2012. március 28., szerda

SÁNDOR NEVŰ HOZZÁSZÓLÓNK ÍRTA.



Eisenschreiber András valódi, igazi született neve Lakatos András. A nevezet személy Mezőtúron született. Akit ti bunkó kanizsai parasztnak neveztek, az származásilag nem az. A vezetéknévből ki tudjátok következtetni. A született vezeték név nem tetszet neki sem a bátyjának mert nagyon cigányosan hangzik. Az apja nagykanizsán él. Nyugdíjas, hívatásos tűzoltómérnök, akit a válása (1990) után megtagadtak. Semmilyen kapcsolatot nem tart az apjával az András mert szégyenli. Hogy milyen ember András? Nagyon jól eltaláltátok.




Ide nincs mit hozzáfűznünk a hozzászólás írója még nálunk is jobban ismeri Eisenschreiber Andrást és a családját.
Most már érthető András az anyja nevét használja.
Amúgy szép család lehetnek ahol a fia megtagadja a mérnök apját.
Mezőtúr amúgy szép hely egy alföldi proli város tele cigányokkal,egy porfészek.
Na hát innen Nagykanizsára kerülni igazi paradicsom volt.

Ezek szerint Eisenschreiber András egyre feljebb került Mezőtúrról indult Nagykanizsán folytatta és most Budapesten lakik.(Pontosabban Pesten,Újpesten.)
Ez ám az igazi karrier egy mezőségi paraszt gyerek számára.

Sanyi köszi a hozzászólást ezentúl  Eisenschreiber (Lakatos) Andrást Mezőtúri parasztgyereknek fogjuk szólítani.

Külsős területi ellenőr cég a láthatáron.


Dynamotól is és mástól is azt az infót kaptuk,hogy felvetődött a Sima Út Kft-nél az a variáció a területi ellenőrzésre,hogy külső céggel végeztetik az. Mint korábban az évekkel ezelőtt a Böp Kft-nél végezte a Tadellos Security.

Nem tudni az ötlet eddig meddig jutott terv és kivitelezés szintjére de amit tudni lehet,hogy a területi ellenőreitől ebben az esetben meg kellene válnia a Sima Út Kft-nek.

Na és itt jön a csavar mert Eisenschreiber Andrást más munkakörben mindenképpen megtartanák a többi területi ellenőrt nem.

Ez vérlázítóan gusztustalan dolog még ha ez csak eddig terv és elméleti szinten van.

Eisenschreiber András minden áron kell a XIII.kerületi parkoló cégnek akármilyen munkakörben is.

Gusztustalan,hogy valakinek ekkora csókja legyen.


A XIII.kerületi önkormányzat veszi át a Sima Út Kft 57.053.988 Ft adósságát.

A Böp Kft felé a Sima Út Kft-nek 57.053.988 Ft adóssága van az szétválásuk miatt.
A Sima Út Kft ezt nem tudja egyszerűen kifizetni mert nincs rá pénze.
Ezért ezt helyette majd a XIII.kerületi önkormányzat megteszi.
A XIII.kerületi lakosok pénzéből okosan gazdálkodnak,gyakorlatilag a kerületi parkoló cég adósságát a kerületi adófizetőkre hárítja a XIII.kerületi önkormányzat ezzel a lépésével,hogy az adósságot kifizeti.
Majd 60 millió forintot lehetne másra is fordítani a kerületben!!!!!
Játszóterek,óvodák,iskolák fejlesztése STB.
A XIII.kerületi lakosok joggal lehetnek ezen a dömtésen felháborodva.

Kirúgták a Ferrari nem ellenőrző parkolóőrt is.





Kirúgták K.Viktor parkolóőrt a Sima Út Kft-től.

Információink szerint többször itallal szondán bukott meg ezért váltak meg tőle.

XIII.kerület lakosai fizetik meg a Rusznák Imre által hátrahagyott adósságot.




A XIII.kerületben 113 531 ember lakik.

Ezek az emberek aki java része Tóth Józsefre és bandájára szavazott a 2010-es önkormányzati választásokon  vajon erre szavazott.



Rusznák Imre Tóth Jóska szoci haverja által hátrahagyott adósságot a XIII.kerület polágáraira terhelik????

Hihetetlen  Rusznák Imre belevitte a Böp Kft több munkaügyi perbe amiből egyet eddig csúnyán elbukott az általa korábban igazgatott cég.

Az ebből keletkező több milliós adósságot pedig ráhárítják a XIII.kerület választó polgáraira azzal a döntéssel,hogy ezt az adósságot is átveszi a XIII.kerületi Önkormányzat és saját zsebből kifizeti azt.



Rusznák Imre rossz döntésének az anyagi terhét a XIII.kerület polgárai viselik majd????

Ez felháborító.!!!!!



Fizessek ki az aki ezt a kár okozta a rossz döntéseivel.

Fizesse ki a kárt amit okozott Rusznák Imre!!!!!!

A Prohászka ügy


Gyakorlatilag Rusznák Imre rossz döntése miatt elvesztett per több mint két milliós perköltsége is a XIII.kerületi Önkormányzatra illetve adófizetőkre lesz áthárítva.



Azért mert Rusznák Imre rossz döntésével,makacságával és parasztságával belevitte a Böp Kft-t egy munkaügyi perbe melyet az elvesztett ezt a XIII.kerületi lakosoknak kell majd megfizetniük???



Rusznák Irmre által hátrahagyott szarának,adósságának a terhét majd a XIII.kerület fizeti meg???


Tanács a új és régi aktívan még a mai napig is zsebe fizető autósoknak!!!

Már nincs veszély mert nincs nyomozás folyamatban.
Ezért a zsebre fizető autósoknak már nem kell félniük különösebben.
Opel szervizes példát látva még lebukás után sem nagyon.

Tehát nyugodtam lehet szinte kockázat mentesen zsebre fizetni a parkolóőröknek a napi parkolási díjat.

Pénz átadás mindig zárt helye és csak kizárólag négyszemközt történjen.PL:WC-ben.

Ha a parkolóőr bejön a boltunkba ki fele menet adjunk PL:egy félliteres ásvány vizes palackot vagy műanyag poharat a kezébe azzal a látszattal,hogy inni volt nálunk.
Vagy kifele jövet húzza fel a sliccét mintha WC-ről jönne ki.
Ez azért fontos mert ha pl videó felvétel készül vagy valaki látja az adott őrt ki-be menni a boltunkba utólagosan lehessen ezekkel az egyértelmű jelekkel magyarázni miért is jött be a boltunkba.

Lehetőleg minél kevesebbszer kelljen a parkolőrönek bemenniük az adott üzletbe,stb.
Lehetőleg előre egy hétre adja oda mindenki a pénzt a hétfői parkolóőrnek és akkor ezen kockázaton jelentősen csökkenteni lehet egy heted részre.

Illetve az lenne a legegyszerűbb ha nem is parkolóőrrel hanem területi ellenőrrel egyeznének meg és akkor biztos nem lenne gond a parkolással és nem kapnának egy pótdíjat sem.
PL: Eisenschreiber Andrásnak annak idején voltak privát csókosai a IX.kerületben ő védte őket. Azok sohasem kaptak pótdíjat.

Persze a legjobb megoldás az lenne ha a parkolóőr,területi ellenőr munka után,előtt vagy hétvégén civilben jönne be hozzánk a heti pénzért.

Néha néha azért nem ártana egy két száz forintért jegyet is venne ha még is behívják az embert a rendőrségre akkor azokat betudná mutatni,illetve parkoló kártyát ezek mind jó védekezési módok a rendőrségen amit ők meg is esznek.

Azért nagy ritkán indítsunk telefonon is parkolást a hó végi telefon számlákat jó megőrizve ezzel is igazolni tudjuk a rendőrök előtt,hogy mi becsületesek vagyunk és fizetünk a parkolásért.

Akár mennyire is húsba vágó néha pótdíjaztassuk meg az autónkat és ezeket a pótdíjakat fizessük be és jól tegyük el őket. Azért nem kell túlzásba vinni ezt sem elég 2 havonta a látszat kedvéért egy pótdíj. Persze ezt is vihetjük a rendőrségre bemutatni alkalom adtán.

Kérjük el a parkolóőr illetve a területi ellenőrök mobil számát de mi a sajátunkat sohasem adjuk meg nekik. Ennek az az oka ha lebukik az adott őr és letöltik a rendőrök a telefonkönyvét mi ne legyünk benne.
Illetve ha mi hívjuk a parkolóőrt vagy területi ellenőr az az üzletünktől a lehető legmesszebbről és utcai fülkéből tegyük.

Lehetőleg az autónkkal úgy parkoljunk le a boltunk elé,hogy arra rálássunk ha civil személy esetleg azt figyeli vagy fényképezi azonnal telefonos parkolást tudjunk indítani.

Soha semmilyen papírt illetve jelzést ne tegyünk ki az autónkba ami annak hovatartozására utal.PL:Névjegykártya,telefonszám,üzlet neve papíron. Mert ezt bármikor bárki lefényképezheti,dokumentálhatja,megjegyezheti.

Be nem avatott parkolóőrrel,területi ellenőrre soha ne vesszünk össze,inkább hagyjuk,hogy megpótdíjazza az autónkat,mit hogy felfedjük annak hovatartozásának a helyét.

Soha senkinek ne beszéljünk róla,hogy mi zsebre fizetünk a napi parkolásért,ne szervezzük be a szomszéd boltost is STB.
Erre azért van szükség mert sok boltos úgy bukott le,hogy a szomszédja köpte őt be.


Ha a fent leírtakat egy zsebre fizető autós betartja sokáig jóval olcsóbban parkolhat és még egy rendőrségi ügy esetén sincs mitől félnie.



Havi akár 60 ezret is spórolhatnak a zsebrefizető autósok.


Egy boltos vagy fizető övezetben tartózkodó nem ott lakó autós szemszögéből nézve zsebre fizető autósnak lenni igen is nagyon megérte.
Ha napi 10 órát tartózkodott a fizető övezetben frekventált helyen 400 ft-os óradíjas területen az napi 4000 forintjába került volna de ezt megkerülve zsebbe a parkolóőrnek egy ezressel megúszta a parkolást.
Ha nem fizet kaphat egy nap 2 pótdíjat is ami 5 napon belüli befizetéssel 8800 foint.

Havi szinten egy ilyen autósnap a parkolásért 20 X 4000 az az 80.000 forintot kellet volna fizetnie a mi persze irreális.
A parkolóőröknek odaadva a napi 1000 forintot a havi parkolást 20000 ft-ból megoldották.
Havi 60 ezer forintot spóroltak de még az olyan boltosoknak is megérte akik csak 8 órát töltöttek a fizető időben az övezetben,nekik havi 40 ezer körül volt a megtakarítás a parkoláson a zsebre fizető rendszerrel.
Persze havi 80,60 ezer forint irreális csak parkolási díjért kifizetni egy hónapra még talán a zsebre adott havi 20 ezer is sok de jóval kevesebb mint a teljes összeg.

Persze mindenki tudja,hogy a parkolóőröknek zsebre fizetni bűncselekmény de amíg ilyen irreálisan magasak a parkolási díjjak és ilyen alacsonyak a parkolóőrök fizetései ez a hálózat üzemelni és élni fog,mert mindenkinek megéri,mindkét oldalról.

Erről a jelenségről szomorú de nem csak múlt időben beszélhetünk ez a mai napig él és virul…
Mindenféle parkolási maffia botrány ellenére.

Visszatérő régi csókosok

Információink szerint egyre több az olyan ex-zsebre fizető autós aki a balhé miatt kiszállt a hálózatból de most újra visszatért a zsebre fizető hálózatba.
Egy balhé előtti zsebre fizető autós mit tudott tenni a balhé alatt???
Hát vagy rokkant lett vagy bejelentkezett valakihez a kerületben és kapott lakossági engedélyt.
Aki ezt a két dolgot nem tudták megtenni azok lesték a parkolóőrt váltottak 100 ft-os jegyet indítottak alkalmi telefonos parkolásokat,de néha-néha kaptak egy 4000-5000 forintos pótdíjat ami elég fájó volt számukra.
Mivel tavaly októberben végleg lezárták a parkoló maffia nyomozását ezért megnyugodtak egy kicsit az autósok és újra elkezdtek zsebre fizetni az őröknek.
Na nem jó szándékukban hanem egyszerűen az drága parkolás miatt számukra más lehetőség nem maradt és mivel nyomozás sincs már a lebukási kockázat meg igen kicsi szinte nulla.
Ha bukás van akkor sincs semmi.
A Sima Út Kft-nél Majerék ha lebukik egy parkolóőr korrupció gyanún akkor fül alatt közös megegyezéssel kirúgják őt.
Nem jelentik fel sem a lebukott parkolóőrt sem az őt megvesztegető boltost sem.
Ennek tudatában szépen virágzásnak indult az új zsebre fizető autósok hálózatának a kiépülése.
Ami egy kicsit durva olyan boltosok is vannak akik látókörbe kerültek a rendőrségen a parkoló maffia ügyből kifolyólag is,illetve a Duka által rendőrségen leadott és általunk itt korábban közzétett „csókos listaban” szerepeltek.
Sőt olyan levelet is kaptunk amiben arról írnak,hogy egy gyanúsított boltos is zsebre fizet újra.
Tehát majd megy a bíróság elé a parkolási maffia ügyben bizonygatni,hogy ő ártatlan soha nem fizetett zsebre a parkolóőröknek,közben a mai napig is zsebre fizet nekik.
Persze az ilyen boltosokat is meglehet érteni a pénz nagy úr és nincs más lehetősége a napi parkolási díjának az enyhítésére csak ha zsebre fizet a parkolóőröknek.

Eső után köpönyeg!!!!.


Miután 2009.szeptember20-án Sanciékat elvitték a BRFK nyomozói,Tót József a XIII.kerület polgármestere rájött,hogy nála is vannak beadványok amik fontosak lehetnek a rendőrség számára és ő is feljelentést tett.

De ez a feljelentést miért csak a letartóztatások után tette meg merül fel a kérdés????

Hisz a nála lévő beadványok amik terhelőek lehettek a parkoló cég ellen már több mint 1 éve nála voltak.!!!!

Hirtelen a letartóztatások után rájött,hogy ami egy évig nem volt fontos az most hirtelen olyan fontos lett,hogy elvitte őket a rendőrségre???



Szarházi kommunista miután látta,hogy nagy a baj menteni akarta a bőrét….


Széthullik a fővárosi parkolás

Tervezett fizetős zóna Óbudán 2013-tól



A fővárosi önkormányzat elvesztette a parkolási pénzekért folytatott csatát, 2013. január 1-től törvényesen is a kerületek kezébe kerül a parkoltatás. Több kerület bővíti a fizetős zónákat, az eddig ellenálló Óbuda is beszáll, és óriási területet tesz fizetőssé. A korábban hőn áhított egységesítés egy közös elszámolási és ügyfélszolgálati rendszerben kezd alakot ölteni, de számos két- vagy háromoldalú megállapodás is várható.

A Centrum Kft. és a fővárosi Parking Kft. romjain egyre több kerületi parkolási társaság virágzik fel. Erre minden lehetőségük megvan, a tavaly módosított önkormányzati törvény ugyanis teljesen a kerületek kezébe adta a parkoltatást, a kerületek pedig – egyrészt a múltbéli rossz tapasztalatok miatt, másrészt mert rájöttek, hogy ez jó üzlet –, nem külsős cégre bízzák az üzemeltetést, hanem a maguk kezébe veszik.

A fizetős parkolás terjedésének eddig következetesen ellenálló Óbudán például várhatóan a hónap végén tárgyalják azt az előterjesztést, ami szerint 2013. január 1-jétől fizetős lenne a parkolás a Szépvölgyi úttól észak felé egészen a Bogdáni útig, beleértve a nagy lakótelepi parkolókat is.

Puskás Péter alpolgármester lapunknak elmondta, hogy korábban nem akartak fizetős parkolási zónákat, de azóta érezhetően megváltozott a lakosság hozzáállása. Rengeteg panasz érkezik az önkormányzathoz a lakosságtól, hogy nem tudnak parkolni, mert az agglomerációból bejárók elfoglalják a parkolóhelyeket, P+R parkolónak használva azokat.

Puskás szerint két zóna lesz: egy drágább övezet Belső-Óbudán a Kolosy tér környékén, valamint egy olcsóbb az attól észak felé eső részen, egészen a Bogdáni útig. A rendszer várhatóan 2013. január 1-től áll fel, addig közbeszerzési pályázatot kell kiírni a parkolóórákra, amelyek legalább 800 millió forintba kerülnek majd. Hozzátette, hogy a fővárosi parkolási keretrendelet eddig is lehetőséget adott a kerületnek a fizetős parkolásra, és a zónahatárokat a jogszabályban már rég megrajzolták.

Nem Óbuda az egyetlen, további kerületek bővítik a fizetős területeket. A Budapesti Közlekedési Központ és a fővárosi Parking Kft. ugyanis szépen előkészítette számukra a jogi hátteret, amikor még azt hitték, hogy a fizetős parkoltatás – legalább a főútvonalakon – a főváros kezében maradt.

Mint beszámoltunk róla, kilenc kerületben mintegy 5000 fizetős parkolót kívánt kialakítani a BKK, főleg azokon a fővárosi tulajdonban álló főútvonalakon, ahol a korábbi jogi helyzet miatt ez elmaradt. A pontos lista korábbi cikkünkben megtalálható, néhány példa belőle: Bem rakpart, Fő utca, Krisztina körút, Dózsa György út, Fiumei út, Bartók Béla út, Alkotás utca, stb). Mint a BKK-nál elmondták, most, hogy a törvény a kerületek kezébe adta a parkoltatást, nincs értelme erre a pár hónapra beruházni.

Annál inkább van kedvük a beruházásra a kerületeknek. A II. kerület már korábban gondolkozott azon is, hogyan lehetne egységesíteni a megváltozott helyzetben a fizetős parkolást.

Láng Zsolt, II. kerületi polgármester elmondta, hogy a fővárosi parkolás nem attól lesz egységes, hogy az üzemeltetését egy cég végzi, hanem attól, hogy összehangolt ügyfélszolgálati rendszert működtetnek minden érintett kerületben. Azaz a VIII. kerületi büntetést például be lehet fizetni Angyalföldön, vagy fordítva, és a kerületek pedig elszámolnak egymással. Ilyen egységes rendszerű ügyfélszolgálatot fognak kialakítani a jövő évben a fizető parkolást működtető kerületek. Az elszámolási rendszer az egységes (parkolási) mobilfizetési platform mintáján alapulhat.

Láng Zsolt közölte, hogy a végleges rendszer felállításának meg kell várnia az új önkormányzati törvény és a hozzá kapcsolódó egyéb jogszabályok hatályba lépését, amelyek között lesz az is, amelyik tételesen felsorolja, milyen kiemelt főutak (sugár- és gyűrűirányú közutak, kiemelt közlekedési csomópontok) és közterek maradnak a fővárosi önkormányzat kezelésében. Ezeken a területeken ugyanis a fizetős parkolásból származó bevételek a fővárosi önkormányzatot illetik, függetlenül attól, hogy az adott kerület üzemelteti rajta a fizetős parkolást.

Láng Zsolt szerint a másik lényeges előrelépés, hogy a szomszédos kerületek kétoldalú megállapodásban rögzítik, hogy a határukon fekvő közös utcákban elfogadják a másik önkormányzati cég parkolási céduláját. Ilyen együttműködés van már jelenleg is az I. és a II. kerület határát jelentő Csalogány utcában.

A II. kerület polgármestere szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a saját működtetésbe átvett fizetős parkolókat a kerületek szabályosabban, hatékonyabban és nagyobb bevétellel tudják üzemeltetni, mivel helyben, gyakran a helyi közterület-felügyeletekkel együtt irányítva, jobban oda tudnak figyelni rá.

A II. kerület a jövőben tervezi a fizetős parkolást kiterjeszteni azokon a területeken is(például Fő utca, Bem rakpart, stb), amelyeket bár eddig is fizető övezetbe sorolt a fővárosi rendelet, de nem üzemeltették. Láng Zsolt szerint erre azért lesz szükség, mert a parkolási rendszer, amely elsődlegesen forgalomszabályozási eszköz, csak összefüggésében kezelhető. Biztosítani kell például, hogy az autósok ne a fizetős utcák melletti ingyenes területeken zsúfolódjanak össze.

Körkérdésünk nyomán kiderült, hogy a bővítés szándéka erős a XI. kerületben és a BKK által előkészített fizetős zónákat tartalmazó többi kerületben is. Jelenleg a legtöbb helyen tárgyalások folynak az ügyről.

Mint arról beszámoltunk, jelenleg 11 cég szedi a parkolási díjakat Budapesten. A korábban hét kerületben is működő Centrum Parkoló Kft. folyamatosan szorul vissza, legutóbb, 2011 végén a budavári önkormányzat döntött úgy, hogy a szerződés novemberi lejárta után nem kér belőle.

Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester akkori álláspontja szerint is lesz egységesítés a fővárosi parkolásban, de máshogy, mint korábban elképzelték. Véleménye szerint egy parkolási franchise alakul ki, ahol több, de önálló üzemeltető van. Ami közös, az a parkolási szolgáltatás, és az ahhoz kapcsolódó háttér, esetleg az infrastruktúra.

Kérdés persze, hogy a 11 kerület, illetve 2013-tól Óbuda valóban képes lesz-e megegyezni a közös ügyfélszolgálatról, az elszámolási rendszerről, a határutcák problémájáról. Továbbra is kérdéses, hogy a különböző automaták elfogadják-e majd a másik rendszer kártyáit – bár a mobilfizetés terjedésével ez a kérdés egyre inkább háttérbe szorul. (Már 2-3 éve is meghatározó volt a mobilfizetés aránya: az autósok közel fele használta ezt a módot.)

Információink szerint évente 6,5 milliárd forint bevétel keletkezik Budapesten a fizetős parkolásból, amit a legszerényebb számítás szerint is legalább egymilliárd forinttal növelnek az újonnan bevont területek 2013-tól.





http://index.hu/belfold/budapest/2012/03/12/szethullva_egysegesedik_a_parkolas/

Ha nem lett volna hatalom váltás 2010-ben....

Sok levélírónk írta de szerintünk is így lehet.
Még hozzá ha 2010-ben nem lett volna hatalomváltás akkor ebből az egészből még ügy sem lett volna.
Ez tuti biztos Rusznák és az elvtársai elsikálták volna az ügyet MSZP-n belül.

Laczkó 2008-ban és 2009.közepéig állandóan azzal bíztatta a parkolóőröket nyugodtan csináljanak amit akarnak a rendőröknek nincsenek bizonyítékaik ellenük és hamarosan le is zárják az ügyet….Nos ekkor Laczkón felháborodtunk de utólag be kell ismerni igaza volt.
A rendőrségnél 2009.-ben nem lettek volna telefon lehallgatások a nagy parkoló maffia ügyet is lezárhatták volna bizonyítottság hiányában,mint az Opel szervizes ügyet tették.
Milyen vicces,hogy a lehallgatások pont az EP választások után kezdődtek ahol elsöprő volt a Fidesz fölény.
Na ilyen előzmények után gyorsan lett lehallgatás és letartóztatások.
Nehogy seggbe rúgja őket a Fidesz később??? 

De azért érdekes az ügy 2009-ben Spaller Endre a XIII.kerület akkori Fideszes frakció vezetője csináltatott egy vizsgálatot zsebre fizető autók felmérése ügyében.
Amint ennek a vizsgálatnak az eredménye napvilágra került azonnal hívták a rendőrségre mit tud,mit látott,mit tapasztalt????

Ezzel szemben Rusznák Imre „tudására”  a nyomozás 3.5 éve alatt a rendőrök furcsán nem voltak kíváncsiak még egy laza tanúkihallgatás keretén belül sem.
Rusznák Imrét a rendőrök nagyon tudatosan távol tartották ettől az ügytől.
Pedig nyilván való bűncselekmény követett ős is el ezzel az üggyel kapcsolatban őt mégis békén hagyták.


Összement a Centrum Kft.


A weblapjukról kiderül,hogy csak a XII.kerület mellék utcáiban vannak még jelen 733 db parkolóhelyen 30 db parkoló automatával.

Jól összement az egykori óriás parkolócég.

TALÁN EZZEL A MÓDSZERREL MEGÁLLÍTHATÓ LENNE A KORRUPCIÓT A SIMA ÚT KFT-NÉL.

Statisztikánk!!!


Weblapunk népszerűsége még mindig töretlen és nagy a látogatottsága.

Kevesebb mint 1 hónap alatt több mint 4000 nézték meg és nem csak Magyarországról.

Külföldről is komoly érdeklődés mutatkozik oldalunk iránt.

A leghülyébb zsebrefizető autós cím győztese is lehetne.


A zsebre fizető hölgy bemondja a nevét autója típusát és a helyet ahová a parkolóőr mehet a pénzért,pechére pont telefon lehallgatás közben.



Ami a legviccesebb az egészben a fent említett hölgy a gyanúsítotti vallomásában mindent tagad.

A Fekete sereg


Több mint 100 év börtön a Fekete Sereg tagjainak, szökésben lévő vezetőjüknek pedig életfogytiglani fegyház. Így döntött első fokon a bűnszervezet ügyében a Fővárosi Bíróság.
Takács is vajon szökni fog neki is kinéz vagy 10 év börtön.

211 év a Koszi-klán tagjainak

A Takács bandára is valami hasonló büntetés kiszabása lenne igazságos.

„Nyugdíjba ment Dallos Gyula.”????

Több ideje jut a családra, rengeteget fog olvasni és kirándulni, a kertészkedés szeretete viszont a jövőben is ugyanolyan meghatározó lesz számára, mint az előző évtizedekben volt - így foglalta össze terveit Dallos Gyula, aki a Sima Út Kft. éléről vonult nyugdíjba ez évtől. Dallos Gyula büszke arra, hogy egy kitűnő csapat és cég vezetőjeként dolgozhatott hosszú éveken át. - Januárban töltöttem be a hatvanadikat. Mivel 1973 óta hajnalban kezdtem és késő este fejeztem be minden napomat, sok minden kimaradt az életemből, ami szintén fontos. Kirándulás, olvasás, kertészkedés és persze a család - ezekre mostantól sokkal több időm fog jutni – mondja Dallos Gyula a Hírnökben megjelent interjúban. A cégvezető kerek húsz esztendő után búcsúzik az általa 1992 március elsejével létrehozott Sima Út Kft-től. Nyugdíjba vonulása egyáltalán nem keseríti el, lendülete láthatóan annak ellenére megmaradt, hogy idejét érzi átadni a stafétát a fiataloknak. Mint mondja: a nehézségek ellenére büszkén és jó érzéssel tekint vissza az elmúlt két évtized összességében sikeres munkájára. Ebben sok jó szakember segítette, az önkormányzattal is kitűnő kapcsolatot ápolt, s mindennek eredményei ma 200-300 méterenként láthatóak a kerületben, legyen szó a Hollán Ernő sétálóutcáról, számos park- és közútépítésről (például a Pozsonyi út), járdaburkolásról vagy akár az Árpád hídi toronyházak és a Hochtief-irodaház környezetének teljes külső kivitelezéséről és a kerékpárutakról. Ez a látvány mindenért kárpótolja a búcsúzó ügyvezetőt. Ami a hőskorszakot illeti, Dallos Gyula ma is jó döntésnek tartja, hogy elfogadta az akkori önkormányzat felkérését, és a semmiből sikerült megszerveznie a száz százalékban kerületi tulajdonban lévő kft-t. Húsz év alatt soha, egyetlen egyszer sem bánta meg, hogy belevágott. A Mélyépítő Vállalatnál szerzett két évtizedes mérnöki gyakorlata nagyban segítette, csakhogy a szakmai feladatokon túl a nyereségorientált cégvezetés „művészetét” is meg kellett tanulnia. Ez általában sikerült is, ám a gazdasági válság, az építőipar pangása és a régebb óta létező lánctartozások nem egyszer a Sima Út életét is megnehezítették. Ennek ellenére a kft. összességében nyereséges volt, bevétele a jó években elérte az 1-1,2 milliárd forintot is. Ráadásul úgy, hogy nemcsak helyi tevékenysége bővült, hanem a sikeres közbeszerzési és magánpályázatokon is számos közterület-építési megrendelést nyert el Százhalombattától a VII. kerületig, ahol a Boscolo-New York-palota előtti utcakialakítás volt a feladatuk. Az induláshoz képest tehát kapacitásuk és feladatkörük is jelentősen bővült: 1992-ben még csak a közútépítés tartozott hozzájuk, rá két évre már – Budapesten másodikként – a közmunka lebonyolítása: az állástalanokat parkgondozásra, közterületi munkákra alkalmazták. A közútkezelői feladatokat 2003-ban vették át az önkormányzattól, ami már nemcsak a kivitelezéseket jelentette, hanem a közterületi közműberuházásokkal, ingatlanfejlesztésekkel kapcsolatos engedélyezések kiadása, műszaki ellenőrzése is a feladata lett. Végül tavaly áprilistól a fizetőparkolás üzemeltetése is a kft.-hez került. Dallos Gyula büszke arra, hogy egy kitűnő csapat és cég vezetőjeként vonulhat nyugdíjba. Háromgyermekes apaként biztos benne, hogy immár a fiatalokon a sor. Ő pedig beleveti magát egy nyugodtabb világba: több ideje jut a családra, rengeteget fog olvasni és kirándulni. Az elmúlt húsz évből egy valamit biztosan „magával visz” a nyugdíjas mindennapokba: a kertészkedés szeretetét. Kálmán Attila Dallos Gyula nyugdíjba vonulásával egyidejűleg addigi formájában megszűnt a Sima Út Kft. is. Ez év januárjától a társaság korábbi feladatairól a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. gondoskodik. http://www.budapest13.hu/hirek/20120207/nyugdijba-ment-dallos-gyula

Hét év börtönt kapott a Pécsi Közlekedési Zrt. Vezérigazgatója.

Hét év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatóját a pécsi helyi járatú autóbuszok ügyében kedden, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék. Az Oltai Judit vezette bírói tanács hűtlen kezelésben találta bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett 5 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától és több mint 3 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezett. A PK Zrt. időközben leváltott, de jogilag még hivatalban lévő vezetőjét különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják. A vádirat szerint Keczer László 2009 januárjában adásvételi szerződést kötött arról, hogy a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. többségi tulajdonában és a Mecsekbusz Kft. kisebbségi tulajdonában lévő PK eladja több mint másfél száz buszból álló járműparkját a PK és az LL Bus Kft. által létrehozott PK Busrent Kft.-nek. A 2,6 milliárd forintról szóló szerződéshez kapcsolódóan egy üzemben tartási megállapodás is született a járművek bérléséről. Az ítélet indokolása szerint a buszok eladásával és visszabérlésével a PK Zrt.-t és közvetetten Pécs városát jelentős vagyoni hátrány érte. Keczer László 2,47 milliárd vagyoni hátrányt okozott a buszok eladásával és visszabérlésével 2009 januárja és 2011 márciusa között. A bíró az indoklásban elmondta, a volt vezérigazgató a közgyűlés hozzájárulása nélkül értékesítette a buszokat. A járművek bérleti díja kirívóan magas volt, 2,47 milliárd forinttal több maradt volna a PK Zrt. kasszájában, ha Keczer László nem köti meg a buszok eladásáról és bérletéről szóló szerződéseket. Oltai Judit hangsúlyozta, a volt vezérigazgató nem a PK Zrt., hanem a befektető érdekeit tartotta szem előtt. Az elsőfokú bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott korábbi kifogástalan életvitelét, súlyosbítóként pedig a kirívó összeget. Az ítéletet a vád képviselője tudomásul vette, de a vádlott és védője fellebbezett, ezért az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblára kerül. A bíróság megtiltotta a vádlottnak, hogy a jogerős ítéletig elhagyja az országot. Keczer Lászlónak hetente két alkalommal a székesfehérvári rendőrkapitányságon kell jelentkeznie. http://hvg.hu/itthon.bunugy/20120327_pk_zrt_szabadsagvesztes Példás büntetés Rusznák is ilyet érdemelne a Böp Kft-nél folytatott hűtlen kezelés miatt.

Bombariadó miatt lezárt utcában büntetett a parkolócég.

A bombariadó miatt lezárt utcában rekedt autósok azonnal megkapták a mikuláscsomagot. Bombariadó miatt lezárta és csaknem egy órán keresztül zárva tartotta a rendőrség a budapesti Markó utca Kúria előtti szakaszát. Egy betelefonáló elhagyott gyanús csomagra lett figyelmes, ez okozta a pánikot. Amíg a tűzszerészek át nem vizsgálták, a gyalogosokat is kitiltották az utcából és az ott parkoló autósok sem hajthattak ki onnan. – Nem találtak robbanóanyagot, sem robbantásra alkalmas más szerkezetet a csomagban a tűzszerészek – közölte érdeklődésünkre a BRFK sajtóügyeletese. – A helyszínen talált hátizsákban különféle ruhaneműk voltak csupán – a tette hozzá Molnár Aliz. A rendőrség délután háromnegyed egy előtt egy perccel kapta a bejelentést, s a Markó utca adott szakaszán fél kettő után öt perccel oldották fel a blokádot. Egy perccel később már több autón is látható volt a parkolási cég frissen kihelyezett mikuláscsomagja is, noha volt olyan megbírságolt (pardon: megpótdíjazott) autós, aki már rég elment volna, ha a bombát vizsgáló tűzszerészek engedik. Eljárásuk megütközést keltett a rendőrökben is, de ők, mint egyikük nevének és rendfokozatának elhallgatását kérve elmondta, nem tehetnek semmit. Molnár Aliz érdeklődésünkre azt mondta: akinek bármilyen okból igazolásra van szüksége, hogy a kérdéses időben autóját a rendőrség az adott útszakaszon mozgásában korlátozta, forduljon az V. kerületi kapitánysághoz, ott megkapja. http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/bombariado-miatt-lezart-helyen-buntettek-a-parkoloorok-10781/

Elképesztő mutatatványok a parkolási díj elkerüléséért .

Egy nemrégiben közzétett összesítés szerint a fővárosban egyes autósok elképesztő trükkökre képesek, csakhogy elkerüljék a parkolási díj kifizetését. A felhasznált eszközök és kellékek listáján csavarhúzó, ponyva, fénymásoló és külföldi rendszám egyaránt szerepel. A kerületben viszonylag ritkák az ilyen jellegű cselek, próbálkozások. A parkolási díjat elkerülni szándékozók egyik kedvelt fogása a rendszám leszerelése. A jelenleg hatályos szabályok szerint mellékútvonalon tíz napig tárolható rendszám nélkül egy gépkocsi, a sofőrnek nincs túlságosan nehéz dolga. Mindössze annyit kell tennie, hogy a tíznapos határidő letelte előtt felszereli a rendszámot a kocsijára, átáll vele egy másik mellékutcába, ott újra leszereli, és ismét várhat tíz napig. Sokan alkalmaznak ponyvát, amivel egyszerűen letakarják a járgányukat, mert a parkolóőrnek nincs jogában felhajtani. A ravaszabbak a ponyván is feltüntetnek egy rendszámot, ám azt már bajos megállapítani, hogy az valódi-e, vagy hogy egyezik- e a letakart autó rendszámával. Szintén nehezen utolérhetők a külföldi rendszámmal, szabálytalanul parkoló kocsik gazdái. Szabó Tamás, a Sima Út Kft. irodavezetője érdeklődésünkre elmondta: trükközések valószí¬nűleg mindig lesznek. – Mindig lesznek olyanok, akik – még ha jelképes összegű volna is a parkolási díj – megpróbálnák kikerülni a díjfizetést – mutatott rá a szakember, majd a konkrétumokról szólva elmondta: a hamisított mozgáskorlátozott igazolvány, rendszámtábla-leszerelés ellen fellépni nem a parkolás- üzemeltető társaságok feladata, az ilyen esetekkel a nyomozóhatóságoknak kell foglalkoznia. – A külföldi rendszámú autók ellenőrzése során a parkoló-ellenőröknek ugyanúgy kell eljárnia, mint a hazai rendszámú autók esetében. Amennyiben a gépjármű nem rendelkezik érvényes várakozási jogosultsággal, akkor pótdíjfizetési felszólítást kell elhelyezni az adott gépjárművön. Amennyiben a parkolási és pótdíjtartozást nem egyenlítik ki, akkor társaságunk egy londoni székhelyű szervezet szolgáltatását igénybe véve próbál meg követelésének érvényt szerezni – ecsetelte az irodavezető, aki szerint leponyvázott autóval manapság egyre ritkábban találkozni a kerületben. A néhány darab leponyvázott járgány pedig általában a garázs¬zsal nem rendelkező kerületi lakosok autója. Ők jogosultak az éves lakossági várakozási engedély kiváltására, és az évek során megtanulták, hogy a ponyván egy kis átlátszó rész biztosításával vagy a ponyva egy piciny darabjának felhajtásával a szélvédőn belülre kiragasztott engedélyt ellenőrizhetővé tegyék. http://helyitema.hu/budapest-xiii/16387

Kileste, hogyan csalnak a parkolóőrök a Csarnok téren.

Ha valaki azt hitte volna, hogy a hirhedt Centrum Kft emberei bűnözők, a többi, önkormányzati parkolócég viszont korrekt káderállománnyal dolgozik, az döbbenten fogja elolvasni Névtelen Fogyasztónk levelét. Mi egész higgadtak maradtunk. Olvasónk szemtanúja volt annak, hogyan nyitogatják az automatát, hogyan nyúlják le belőle még az aprót is, utána pedig hogyan teszik zsebre a Mikulás-csomagot. Kalandok alant. Észrevételt és panaszt szeretnék tenni az Önök társaságának területén működő 1093 Csarnok téri parkolással kapcsolatban. 2011. március 7.-én (hétfőn) 16:55-kor parkoltam a Csarnok téren. A térre való behajtáskor figyelmes lettem két férfire, akik a parkoló automata mellett beszélgettek. Elsétáltam az automatáig és bedobtam egy 200 Ft-os érmét. A gép képernyője jelezte a pontos időt, de nem világított zölden, ahogy azt tenné, ha érzékelné a bedobott pénzt, továbbá ugye számolni szokta, hogy meddig lenne érvényes a jegy, ha most kiadná - nem számolt. Gondoltam sebaj, felhívom a +36 1 700 1449 –es kiragasztott számot bejelenteni a hibát. Mivel ügyintézőjükkel több perc várakozás után sem tudtam felvenni a kapcsolatot letettem és visszamentem az autómig. Mikor visszanéztem láttam, hogy a beszélgető férfiak egyike kulccsal nyitja ki az automatát és valamit piszkál benne (nem láttam mit mert a fedele eltakarta). Azon nyomban visszamentem hozzá, majd elpanaszoltam neki, hogy most nyelt el 200 Ft-ot a gép és nincs jegyem. Ő azt válaszolta, hogy ő nem lát ilyen érmét (!) a gépben, tehát nem is tudja visszaadni. Ekkor közöltem vele, hogy ez a szóbeli helyzet nem mentene meg engem egy bírságtól, mert az ellenőr ugyanúgy meg fog büntetni ha nincs jegyem. Megkérdezte, hogy meddig maradok. Mondom 15 percet maximum. Azt mondta az 100 Ft lesz és elővett egy kártyát amit az automata előlapján lévő nyílásba helyezett és kinyomtatott egy jegyet 15 percre. Ezt boldogan elfogadtam és elmentem a dolgomra. Visszafelé nézem egy hölgy bedob valamit az automatába és kézmozdulataiból ítélve nem adott jegyet a gép, elsétált. Eközben a két férfi az automatánál figyelték és ugyanaz a személy, aki az én jegyemet kiadta, megint elsétált a gépig és kinyitotta, majd valamit kotorászott benne. Nekem már majdnem lejárt a jegyem, de átálltam egy pár kocsival odébb és a visszapillantóból figyeltem tovább a fejleményeket. A parkból egyszer csak megjelent egy másik férfi, akin piros tréning felső és alsó volt, valamint futócipő, és a felsője alól kihúzott egy fényképező gépet majd több szögből lefotózta azt a kocsit, amivel a fent leírt hölgy jött. Ezután elővett egy terminált (nem tudom a pontos nevét, az eszköznek, amivel a parkoló őrök dolgoznak), amibe betáplálta az adatokat, kinyomtatta (!) és az én elvárásommal ellentétben zsebre rakta a papírt, majd távozott a parkon át. Más autókat meg sem nézett. A fentiek alapján erős gyanúm van, hogy talán az Önök cégének egyik munkatársa (de mindenesetre valaki, aki rendelkezik kulccsal az automatákhoz) zsebre teszi a gyanútlanul pénzt dobáló ügyfeleitől. Továbbá nem értem, hogy lehet csak pont azt az egy autót megbüntetni, ez engem arra enged következtetni, hogy a kulcsos férfi jelez a „kollégájának” társának, aki persze jogosan megbünteti a jegy nélkül parkolt jármű tulajdonosát, de ott sem hagyja a felszólítást, ezzel persze egyértelműen azt éri el, hogy a pótdíjat a megadott 15 napon túl a 16 400 Ft-os összeget fizetteti meg, hiszen csak ekkor jön az első felszólítás! 400 Ft-os óradíj x 15 = 6000 Ft-os pótdíj, ami 15 napon túl 16 400 Ft-ra rúg, de ezt Önök is tudják. Az ügyfélszolgálatuktól tudom, hogy a büntetésnél szerepel az ellenőr száma is, így egyértelműen azonosítható. A büntetés adatai: Dátum: 2011.03.07 17:10 Helyszín: Csarnok tér (ir.szám.: 1093) A saját esetemet bizonyítandóan természetesen megőriztem a parkoló jegyet, amit kártyával fizettek, tehát az is azonosítható. Kérem tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a következőekben ne történhessen meg és az eredményről írásban tájékoztassanak! Levelemet továbbítom a következő szerveknek: - Budapest Főváros Kormányhivatalának Fogyasztóvédelmi Felügyelősége - BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitánysága - továbbá az index.hu szerkesztőségébe Nevemet a Ferencvárosi Parkolási Kft. ügyfélszolgálati telefonján a 2011.03.09 09:45-kor rögzített beszélgetésben már közöltem. Tisztelettel, A fogyasztó http://homar.blog.hu/2011/03/09/kileste_hogyan_csalnak_a_parkoloorok_a_csarnok_teren

Őrültek kezében a parkolóórák

| Hol van már Petrocelli ügyvéd, és az analóg parkolóórára húzható vászon zsák? Német, japán, vagy talán épp magyar fejlesztők egy csoportja határozta el, hogy megbüntet mindenkit: a csalót, de a jogkövetőt is. Másra gondolni nem lehet, a városi fizetős parkolás anomáliáinak tükrében. Őrült tudós1: terveztem egy parkolóórát, de nem elég rafinált... Őrült tudós2: ezt hogy érted? - Az alap, hogy papírpénzzel, vagy ne adj Isten, bankkártyával ne lehessen fizetni, de a rohadék fémpénzeket majdnem mindig elfogadja a dög! - Huhh, ez tényleg ciki. A bimetál százas, kétszázas érmék ügyesen akadnak, de a szemét kis ötös, tízes, húszas, ötvenes csak úgy csúszik. - Még szerencse, hogy a mechanika bizonyos mennyiségű aprónál elenged, és akkor majd kezdhetik előröl az egész dobálást! (szerzői utasítás: hosszasan csapkodják térdeiket, könnyezve röhögnek) - Van egy ötletem! Szerkesszünk rá egy olyan plexi ajtót, hogy a jegyet ne lehessen kivenni, vagy csak úgy, hogy eltörik a kezed! - Zseni vagy! És egy kicsit csapja meg őket az áram is !!! - Ne, ne. Az már gonoszság. Rosszindulatú vagy! http://www.szimpatika.hu/cikkek/2649/orultek_kezeben_a_parkoloorak

Érdekes blog bejegyzést találtunk az auto2.hu-n.

A Sima Út KFT. Parkoló ellenőrei véletlen elnézett pótdíjat töröltetik. Szép napot, szeretném megtudni (hátha valakivel már történt ilyen) hogy trükköznek a Sima Út Kft porkolóőrei. Az eset: leparkolok, jegyet veszek, kiteszem, a vásárolt időtartamon belül visszajövök, ott a csomag. Nem messze támasztja a falat a parkolóőr, kérdezem: mi ez? Válasz: elnéztem, de majd töröltetem (persze semmi bocsánatkérés). Szerencsére a jegyet megőriztem, és kapom is ám a felszólítást, hogy fizessek, és láss csodát: a parkolásom megkezdése (és persze a jegyvásárlás előtt) 8 perccel büntetett meg a szerv, ami nettó képtelenség, az autó 5 méterre állt az automatától, és persze amikor kitettem a jegyet és elmentem, semmiféle csomag nem volt ott. Tud valaki magyarázatot? üdv. secondhand http://www.auto2.hu/blog/forum/354-parkolas De ha az autós nem találta volna meg a parkolóőrt akkor hadakozhatna a Sima ÚT KFt. Ügyfélszolgálatával több kevesebb sikerrel. Illetve mi van ha nem is véletlen nézte el csak a pótdíj aznapi darabszámát akarta így növelni. A vétlen autósnak ezzel plusz kellemetlenséget okozva. Na az ilyen szituációk után kezdi a normál autós is utáni a parkoló céget ő rendesen megveszi a jegyét még is „véletlen” megbüntetik…..

Tízezreket akart kicsalni a budai parkolóőr.

Szándékosan hatalmas összegű, 120 ezres bírságról szóló csekket állított ki a vád szerint L. Mihály, hogy aztán meggyőzhesse a tilosban parkolót, hogy "máshogy is el lehetne rendezni" az ügyet. El lehetett, csak nem úgy, ahogy ő elképzelte: a parkolóőr most a bíróság előtt mondhatja el, hogy is történt pontosan az eset. A vádirat szerint 2010. március 9-én K. Gy. a kocsijával leparkolt az I. kerületben, igaz, szabálytalanul, a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre. Ekkor jött L. Mihály, a parkolóőr és elkezdte a büntetési folyamatot, vagyis fényképet készített, csekket állított ki. Nem is akármekkora összegről: 120 ezer forintról. Amikor K. Gy. visszatért az autójához, a parkolóőr közölte vele, hogy igen magas összegre büntette meg, de ezen még „tudnának változtatni". K. Gy. azonban magához vette a csekket és távozott. Azonban nem sokkal később mégis rápillantott a csekkre és az összeget látva azonnal visszament az őrhöz, hogy kérdőre vonja. A vádirat szerint ekkor L. Mihály közölte, hogy a pótdíjazás már befejezett, ezért már csak bonyolultabb módon, és egy nagyobb összegért – 40 ezer forintért – tudja elintézni a büntetés törlését, mivel már a főnökét is be kell vonnia az ügybe. Ezzel azt a látszatot keltette, hogy a csoportvezetőjének is pénzt kell adnia. Hiszen hivatalosan a már kinyomtatott büntetés visszavonásáról ő is tudomást szerez, mivel jelenteni kell neki az ilyen eseteket. Csakhogy L. Mihály nem akart osztozni a főnökkel, hanem ráírta a csekk hátuljára, hogy azért kéri a pótdíj törlését, mert a sofőr a kocsiban ült. A tilosban parkoló autós azonban ekkor már magában elhatározta, hogy feljelenti a férfit. Azért azt mondta, hogy másnap odaadja a pénzt. Az őr közben megadta a saját mobilszámát neki, későbbi egyeztetés végett. ztán L. Mihály rájött, hogy rossz elérhetőséget adott meg áldozatának. Ezért idáig ismeretlen módon kinyomozta annak lakcímét és a postaládájába és a kocsija szélvédőjére is kirakta a jó számot. Közben a pórul járt sofőr megjárta a rendőrséget és a másnapi találkozón már ott voltak az egyenruhások is. K. Gy. megjelölt bankjegyeket adott át az őrnek és mikor az átvette, a rendőrök lecsaptak rá. A vád: gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés, valamint befolyással üzérkedés. Blikk-információ http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-parkoloor-pofatlansaga-2082485

XIII.KERÜLETI Közszolgáltató Zrt.

Parkolási Ágazatról. Bemutatkozás 2012. január 1-jétől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. - Közterületi Divízió – Parkolási Ágazata a XIII. kerületi tulajdonú közutakon, köztereken nagyságrendileg 14.000 parkolóhelyet üzemeltet 449 db parkoló automatával. A cég saját alkalmazottaival végzi a parkolójegyek ellenőrzését, üzemelteti a parkoló automatákat, begyűjti a bedobott érméket és az ügyfelek részére a Hegedűs Gyula utca 15., valamint a társaság székhelyén a Béke út 65. szám alatt ügyfélszolgálati irodát működtet. Az autósok itt kérhetnek információt, vásárolhatják meg a parkolókártyát, panaszaikkal, kérdéseikkel és észrevételeikkel élhetnek. Elmondható, hogy üzemelési területünkön a parkolásszabályozás bevezetése elérte alapvető célját. Bár fizetni kell a parkolásért, a kerület belső részéből kifelé haladva csökkenő díjat óránként, de az utakon napközben is találni szabad parkolóhelyet, és a kerületi lakosok egész nap meg tudnak állni saját lakásuk közelében. Rendezettebb lett a kerület, kevesebb autó szennyezi a levegőt a belső területek utcáin, csökkent a szabálytalan helyen várakozó autók száma. Úgy látszik a bemutatkozás írója tök hülye. Próbált ő már ugyan a XIII.kerületben a Szent István Krt és a Radnóti Miklós utca közötti részen napközben leparkolni???? Teljesen reménytelen amit a bemutatkozásban írnak egy nagy hazugság. De hát mit várhat bárki is egy olyan kerület szolgáltatójától ahol a kerületet még mindig Kommunisták vezetik.