat.

„Mindenképpen szükségesnek tartom, hogy bekérjük az említett információkat, és ezt követően foglalkozzon majd vele a pénzügyi ellenőrző bizottság” - fogalmazott György István, a fővárosi pénzügyi ellenőrző bizottság fideszes elnöke.

A rendőrség adatai szerint a hatástanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a közlekedési vállalatnak, amit elképzelhető, hogy visszaperel a BKV. Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes elmondta: Kocsis István vezérigazgató feljelentést tett az ügyben és majd a rendőrségi vizsgálat eldönti, hogy érte-e kár a BKV-t, vagy sem. Ha igen, a BKV-nak kötelessége visszaszerezni az összeget - tette hozzá.

Információnk szerint nemcsak a tanulmány, hanem a rendőrségi vizsgálat miatt is milliós kiadása lehet a BKV-nak. A közlekedési vállalattal szerződésben álló Deloitte könyvvizsgálócég ugyanis pluszmunkákra hivatkozva a 17 milliós munkadíj mellett 15 millióval többet kér a vállalattól. A BKV igazgatótanácsa nem tartja jogosnak a követelést.



Féltek, hogy Hagyó szökni készült

Letartóztatták Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettest. A bíróság a szökés és az összebeszélés veszélye miatt döntött így. Az ügyvédei fellebbeznek. Hagyót már át is vitték a Venyige utcai börtönbe. Horváth Éva, Hagyó egykori szóvivője és Lelovits Ottó korábbi kommunikációs igazgatója házi őrizetbe került. A rendőrség jogtalan kifizetések miatt indított nyomozást. A bűnszervezet három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett összehangoltan működő csoport. Dr. Kamarás Péter ügyvéd a Mokkában elmondta, az hogy az érintettek esetében jogos-e a bűnszervezetben való részvétel vádja, komoly nyomozást igényel, a körülményeket egyenként kell vizsgálni, ez hosszú hónapokig tart. Ha az egyik személy tisztázódik, attól még nem dől meg a bűnszervezet vádja. Hagyó Miklóst ezen kívül vesztegetéssel is gyanúsítják. Az ügyvéd az is elmondta, az olyan kényszerintézkedéseket, mint az előzetes letartóztatás a bíróságok mindig az egyéni szempontok vizsgálata alapján rendelik el.

Rács mögött marad Hagyó Miklós

Elrendelte a bíróság Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását a BKV-ügyekkel összefüggésben. Két társa háziőriztbe került. Hagyó Mikóst az új Országgyűlés pénteki eskütétele után néhány perccel vették őrizetbe. A rendőrségről a Gyorskocsi utcai börtönbe szállították. Sajtóhírek szerint nem kap különleges elbánást. A hidegre és a higiéniai körülményekre panaszkodott ügyvédjének. A szintén őrizetbe vett Horváth Éva háziőrizetbe került. Őt egyébként még az ezt elrendelő bírósági tárgyalás előtt szívproblémákkal kórházba szállították, majd kivizsgálás után visszavitték a börtönbe. Lelovics Ottó kommunikációs szakember is háziőrizetbe került.


Megint a csontvázakról vitáznak.

Újabb csontvázak esnek ki a kormányzati szekrényekből - állítja a Fidesz. Az ügyvezető pénzügyminiszter szerint ezeket a számokat már betervezték a költségvetésbe.

Hunvald-ügy: újabb szocialista a gyanúsítottak listáján

Gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán szocialista politikus a Hunvald-ügy kapcsán – számolt be pénteken a nol.hu, ügyészséghez közeli forrásokra hivatkozva. Mindez két nappal azután történt, hogy Szabó országgyűlési képviselősége és mentelmi joga megszűnt. A lap információi szerint Szabót tettestársként elkövetett csalással gyanúsítják meg önkormányzati ingyentelefonja miatt.

A Népszabadság Online úgy tudja, a vádhatóság a Hunvald-ügyben kívánja gyanúsítottként kihallgatni Szabó Zoltánt, folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalás tettestársaként. Értesüléseik szerint az ügyészség úgy véli, Szabó részese volt a kerületi visszaéléseknek, mégpedig azzal, hogy a kerületi önkormányzat közpénzen ingyen mobiltelefont bocsátott a képviselő rendelkezésére és fizette annak számláit. A politikus idézését két nappal mentelmi joga megszűnése után kézbesítették.

A Népszabadság megkereste Szabó Zoltánt, aki nem cáfolta a gyanúsítás tényét. Annyit mondott: tiszta lelkiismerettel áll minden vizsgálat elé. Hozzátette, furcsállja az ügyet, mert bevett gyakorlat, hogy a körzet országgyűlési képviselőjének munkáját az önkormányzat támogatja.

A politikus nem cáfolta, hogy volt egy telefonja, amelyet a hivatal biztosított, ugyanakkor hozzáfűzte: ez eddig sem volt titok. Szabó Zoltán úgy fogalmazott: az az érzése, hogy megkezdődött az Orbán-féle el- és leszámolás, amelynek ő az egyik kijelölt bűnbakja.

(hírTV, FH)


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=323567

Újságíró vereás MSZP-s módra.

2010. május 17., hétfő

Sittre vele!!!!!

A MOTTÓJA ÚGYSEM TUDNAK RÁ BIZONYÍTANI SEMMIT.


Itt lakik:(X.ker Mádi u.2)

Az autója:



A keresztapa:



Takács Sándor ellen is több súlyos terhelő tanú vallomás van már a rendőrségen illetve a nyomozás adatai alapján is már simán elrendelhető lenne a kihallgatása és az előzetes letartóztatása.

Bűnlajstroma nagyon hosszú:
Bűnszervezet létrehozása.
Bűnszervezet irányítása.
Szervezett vesztegetés.
Zsarolás.
Hamis tanúzás.
Életveszélyes fenyegetésre való felbujtás.
Stb…..

Igazán börtönben lenne már rég a helye.

Kártérítési pert indít-e Takács ellen a Böp Kft.



Takács Sándor,Prohászka ügyében tett munkaügyi bírósági tanúvallomásából egyértelműen kiderül,hogy a cégnél tudtak arról az eseményről már 8 hónappal korábban amiért Prohászkát 2008.03.12-én kirúgták.
Takács Sándor elismeri,hogy ő tudott a dologról sőt a problémát megbeszélte az üzemeltetési csoport vezetőjével,és mivel a probléma nem volt különösebben nagy esemény a cég életében mást nem csináltak.
Amikor 2008.03 hóban eldőlt,hogy Prohászkát kiakarják rúgni a cégtől akkor ezt az eseményt hirtelen Laczkó felfedezte!!!!!!!!
Igen ám csak ez munkajogilag nem így működik!!!!!!
Ha egy cégnél egy eseményt észlelnek akkor ha abban az eseményben a cégnél 15 napon belül munkajogilag nem járnak el akkor később azt már nem tehetik…Ez történt most is.
Bement Prohászka tárgyalására az 6 tanú mindenki mondott mindent,de mindenki egyet értett abban,hogy az adott eseményről már Prohászka kirúgása előtt 8 hónappal mindenki tudott de a vezetőjük nem járt el akkor. Aki akkor nem volt más mint Takács Sándor…
Tehát gyakorlatilag a Prohászka elleni munkaügyi pert így simán elveszti a cég Takács Sándor miatt egy személyben.
Kérdés ha vége lesz a mások foknak is valaha és a kártérítési összeg a jelenlegi 7 millióról felmegy mondjuk 11 millióra akkor azt majd a Böp Kft szó nélkül kifizeti és ennyi?
Köszönetet is mondanak majd Takács Sándornak érte vagy kártérítési pert indítanak ellen foglalkozás körét megsértve súlyos anyagi kár okozásáért a cégnek.
Ami külön adalék az ügyhöz,hogy az adott eseményt nem is Prohászka követte el ellene az eljárást az ügyészség megszüntette.

Küszöbön a Takács és Moldvai letartóztatása





Weblapunk értesülései szerint Takács Sándort és Moldvai Józsefet a rendőrség rövidesen lefogja tartóztatni. Csoportosan elkövetett vesztegetésért,zsarolásért……..
Most,hogy hatalomra került a Fidesz a rendőrségnek és az ügyészségeknek nem kell Mszp szája íze szerint az ügyeket elnézni-e.
Példa erre Hagyó és a többiek ügye is.

Érdekes le ha Takácsot bekaszlizzák ő aztán megtudná dönteni Rusznákot ha akarná….
Tud róla rengeteg simlis ügyet….Pl:Samsung fényképezők,munkaruhák beszerzésének körülményei.

BRFK Gazdaságvédelmi nyomozóinak.

Tisztelt Brfk Gazdaságvédelmi osztálya.


Gratulálunk Hagyó Miklós letartóztatásához.
Végre lépni mertek egy Mszp-s politikus ellen, rá nézve terhelő tanú vallomások miatt.

Most már nyugodtan léphetnek Böp Kft-s parkolási maffia ügyben is már nincs Mszp aki visszatartatná a nyomozásukat mint eddig tette.
Mindenki tudja,hogy az Mszp fogta vissza ezt az ügyet politikai alapon.
Eddig azért nem mertek hozzányúlni a cég vezetőihez,de ennek most vége.
Mindenki tudja,hogy nem Sanci és Cuccos a fő bűnös hanem a vezetők akik zsarolással kényszerítették rá őket a korrupciós tevékenységükre.
Legfőképp ennek az ügynek a felelőse Takács Sándor aki az egész hálózatot összefogta,szervezte,irányította. Moldvai József aki a pénzek begyűjtését lebonyolította.
Rusznál Imre aki támogatta ezt az egész hálózatot azzal,hogy akik szólni mertek a korrupció ellen azonnal eltávolította őket ezzel is elősegítve a szervezet zavartalan működését.
Illetve az ominózus hangfelvételeit ne is említsük ami azzal zsarolja a parkoló őröket,hogy tud róla évi 100 és 200 milliót lopnak el a cégből. Illetve a négyszemközti hangfelvétele ahol részletesen említ mindent napi tarifákat stb…
Laczkó János aki eltűri az egészet és aktívan közreműködik az egész hálózatban illetve önöktől a régi rendőrségi kapcsolatain keresztül mindent tud.
Egyszerűen felháborító,hogy egy volt rendőrnek egyes volt kollégái mindent elárulnak egy folyamatban lévő nyomozásról.
De mindegy itt a Fidesz most már nincs aki beleavatkozzon politikai alapon a nyomozásba és ebbe az ügybe.
A fent leírtakat önök gazdaságvédelmi nyomozók mind jól tudják és azzal is tisztában vannak,hogy ez az igazság…..
Ideje lépniük és a vezetőket is elővenni….

Meddig bírja még Takácsot a felesége elviselni????



Meddig bírja még elviselni Takács Sándor hűtlenkedését?????
Mónika egy intelligens diplomás nő,miért viseli el,hogy valaki ennyire megalázza őt ilyen nyíltan.
Takács Sándor és F.Szilvia kapcsolata még 2007-ben kezdődött a Böp Kft-nél.
Takács felesége szeme láttára akkor ő terhes volt a második gyerekükkel.
Takácsot felesége előtt zajlódó megalázó frigy különösebben nem érdekelte.
Amíg felesége a kolléga nőivel ment ebédelni,addig Takács a szeretőjével járt ebédelni és kefélgetni munkaidőben.
Egyszer Takácsot a felesége a Böp Kft egyik irodájában rajta kapta F.Szilviával „összedőlve”..De azon kívül,hogy leszidta ott férjét nem tett semmit.
Ezután Takács rendszeresen munkaidőben járt fel F.Szilvia XIII.kerületi lakására szerelmi légyottokra.
Mind a parkolóőrök mind az ügyfélszolgálatos dolgozók aki látták Takácsot napközben a XIII.kerületben röhögtek,hogy megy a szeretőjéhez kefélni.
Dynamó is látta másfél hónapja Takácsot a XIII.kerületben F.Szilviával együtt…
Illetve weblapunk egyik olvasója egy éjszakai szórakozóhelyen találkozott össze Takáccsal és F.Szilviával nem olyan régen.
Takács Sándornak Mónika a második felesége….
Az első felesége elvállt tőle mert állandóan megcsalta őt Takács.
A Böp Kft egykori központjába a Rózsa utcába is bement és balhét csinált,hogy Takács egy szemét,hűtlen ember,fűvel fával megcsalja őt…Ezután elváltak.


Tehát ezek szerint Takács nem csak a munkahelyén a magán életében is egy szemét,jellemtelen,szava hihetetlen ember…

Természetesen ő mindent tagad semmi nem igaz semmiből amit ellene felhoznak.

Reszkessetek Mszp-s öreg Bolsevikok.


Reszkessetek Mszp-s vén disznó bolsevikok….
Eljött számotokra a vég….
Végre nem kell a rendőrségeknek és az ügyészségeknek titeket szolgálni és elnézni a bűnügyeiteket.
Rusznák reszkess hamarosan véged lesz és kiderülnek a bűnügyeid, és a sikkasztásaid.
Ne legyenek illúziói senkinek sem…..
Hagyó csak a kezdet volt a mindent megúszó szoci politikusok közül az Mszp uralma alatt.
De az Mszp már nincs hatalmon most már kiderülhetnek a disznóságaik és lecsukhatják a bűnösöket.

Rusznáknak hamarosan vége lesz és megszűnik a Böp Kft Mszp-s kifizető hely szerepe.

MSZP PARA SZANYI KAPITÁNY MÁR ITT NEM OLYAN NAGY LEGÉNY

Szanyi „kapitány” szerint politikai időzítés volt Hagyó letartóztatása.
Hát pont amikor lejárt a mentelmi jóga és megszűnt felette az Mszp védőhálója…
Tényleg Hagyó talán még ártatlan is Szanyi szerint????
Szép országgyűlési képviselőt választott a XIII.kerület…..


Gyanúsított lett Hagyó Miklós.

Gyanúsítottként hallgatja ki a BRFK Hagyó Miklóst, volt szocialista főpolgármester helyettest a BKV ügyben, ez késő délután derült ki. Korábban már voltak találgatások arról, hogy Hagyót azután gyanúsítják majd meg, hogy megalakul az új országgyűlés, hiszen ekkor “vész el” a mentelni joga. Ez olyannyira igaznak bizonyult, hogy Hagyót percekkel azután gyanúsították meg, hogy az új országgyűlés letette az esküt.
Hagyó Miklósnak ma délután háromkor járt le a mentelmi joga, és a nyomozók néhány perccel később, vagyis gyakorlatilag azonnal előállították. Rajta kívül két másik gyanúsítottat is kihallgatnak – Horváth Évát, Hagyó volt sajtófőnökét, és Lelovics Ottót, egykori kommunikációs igazgatót.
“Nem kívánok a mentelmi jogom mögé bújni” – ezt mondta Hagyó Miklós még februárban, amikor visszaadta fővárosi képviselői mandátumát. Az országgyűlési képviselői mentelmi joga viszont mostanáig védte. Akkor azt mondta, hogy ártatlan, ellene személyes hadjárat folyik, és nem akar elmenekülni, bármikor áll az igazságszolgáltatás elé.
Ennek ellentmondóak a fővárosi cégek vezetőinek nyilatkozatai. Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetője korábban azt mondta a rendőrségi kihallgatásán, hogy Hagyó Miklós ajánlotta a cégeket, amelyeket foglalkoztatniuk kellett. Szándékosan azokra a cégekre kellett írniuk a pályázatokat. Azt is mondta, hogy Hagyó Miklós utalt rá, hogy ha nem azok a cégek nyernek, az FKF vezetője elveszítheti az állását.
Balogh Zsolt, a BKV egykori vezérigazgatója a HírTV Kontraszt című műsorában pedig azt állítota, hogy több milliót kellett átadnia Hagyó Miklósnak.
Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség.


http://tv2.hu/tenyek/cikk/gyanusitott-lett-hagyo-miklos


Órán át hallgatták ki Hagyót.

Hagyó panasszal élt gyanúsítása ellen
Vallomást tett a rendőrségen a pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós és Lelovics Ottó, míg harmadik társuk - a szintén pénteken előállított Horváth Éva - megtagadta a vallomástételt. Ezzel együtt mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen. A volt főpolgármester-helyettes és két sajtósa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás.
Mint beszámoltunk róla [1], az új parlament eskütételével szinte egyidőben rendőrök jelentek meg Hagyó Miklós szocialista politikus házánál. (Mivel Hagyó nem lett képviselő az új parlamentben, ezért többé nem védi a mentelmi jog, így könnyebb dolga van a rendőrségnek a Hagyó elleni eljárásban.) Hagyót a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a BKV ügyeivel kapcsolatban.
Hagyó mellett sajtósát, Horváth Évát, és a volt főpolgármester-helyettes egykori kommunikációs igazgatóját, Lelovics Ottót is előállította a rendőrség. Mindhármukat különösen nagy vagyon hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Tegnap késő estig tartott a kihallgatásuk.
Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta: mindhárom gyanúsított panasszal élt a gyanúsítás ellen. H. Miklós és L. Ottó vallomást tettek, harmadik társuk azonban ezt megtagadta.
A lajstrom
A rendőrség szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítő útján utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek. A rendőrség közleménye szerint ilyen volt a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanulmány, melyet valójában a fővárosnak kellett fizetnie.
A BRFK szerint Hagyó nyomására született az a szerződés, amely a HÉV utastájékoztató rendszerét érintette. A szolgáltatás elindult ugyan, ám azzal szemben minőségi kifogások voltak, de Hagyó közbenjárására a BKV mégis igazolta a teljesítést, így a kivitelező cég 40 millió forinthoz jutott.
A gyanú szerint Lelovics Ottó kommunikációs szakember nyomására a BKV vezetői elérték, hogy őt egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztassa úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV fizette bérköltségét, mintegy havi kétmillió forint értékben.
Ezen kívül "L. Ottó" utasításokat adott szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak - állt a BRFK közleményében.
Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. Ilyen volt a kismama-bérletet népszerűsítő promóciós filmjének szerződése, amelyért 10 milliót fizetett ki a közlekedési társaság, annak ellenére, hogy a film soha nem készült el.
"H. Éva" ezen túlmenően közrejátszott egy Mikulás napi rendezvény 11 millió forintos szerződésének létrejöttében is, amit a BKV úgy fizetett ki, hogy nem volt teljesítés-igazolás - írta a honlapján a rendőrség.

http://index.hu/belfold/2010/05/15/hagyo_panasszal_elt_gyanusitasa_ellen/


Előállították Hagyó Miklóst.

Az országgyűlés megalakulásával szinte egyidőben előállította a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.

Mindhármukat bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hallgatják ki. A minősítés azt jelenti, hogy a nyomozók adatai szerint 50 és 500 millió forint közötti vagyoni hátrányt okozthattak a közlekedési társaságnak. A hűtlen kezelés minősített esetéért kettőtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bűnszervezetben való elkövetést a törvény külön bünteti, mégpedig 5 év szabadságvesztéssel.

Horváth Évát és Lelovics Ottót már korábban meggyanúsították, Hagyó Miklóst viszont mostanáig védte mentelmi joga. A volt szocialista politikusra több korábbi BKV-s vezér is terhelő nyilatkozatokat tett - Balogh Zsolt volt megbízott vezető például azt mondta: rajta keresztül 70 millió forint jutott el a volt szocialista főpolgármester-helyetteshez, egyszer egy nokiás dobozban 15 milliót adott át neki.

Az MSZP nem kommentálja Hagyó Miklós meggyanúsítását, Mesterházy Attila frakcióvezető mindössze annyit közölt: az igazságszolgáltatás teszi a dolgát.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322622


Hagyót gyanúsítottként hallgatják ki.




A BKV-val kapcsolatos ügyekről kérdezik.

Gyanúsítottként hallgatják ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Hagyó Miklóst. Néhány perccel azután vitték be, hogy a parlamentben lették az esküt az új képviselők. Ezzel ugyanis megszűnt Hagyó mentelmi joga. A volt szocialista főpolgármester-helyettest a BKV-val kapcsolatos ügyekről kérdezik. A politikuson kívül két másik gyanúsítottat is kihallgatnak, mindannyiukat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt. A hírre reagálva Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője annyit mondott: "Az igazságszolgáltatás teszi a dolgát".

A parlament ünnepélyes eskütételére vártak a rendőrök. Pár perccel azután, hogy megalakult az új parlament, megszűnt Hagyó Miklós mentelmi joga. Rendőrautóban vitték el. Hagyó Miklós a hátsó ülésen a jobb oldalon ült összebilincselt kézzel.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Hagyó Miklóst a Teve utcai rendőrpalotába vitték, kihallgatása a parlament alakuló ülésével egy időben kezdődött.

„Az igazságszolgáltatás teszi a dolgát” - ennyivel intézte el Mesterházy Attila volt képviselőtársa előállítását. Horváth Csaba, aki Hagyó után főpolgármester-helyettesként egy ideig felügyelte a BKV-t, már többet mondott

„Furcsa, hogy öt perccel az eskü után ezt megteszik a rendőrök” – mondta Horváth Csaba.

Hagyó Miklóssal együtt két korábbi munkatársát is meggyanúsították, őket is előállították. Arról, hogy őrizetbe veszik-e őket, csak később döntenek.

Egy éve, a BKV-botránnyal kezdődött minden

Tavaly nyáron kiderült, több tízmilliós végkielégítést kaptak többen a BKV-nál, majd az is nyilvánosságra került, hogy olyan szerződéseket is kötöttek a cégnél, amikre nem volt szükség vagy aránytalanul sokba kerültek.

A botrány egyre dagadt, Hagyó Miklós még főpolgármester-helyettesként lemondott a BKV felügyeletéről, majd a posztjáról is távozott. Nem sokkal később a várost vezető SZDSZ-MSZP koalíció is felbomlott. Demszky Gábor 2010 elején már nyillvánosan kritizálta volt helyettesét

„Figyelmeztettem, hogy ez nem helyes, nem így kell eljárni, rosszul értékeli saját szerepét” – mondta Demszky Gábor.

Januártól egymás után vették őrizetbe a BKV volt vezetőit, a szocialisták számára pedig egyre kínosabb lett Hagyó személye, aki továbbra is ártatlannak mondta magát.

„Semmi olyat nem tettem, ami a képviselői eskümmel ellentétes” – mondta Hagyó Miklós.

Februárban ennek ellenére minden pártpozíciójáról lemondott, egyedül a parlamenti helyét és ezzel mentelmi jogát tartotta meg.

A botrány nem ült el, sőt márciusban újabb részletek kerültek nyilvánosságra. Megszólaltak a BKV volt vezetői. Azt állították, hogy Hagyó személyesen vagy közvetítőin keresztül többször adott utasítást, kikkel szerződjenek

Hagyó Miklós minden alkalommal visszautasította a vádakat. Még a pénteken megjelent Blikkben is azt mondta “nem kerülhet elő olyan bizonyíték, ami a bűnösségemet bizonyítaná, mert ami nem történt meg, azt nem lehet bizonyítani.” Állítása szerint „bármikor bizonyítani tudja ártatlanságát, hiszen sem döntési, sem utasítási jögköre nem volt semmilyen kérdésben, kivéve, hogy buborékos vagy mentes ásványvizet kér.”

http://www.rtlhirek.hu/cikk/319483

Hagyó Miklós, Horváth Éva és Lelovics Ottó előzetes letartóztatását kezdeményezi a rendőrség. A volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egyk



Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen

Vallomást tett a rendőrségen a pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós és Lelovics Ottó, míg harmadik társuk - a szintén pénteken előállított Horváth Éva - megtagadta a vallomástételt. Ezzel együtt mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen. A volt főpolgármester-helyettes és két sajtósa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás.

Hagyó Miklós a gyanú szerint arra vette rá a BKV egyes vezetőit, hogy indokolatlan és szükségtelen szerződéseket kössenek. Emellett felmerült a gyanú, hogy egy cég rajta keresztül jutott jogtalanul 40 millió forinthoz, mivel a volt szocialista főpolgármester-helyettes nyomására a BKV igazolt egy el nem végzett munkát. Ezen felül azzal is gyanúsítják: arra utasította a BKV Zrt. vezetőit, hogy egy tanácsadó céggel szerződést kössenek egy tanulmány elkészítésére. Ezt a közlekedési társaság ki is fizette, pedig ezt az összeget Hagyónak kellett volna rendeznie a főpolgármesteri hivatal által biztosított költségkeretéből.

Az említett szerződések megkötésére Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül vette rá a BKV vezetőit. A rendőrségi közlemény itt a gyanúsítottakon kívül megemlíti ebben a "szerepben" H. Ivánt is. Úgy tudni, arról az ügyvédről van szó, akit egy hete hallgattak ki gyanúsítottként a BKV-ügy kapcsán.

Hagyó Miklós neve egyébként már korábban is felmerült a BKV gyanús ügyeletei miatt indított nyomozásban. Nagy visszhangja volt például annak az interjúnak, amelyet az egyik napilapnak adott a közlekedési társaság volt megbízott vezérigazgatója márciusban. Balogh Zsolt akkor azt mondta, hogy rajta keresztül körülbelül hetvenmillió forint juthatott el Hagyó Miklóshoz. Egyszer például egy Nokia-dobozban adott át neki pénzt, 15 millió forintot.

Lelovics Ottót, Hagyó Miklós volt sajtósát is meggyanúsították pénteken. Eszerint a férfi nyomására a BKV Zrt. vezetői elérték, hogy névleg foglalkoztassa őt egy kommunikációs ügynökség. Mindezt úgy, hogy a cég többletszámlázásának elfogadásával valójában a BKV fizette a bérköltségét, csaknem havi kétmillió forintot. Emellett vele kapcsolatban is felmerült, hogy egyes vezetőket rávett arra, hogy szükségtelen szerződéseket kössenek.

Horváth Évát is ezért gyanúsították meg. Például közreműködött egy Mikulás-napi rendezvény 11 millió forintos szerződésének létrejöttében is, amelyet a BKV soron kívül, úgy fizetett ki, hogy teljesítésigazolás nem történt.

A rendőrség egyébként már korábban is kihallgatta Hagyó Miklós volt sajtósait, januárban és februárban Horváth Évát, márciusban pedig Lelovics Ottót. Előbbit először azért, mert a gyanú szerint több mint másfél éven át tényleges munkavégzés nélkül vette fel a BKV-tól kapott munkabérét, prémiumokat és egyéb juttatásokat, több mint 24 millió forintot. Februárban ismét kihallgatták, akkor is - mint most - indokolatlanul és szükségtelenül megkötött szerződések miatt. Utóbbi miatt gyanúsították meg Lelovics Ottót is, még márciusban. Mostanáig mindketten szabadlábon védekezhettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság késő esti tájékoztatása szerint a gyanúsítottak kihallgatása befejeződött. A közlemény szerint a rendőrség H. Miklóst, H. Évát és L. Ottót is őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is. Mindhármukat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

http://www.rtlhirek.hu/cikk/319517

Vallomást tett Hagyó.

Hagyó Miklós, Horváth Éva és Lelovics Ottó előzetes letartóztatását kezdeményezi a rendőrség. A volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát a BKV-ügyben bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Hagyó Miklós és Lelovics Ottó vallomást tett a rendőrségen, Horváth Éva azonban ezt megtagadta. A gyanúsítás ellen mindhárman panasszal éltek.

A gyanú szerint Hagyó Miklós nyomására született meg a szerződés a szentendrei HÉV százmillió forintos utastájékoztató rendszerének megvalósításáról - bár a rendszer nem az elvárásoknak megfelelően készült el, Hagyó nyomására a BKV a teljes munkát igazolta - a kivitelező cég így jogtalanul jutott 40 millió forinthoz. Erről a megbízásról korábban Balog Zsolt, a BKV egykori megbízott vezetője is nyilatkozott a Hír Televízióban: szerinte az utastájékoztatási rendszer árából 40 millió forintot osztottak vissza a volt szocialista főpolgármester-helyettesnek. A másik egy, a 4-es metróval összefüggő tanácsadói szerződés - a gyanú szerint az 50 millió forintos, szükségtelen tanulmány elkészítésére Hagyó Miklós adott utasítást a BKV vezetésének.

10 millió Horváth Évának, havi kétmillió Lelovicsnak?

Hagyó Miklós volt kommunikációs munkatársait - Lelovics Ottót és Horváth Évát - már februárban kihallgatta, majd meggyanúsította a rendőrség. Mostanáig azonban mindketten szabadlábon védekezhettek. A rendőrség gyanúja szerint Lelovics Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy a férfit egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztatta - a közlekedési vállalat a cég többletszámlázásának elfogadásával fizette ki Lelovics havi kétmillió forintos bérköltségét. Horváth Éva pedig a gyanú szerint arra vette rá a BKV vezetőségét, hogy egy kft.-től a kismamabérletre reklámfilmet rendeljenek, majd a 10 millió forintos ellenértéket ki is fizették - bár a film nem készült el. Horváthnak a gyanú szerint szerepe volt egy 11 millió forint értékű Mikulás napi rendezvény létrejöttében is, amelynek árát a BKV soron kívül, teljesítés igazolás nélkül fizette ki.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322698


Hagyóék letartóztatását indítványozza a Fővárosi Főügyészség

A Fővárosi Főügyészség úgy döntött, hogy hétfőn indítványozza a BKV-ügyekben pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatását. A Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatása alapján álláspontjuk szerint mindhárom gyanúsítottnál fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, illetve hogy megnehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Hagyó, Lelovics és Horváth hivatalosan a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt korábban indított büntetőeljárás gyanúsítottai.

Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót pénteken gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a BKV gyanús ügyletei kapcsán. Jelenleg őrizetben vannak. Mindhármuk ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás. Mindhárom gyanúsított panasszal élt a gyanúsítás ellen, de míg Hagyó és Lelovics vallomást is tett, Horváth Éva megtagadta azt.


Őrizetben Hagyó Miklós

Előállításuk után őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.

A gyanú szerint a közlekedési vállalat Hagyó nyomására kötött szerződést a szentendrei Hév-kijelzőkre, és a négyesmetró egyik indokolatlan tanácsadói szerződését is az ő közreműködésével kötötték meg. Csak a két ügylet 90 milliós vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Az egykori szocialista politikus és embereit bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki.

A minősítés azt jelenti, hogy Hagyóék 50 és 500 millió forint közötti vagyoni hátrányt okozhattak a közlekedési társaságnak. A hűtlen kezelés minősített esetéért kettőtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bűnszervezetben való elkövetés pedig még 5 év szabadságvesztést jelenthet.

Horváth Évát és Lelovics Ottót már korábban meggyanúsították, Hagyó Miklóst viszont mostanáig védte mentelmi joga. A volt szocialista politikusra több korábbi BKV-s vezér is terhelő nyilatkozatokat tett.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322674

Semmiről sem tudtak Hagyó párttársai?

Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz alelnöke, hogy Hagyó Miklós tevékenységéről sem párttársai, sem Demszky Gábor főpolgármester ne tudott volna.
Pokorni Zoltán szerint éppen ezért sem a budapesti MSZP-t, sem a liberális főpolgármestert nem érhette váratlanul Hagyó gyanúsítotti kihallgatása. „Szomorú hogy idáig jutottunk. Egy egyébként nyilván tehetséges fiatal ember ilyen eszközökkel, ilyen módon szerez befolyást a saját pártján belül, és aztán a főváros közműcégeiben, a vádak szerint legalábbis ilyen megengedhetetlen dolgokat művel, éveken keresztül a politikustársai szeme láttára, ez az, ami szomorú. Tehát felteszem mindaz, amit Hagyó Miklós csinált a fővárosi közműcégekben, az nem érhette villámcsapásszerű, ismeretlen ügyként sem Demszky Gábort, sem a szocialista politikustársait” – fogalmazott Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_id=324018

Újra gyanúsított Szilvásy – Dávid és Herényi

Újraindult a nyomozás Szilvásy György ellen
Azzal, hogy nem került be az új parlamentbe Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter, azzal is jár, hogy mentelmi joga megszűnése miatt újraindult a nyomozás ellene az UD Zrt.-féle lehallgatási ügyben.
Szilvásy György volt titokminiszter ellen is újraindították a nyomozást, miután nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról - írja a Magyar Nemzet.
A Gyurcsány-kormány titokminiszterét az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg.
Az UD-ügy
A biztonságtechnikai cég neve 2008-ban, az MDF elnökválasztási versenyének utolsó napjaiban vált egy csapásra ismertté. Az addigi és végül újraválasztott, de nemrég lemondott MDF-elnök, Dávid Ibolya egy titkosszolgálati lehallgatási CD-t bemutatva az MDF belügyeibe való beavatkozással vádolta meg az amúgy az OTP-elnök Csányi Sándor-közeli UD-t, az akkori titkosszolgálati minisztert, Szilvásy György pedig az állami szervek információs hálózatának megcsapolását emlegette a céggel kapcsolatban.
Az ügyben Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatója tett feljelentést még 2008. szeptember 10-én, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt.
Ennek nyomán az NNI házkutatást tartott hat helyszínen, ahol szervereket, adathordozókat foglaltak le, majd magántitok jogosulatlan megismerése, államtitoksértés és számítógépes rendszer feltörése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Ezen bűncselekmények miatt azonban 2009 nyarán megszüntették [1] a nyomozást.
Nemrég [2] tönkremenetele miatt pert indított az UD Zrt. az NBH és az állam ellen. A megfigyelési botrány után becsődölt biztonsági cég másfél milliárd forintos kártérítést követel a felperesektől, személyiségi jogi perben pedig tizenötmilliót Dávid Ibolyától, négyet Szilvásy Györgytől és kettőt a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetőjétől, Laborc Sándortól.
A főügyészség megteszi a szükséges lépéseket
A parlamentből kiesett MDF politikusainál, akiknek a neve szintén összekapcsolódott az UD-üggyel, Dávid Ibolyánál és Herényi Károlynál, akiket korábban személye adattal való visszaéléssel és kényszerítéssel gyanúsítottak volna, meg kellett szüntetni az eljárást, mert a korábbi parlament "megvédte" őket.
A nyomozás folytatásának nem lehet akadálya, ha az érintetteknek időközben megszűnik a parlamenti képviselői megbízatásuk, mentelmi joguk. A Központi Nyomozó Főügyészség megteszi a szükséges lépéseket - mondta a lapnak Fazekas Géza szóvivő.
http://index.hu/belfold/2010/05/15/ujraindult_a_nyomozas_szilvasy_ellen/



A képviselők elénekelték a Székely himnuszt is – Gyurcsány kivonult

Orbán Viktor beszéde után a képviselők elénekelték a Szózatot, majd a Székely himnuszt is. Utóbbi alatt a szocialista képviselők elkezdtek szállingózni az ülésteremből, Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Orbán Viktor parlamenti beszéde

Orbán Viktor: Tetszettünk forradalmat csinálni.

Elnök úr, miért terjesztett elő egy politikai nyilatkozatot a parlament alakulásának napján? Erre még nem volt példa. – Valóban, hiszen a politikai nyilatkozat elfogadása kétharmados többséget igényel, és ilyen már hosszú ideje nem volt a Magyar Országgyűlésben, amikor pedig volt, akkor a legkevésbé sem egy új rendszer alapjainak lerakása volt a többség szándéka, hanem inkább a zavaros átmenet éveinek a meghosszabbítása.
E tekintetben a helyzet tényleg új. Komolyan gondolom, hogy az emberek forradalmat hajtottak végre, ha úgy tetszik, végül megfogadták Antall József tanácsát, aki azt mondta, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Hát most tetszettünk.

Vagyis, ahogy az első demokratikusan megválasztott miniszterelnök fogalmazott, ha mélyebb és áthatóbb változást akarunk, ahhoz forradalmat kell végrehajtani. Ez húsz évvel a látnoki mondat után meg is történt. Ebben a mondatban, hogy forradalom zajlott le a szavazófülkékben, semmi túlzás nincs, hiszen olyan változásokat lehet most elérni a parlamenten belül, alkotmányos eszközökkel, amelyeket a magyar történelemben korábban csak az utcán végbement forradalmak révén lehetett megvalósítani. Azért nyújtottam be a határozatot, mert azt gondoltam, hogy ezt a tényt a parlamentnek is el kell ismernie, és magára nézve kötelezőnek kell elfogadnia. Ha úgy tetszik, ez a határozat a zavaros húsz év alatt kialakult, ám most megdöntött politikai rendszer helyébe lépő új rendszer alapdokumentuma.

– Ez a határozat olyasféle, mint egy rövidke alkotmány.

– Olyasféle, de nem az. Reményeink szerint persze másfél-két év múlva már sikeresen befejezhetjük ennek az új rendszernek, a nemzeti együttműködés rendszerének az alapjait hosszú távon is biztosító új alkotmány megalkotását és elfogadását, de nem ezzel kezdjük a kormányzást. Viszont szükségünk van egy olyan dokumentumra, amely kijelöli a felépítendő új rendszer kereteit, ez a szerepe a parlamenti határozatnak.

– Sokak számára fenyegetően hangozhat ez a régi rendszer, új rendszer szóhasználat. Mi volt a régi rendszer, és mi az új?

– Az a politikai rendszer, amit megdöntöttünk, átmeneti volt. A rendszerváltozással indult, és azt célozta, hogy eljussunk a diktatúrából a szabadságba, a szegénységből a jólétbe, a reménytelenségből a remény korszakába, és az alávetettségből abba a világba, ahol a saját lábunkon állunk. 1990-ben ezek voltak a legfontosabb céljaink. Ez a húsz év azonban zavaros lett, és nem oda lyukadtunk ki, ahová elindultunk. A történelmi tanulság világos: rendszert váltani nem lehet. A régit meg kell dönteni és újat kell alapítani. A rendszer, amit le kellett győznünk, egy tisztázatlan, áttekinthetetlen, visszaéléseket és széthúzásokat szülő, a legfontosabb kérdésekben megegyezést hozni képtelen politikai rendszer volt. Ennek az átmenetnek a haszonélvezői azok az óriási vagyonokat felhalmozó tőketulajdonosok, dúsgazdag emberek voltak, akik váratlanul és sikeresen elfoglalták a magyar politikai baloldalt, és létrehozták az oligarchák rendszerét.

– Mindenki oligarcha, aki gazdag, és adott esetben baloldali nézeteket vall?

– Dehogy. Nem azokról az emberekről beszélek, akik jómódúak, mert jómódú emberek mindenhol vannak, Magyarországon is vannak, és egyébként az is a célok között szerepel, hogy minél többen legyenek. Azokról van szó, akik nem elégedtek meg a jelentős vagyonukkal és az ezzel járó befolyással, hanem közvetlenül uralmuk alá hajtották a politikát, a politikai élet szereplőit, és elérték, hogy a politika közjó és közérdek helyett magánérdekekről és magáncélokról szóljon. Ez volt a baloldali oligarchák rendszere, amelyet a szavazók megdöntöttek, és ami helyett a demokrácia igazi értelmében vett népuralomnak szavaztak bizalmat.

– Nem tart attól, hogy most éppen ezek az emberek és környezetük fognak a demokrácia védelmezőiként fellépni?

– Nem. Furfangos kommunikációs bajvívások biztosan lesznek majd ezután is, de szerintem semmi olyasmi nem történhet a következő négy évben, ami meghatározóbb, nagyobb erejű és fontosabb lenne, mint az, ami a választásokon történt. És ha valaki ekkora támogatást tudhat a háta mögött, mint amekkorát most a Fidesz, illetve személy szerint én tudhatok, annak különbséget kell tennie fontos és kevésbé fontos dolgok között. A demokrácia védelmezőinek szerepében tetszelgő bukott baloldali oligarchák véleménye tehát nem lesz mérvadó számomra.

– Az emberek várják a mindennapjaikat jobbra fordító konkrét döntéseket. Egy ilyen politikai nyilatkozat nem feltétlenül tartozik ezek közé. Közbiztonság, új munkahelyek, adócsökkentés, elszámoltatás, és még sorolhatnám. Mennyire lesz gyors ezekben az ügyekben a megalakuló kormány?

– Kétségkívül, az emberek gyors intézkedéseket várnak, de önmagában az intézkedések hiánya nem magyarázná azt az elsöprő erejű összefogást, ami a parlamenti választásokon létrejött. Ahhoz az is kellett, hogy az emberek úgy érezzék, az ország vezetői nem mondják meg nekik, sőt, talán maguk sem tudják, pontosan hová is akarunk eljutni. Az emberek nemcsak a napi intézkedésekre, hanem azok távlati értelmére is kíváncsiak. Ez a nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az életünk, és megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. A konkrét intézkedések egyébként a kormányalakulás után megszületnek, megkezdődik a hosszú menetelés, de első lépésként fontosnak tartom, hogy mindenki lássa, honnan és hová fogunk eljutni. Úgy gondolom, egy miniszterelnöknek kötelessége, hogy a közös célokat világosan és érthetően megfogalmazza, majd megfelelő időben – és a parlament alakuló ülése ilyen alkalom – felmutassa.

– A kampányban tett egy olyan kijelentést, hogy a közbiztonság területén, különösen egyes, a bűnözés által fokozottan sújtott országrészekben két hét alatt rend lesz. Aztán ezt megismételte a választások után is. Mire elég két hét, hogyan lehet két hét alatt rendet tenni?

– Nemcsak megismételtem, hanem el is mentem az ilyen helyzetben lévő régióba, és ott, a helyszínen, ezzel a témával indítottuk el a nemzeti együttműködés rendszerének nagyon fontos leendő intézményét, a nemzeti konzultációk sorozatát. Ami a kérdését illeti: először is elszántság kell hozzá. Utána szükség van egy szakmájában jártas, kipróbált és bátor belügyminiszterre, aki úgy ismeri a rendőrséget, mint a tenyerét. Nem szükséges beletanulnia, nem szükséges tájékozódnia, hanem azonnal intézkedni tud. Felkészült és eligazított rendőröket kell küldeni azokra a helyekre, amelyek a bűnözés szempontjából a legfertőzöttebbek. Vannak ilyen erők Magyarországon a rendőrségen belül és a rendőrségen kívül is, átcsoportosításokkal, átszervezésekkel két hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni. Persze az is igaz, hogy nem két hét az élet, tehát tartós és megnyugtató megoldásokra is szükségünk van. Ehhez jó néhány törvényt módosítanunk kell, amelyek ma értelmetlenül nehezítik a bűnüldöző szervek munkáját. A rendőrök létszámának emelésével, a rendőri hivatás megbecsülésével, a büntető törvénykönyv szigorításával, az eljárások egyszerűsítésével és jelentős erőáthelyezésekkel rövid és hosszú távon is eredményt lehet elérni. És fontos, hogy a politika gondolkodásmódja is megváltozzon, és a bűnözők mentegetése helyett végre az áldozatok oldalára álljon, az ő érdeküket próbálja védeni. Nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvénynek.

– Mint mindenhez, a közbiztonság megerősítéséhez is pénz kell. A Fidesz gazdasági terveit nem húzza éppen keresztül az eurózóna válsága?

– Csaknem bizonyos, hogy a világgazdaság vizei viharosak maradnak. Tehát nem úgy kell elképzelni a jövőt, hogy volt egy megrendítő pénzügyi válság, amelynek lassan elülnek a hullámai, és utána visszatér az élet a régi kerékvágásba. Másképp lesz. Újabb és újabb pénzügyi válságok sújtják majd a világot, egészen addig, amíg a világ vezetői képesek lesznek a globális pénzügyi rendszert teljes egészében újraszabályozni, és megfékezni azokat a zabolátlanná vált erőket, amelyek romba tudják dönteni akár egy ország valutáját és az ott élő milliók egzisztenciáját is. S ma csak a jó ég tudja, képesek lesznek-e erre valaha. Én azonban szeretném ismét aláhúzni, hogy felfogásom szerint a gazdaságpolitikának nem pusztán az a célja, hogy elhárítsa a válságokat, hanem hogy bizonyos célokat, amelyeket az ország polgárai fontosnak tartanak, kitűzzön, majd megvalósítsa őket. Ezt hol kedvezőbb, hol válságosabb közegben kell megtenni, de a célokat sohasem szabad szem elől téveszteni. Ha önmagában a válságkezelés válik céllá, egy idő után már nem tudjuk a választ arra, hogy végül is milyen hosszabb távú terveink voltak, ha voltak egyáltalán. Ez pedig nem gazdaságpolitika, hanem csak gazdasági intézkedések halmaza. Tehát válság ide, válság oda, arra kell törekednünk, hogy aki dolgozni akar, annak legyen munkahelye, hogy ne legyen kettős valutarendszer Magyarországon, tehát elsőbbséget kell adni a forintalapú gazdálkodásnak. Fontos, hogy a magyar gazdaságra és annak piaci lehetőségeire ne tekintsünk lekicsinylően, és ne csak exportorientált fejlődési lehetőségeket lássunk, hanem igenis becsüljük meg azt a piacot, amit Magyarország, illetve a Kárpát-medencei térség jelent számunkra, és az abban rejlő gazdasági előnyöket is mi magunk próbáljuk kihasználni. Összességében pedig az a feladatunk, hogy még egyszer ne fordulhasson elő, hogy Magyarországot olyan legyengített és felkészületlen állapotban érje a világgazdasági válság újabb lökése, mint ahogy ez történt 2008 őszén.

– Miből lesz pénz adócsökkentésre?

– E kérdésben két közgazdasági iskola csap össze újra és újra. Az egyik azt mondja, ahhoz, hogy adót lehessen csökkenteni, először spórolni kell. A másik pedig azt mondja, hogy az adócsökkentés önmagában gazdasági többletteljesítményt hoz. Én az utóbbi felé hajlok, mert ez áll közelebb a magyar valósághoz. Magyarországon olyan helyzet alakult ki, amit leginkább össznépi ravaszkodásnak lehet nevezni. Az állam pontosan tudja, hogy az általa kivetett adókat sem a vállalkozók, sem az emberek nem tudják befizetni, az emberek is tudják, hogy az állam nem gondolta komolyan, hogy ezt be fogják fizetni, ezért rengeteg energiát mozgósítanak, óriási szellemi teljesítményeket hajtanak végre olyan módozatok kiötlésével, megoldások kigondolásával, amelyek révén a papíron kivetett adókötelezettséget kikerülhetik. Az állam is tudja, hogy ez történik, ezért potenciális bűnözőnek tekint mindenkit, legyen az munkaadó vagy munkavállaló, és újabb szabályokkal keseríti az életét. Ennek az ördögi körnek lett az eredménye egy olyan bonyolult adórendszer, amelyet most már egyetemi végzettséggel sem képes átlátni egy magyar választópolgár, holott egyébként alapvető jogait érintő kérdésről van szó. Az ördögi kört meg kell szakítani. Az adórendszert a végletekig le kell egyszerűsíteni, és az adó mértékét úgy kell meghatározni, hogy a szereplők, ez esetben a választópolgárok, a munkaadók és munkavállalók úgy érezzék, megéri befizetniük az adót, feltéve, hogy cserébe a kormány nem tekinti őket bűnözőnek, és nem bánik velük úgy, mint ahogy a tényleges bűnözőkkel szokás. Ennek az új adóügyi közmegegyezésnek az elérése a cél. Ezt túlzás nélkül nevezhetjük adóforradalomnak, és a programunk legfontosabb részét alkotja.

– Vegyünk egy másik fontos programelemet. Úgy vélem, a Fidesz szavazóinak többsége sarkalatos kérdésnek gondolja az elszámoltatást. A Fidesz is? Ön is?

– Azt gondolom, helyesen mérem fel a velem szembeni és a kétharmados többségünkkel szembeni állampolgári elvárást, ha azt mondom, hogy két területen várnak a választók azonnali és világos döntéseket. A gazdasági helyzet javítása és az elszámoltatás ez a két terület. Ezek össze is függenek. Nem elég csak kezelni a kialakult helyzetet, hanem azokat is elő kell venni, akik előidézték. Megtapasztaltam magam is, hogy semmilyen eredményre nem vezet, ha az elszámoltatás melletti elszántságunkat szavakban bizonygatjuk. Az elszámoltatás olyan műfaj, amelyben a szavak semmit sem érnek, a tettek viszont aranyat. Nos, még nem vettük át a kormányzati hatalmat, még nem tettük le az esküt, e pillanatban a Fidesz nincs kormányon. Már nem vagyunk ellenzékben, de még nem vagyunk kormányon. Ha az új kormány megalakul, megindul az elszámoltatási folyamat is.

– Ezzel az elszámoltatással az a helyzet, hogy a folyamat elérkezhet majd egy olyan ponthoz, amelyre, hiába a kétharmados többség, a kormánynak vajmi kevés ráhatása lesz. Ez pedig a bírósági szakasz. Pár napja született jogerős ítélet a Horn-kormány egyik tagjának az ügyében. Tizenöt év elteltével. Erre én azt mondom, hogy ez nem igazságszolgáltatás, hanem kabaré.

– Hajlamos vagyok egyetérteni önnel. Fontosnak tartom, hogy minél hamarabb jöjjön létre egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között, és beszéljük meg, Magyarországon az igazságszolgáltatás miért nem képes arra, hogy az emberek által elvárt határidőn belül a fontos ügyeket ítélettel lezárja. Meg kell adni a lehetőséget az igazságszolgáltatás vezetőinek, hogy az okokat feltárják előttünk, aztán pedig közös erővel fel kell számolnunk ezeket az akadályokat.

– Még mindig az elszámoltatás: önt nem zavarta, zavarja Pintér Sándor leendő belügyminiszter Gergényi Péterre vonatkozó kijelentése?

– Pintér Sándor nyilatkozata két mondatból állt. Az egyikkel egyetértek. Az a mondat, hogy a rendőri visszaélések ügyében az ügyészség jogosult vizsgálatot folytatni, megállja a helyét. Ami a másik mondatot illeti, amíg nincs érvényes ítélet, addig minden vélemény magánvélemény, akkor is, ha a leendő belügyminiszter mondta. Ugyanakkor szükségét látom, hogy rögzítsem: senki egy pillanatig se legyen kétségek között a tekintetben, hogy elszántak vagyunk, ezért nevezek majd ki külön miniszterelnöki megbízottat a 2006. október 23-án történt tűrhetetlen események kivizsgálására.

– Gyors döntés várható a kettős állampolgárság ügyében is, bár vannak különbségek Semjén Zsolt majdani kormányfőhelyettes és Martonyi János külügyminiszter-jelölt álláspontja között. Pozsony máris hevesen reagált.

– A kettős állampolgárság ügyében heteken belül törvény születik majd a magyar parlamentben, és a törvény szövege lesz a mérvadó, nem az eddig elhangzott nyilatkozatok. A szlovák provokációs kísérleteket érzékeljük, és nem fogunk beugrani nekik. Szlovákiában hamarosan parlamenti választásokat tartanak, ezért a leendő magyar kormány minden tagja tartózkodni fog attól, hogy reagáljon azokra a szlovák provokációs kísérletekre, amelyeknek csak az a céljuk, hogy egy éles szlovák–magyar vita dimenziójában egyes ottani politikusok a választásokat a maguk számára kedvező irányba tudják befolyásolni.

– Érdemes Simor András jegybankelnököt különböző nyilatkozatok révén ostromolni? Arányban áll az esetleges haszon az esetleges kárral? A kétharmad ereje az ő esetében is érvényesülhet?

– Igen, kétharmaddal magát az alkotmányt is át lehet írni, nemhogy a pénzintézetekről szóló bármely törvényt. De itt nem az erő kérdéséről van szó. Az erő a választópolgároknál van, és azt most négy évre ideadták nekünk, méghozzá olyan arányban, hogy egy ilyen ügyben a személyes ellenállás nem lehet sikeres. Csakhogy az erő nem arra való, hogy csapkodjon vele az ember, törjön-zúzzon, kárt okozzon. Személyi ügyek kezelése miatt nem fogunk intézményeket sem összevonni, sem átalakítani. Ezért egyelőre azt várjuk, hogy a nemzeti bank elnöke ahelyett, hogy súlyos károkat okozna Magyarországnak, az ország érdekében maga oldja meg a kialakult helyzetet. Teljesen nyilvánvaló, hogy új korszak kezdődik, és ezért bizonyos korábbi mércék és normák elveszítették érvényességüket. Korábban lehetett közbizalmat igénylő állást betölteni, és közben nem Magyarországon adózni, elfogadhatatlan színvonalon dolgozni, bajba sodorva sok százezer embert, akiket belelovaltak például a devizahitelezésbe, vagy kiszolgáltatottá tették őket a pénzintézeteknek. Korábban lehetett felelőtlenül betölteni ilyen magas állásokat, most már nem lehet. Ez a felismerés hamarosan az ország minden pontján és minden intézményében megszületik majd.

(Magyar Nemzet)


Rejtett kamerás felvétel Gyurcsány keményen megkapja

Kemény kritikát is kapott Gyurcsány Ferenc azon a keddi, zárt körű megbeszélésen, amely a volt miniszterelnök röpiratáról szóló konzultáció nyitányát jelentette. Az egyik felszólaló zsarnokként jellemezte a politikust.

Zárt körben vitatta meg kedd este az MSZP megújításáról szóló röpiratát Gyurcsány Ferenc a párt székházában. A konzultáción több, a volt miniszterelnök hívének tartott országgyűlési képviselő is megjelent. Gyurcsánynak több bírálattal is szembe kellett néznie a Hír Televízió birtokába került rejtett kamerás felvétel szerint.

„Megbuktál mint miniszterelnök, és mint pártvezető is” - fogalmazott az egyik felszólaló. „A politikád következetes volt abban, hogy iszonyú erőfeszítések árán megtaláltad a társadalom legeldugottabb rétegeit, érdeksérelmet okoztál az embereknek folyamatosan, és olyan érzése volt körülötted az embernek, hogy nádasgyújtogatók vannak, nem működtetők, üzemeltetők, fejlesztők. Soha egyetlen alkalommal nem említetted munkatársaidnak, ha valami jó volt, az ellentmondókat pedig elnyomtad. Ha a kívülállók beszóltak neked, akkor gesztusokat tettél. Ekkor volt a szlogen, hogy szólj be Gyurcsánynak, kapsz egy jó államtitkári posztot” - hangzott egy másik bírálat.

Gyurcsány Ferenc a bírálókat bírálta, azt mondta, az elhangzott kritikák egyike se férne bele a legjobb húszba. A volt pártelnök-miniszterelnök már a június első hétvégéjére összehívott rendkívüli kongresszuson menesztené a jelenlegi pártvezetést, de azt tagadta, hogy a gyors tisztújítással saját visszatérését készíti elő.

A fórumon Lendvai Ildikó amolyan társházigazdaként vett részt.

- Itt Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozott, hogy nem törekszik formai vezetői pozícióra. Természetesen részt kíván venni ezekben a vitákban, és megjegyzem, ezt kellő tisztelettel el is várjuk tőle, mint az MSZP egyik meghatározó politikusától – fogalmazott a lemondott pártelnök.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322411

2010. május 13., csütörtök

DYNAMO HARAGOSAN



Hello.


Hát beindultak az új területek dög unalmasak,olyan helyeken is vannak parkoló automaták ahová abszolút fölöslegesek.Nagy biznisz volt ez Rusznáknak így még a vége előtt ez járja itt bent.
Illetve a tököm tele van ezekkel a szemét éhes újakkal,mindent elvisznek,bevállalnak, amit lehet zsebre vágnak.Ezeket semmi nem érdekli honnan ez a fene nagy önbizalmuk???
Állítólag bent a főnökök közül mondta neki nyugi a zsarukat már nem érdekli az ügy a lovak közé csaphatnak. Csabi kilépett a mi Cabink. Gondoljátok el ha egy Csabi kilép mi mehet itt.
Csótány szemetek gyülekezete ez az egész cég az újak feléről azt sem tudjuk ki,be sem mutatkoztak a bunkó parasztok.
Nem „triviális” ha belépek egy céghez ott mindenkivel kezet fogok és bemutatkozok itt nem.
A nevét sem tudom a pasinak de már azt kérdezi mennyit lehet itt zsebre keresni és melyik autók fizetnek zsebre,hová kell menni a pénzért este?
Ezek a hülye újak csak bajt fognak ránk újra hozni….
Bele sem merek gondolni mi van ha megint leköveti őket egy TV-stáb vagy hasonló.
Megint mekkora balhé lenne és megint mi szívnánk meg egy bizonyos emberek éhségét.
Az tuti,hogy az újak tejelnek befelé különben miért éreznék magukat ilyen biztonságban.
És a területi ellenőrök egy elkapás kirúgás nincs mint annak idején Nováknál.
Nos mit ér egy területi ellenőr ma???? Szart se odajön aztán ejnye-bejnye és ennyi…
De ez nekünk csak jó.
De szerintem olyan nagy a csönd és annyira jönnek a piszkos dolgok,hogy szerintem küszöbön egy újabb balhé ez a megérzésem.
Mindig ilyenkor szokott balhé lenni,sajnos már tapasztalatból tudom…..

INDUL A TARHÁLÁS

Indulnak az új területek a XIII.ban és IX.-ben rengeteg új automatával amiket egy vagyonért vettek az önkormányzatok és a Böp Kft.
De lehet,hogy Julius.1-től megszűnik a fizető parkolás jogszabály hiányában…
Akkor nem volt az új területeket egy kicsit könnyelmű dolog elindítani addig amíg a helyzet nem tisztázódik….
Vagy ez senkit nem érdekelt lényeg a nagy beruházás és a nagy csúszó pénzek a zsebekbe a beszerzések és a kivitelezésekből.???
Aztán lehet,hogy az egész kidobott pénz lesz julius.1-től???
Kifogja a felelőséget ezért a fölöslegesen kidobott pénzért vállalni????
Nagy valószínűséggel senki….
Már ahogy ez lenni szokott a szociknál….




RUSZNÁK ÁLMAIBAN ÍGY ÁLLÍTANÁ VISSZA AZ MSZP HATALMÁT

Rusznákon és Tóthon múlna Budapesten és Magyarországon a videón látható 1956-os szovjet
Módszerrel állítanák vissza az Mszp hatalmát. Apelláta nélkül.


RUSZNÁK ÉS TÓTH VISZONYA

Rusznák és Tóth viszonya is ilyen elvtársi?
Azért védik annyira egymást mint a szerelmesek???


Vajon Pohárkáéknál is ilyen volt a Rusznák által elrendeltetett házkutatás

Valószínű,hogy Pohárka nem veszi ennyire viccesnek ezt a videót.
Mert nem olyan rég nála a gyerekei előtt és a szüleinél is házkutatás volt.
Vajon egy 4 és egy 9 éves gyerek ezt lelkileg,hogy dolgozta fel,mondjuk Laczkó és Rusznák és a többiek a Böp Kft-nél ezt és őket pont leszarják.
Illetve Sanci és Gyursi családját is…..
A Böp Kft által megsebzett gyerekek lelkével ki fog törődni????
A válasz egyszerű senki….Rusznák és Laczkó továbbra is csinálják a disznóságait tovább és ennyi.

Rusznák az Ávosokat küldte volna a meghurcolt családokhoz néhány évtizeddel ezelőtt…..
Ahogy az apja tette azt annak idején….

A videó vicces de reális:

Tóth birodalma a XIII.kerületben

Így mennek a dolgok a minden napokban a XIII.kerületben az MSZP-sek között…






Demszky Egyébként a hírTV-nek nem nyilatkozom

Napokon belül gyanúsított lehet Hagyó

Napokon belül gyanúsított lehet Hagyó?

Napokon belül bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben. A BRFK szóvivője nem árulta el, hogy Hagyó Miklós köztük lehet-e, azt azonban elmondta: két hete olyan bizonyítékokat továbbítottak az ügyészségre, melyek megalapozhatják a volt főpolgármester-helyettes büntetőjogi felelősségre vonását.

A napokban bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben - mondta el a hírTV-nek szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tafferner Éva kérdésre válaszolva azt mondta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes jelenleg nem részese az eljárásnak, de két héttel ezelőtt az ügyészségre olyan dokumentumokat továbbítottak, melyek megalapozhatják a büntetőjogi felelősségre vonását. Kedden a Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban azt mondta, a rendőrség nem küldött kiegészítést a politikus ügyében.

Hagyó Miklós mentelmi joga a héten, az új parlament alakuló ülését követően szűnik meg.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322310