2013. június 8., szombat

BLIKK!



Fenyegetik a parkolási botrány koronatanúit

2013-06-08 04:57:00

Budapest – Életveszélyesen megfenyegették azt a két férfit, akik közreműködtek a parkolási maffia lebuktatásában.
Hirdetés
D. József és P. Attila néhány nap múlva áll a bíróság elé, hogy részletesen beszámoljanak a bűnszervezet működéséről. A fenyegetők a két férfit most attól próbálják távol tartani, hogy lebuktassák a korrupt parkolóőröket. Az ügyet öt évvel ezelőtt a Blikk robbantotta ki a két férfi segítségével.
– Amióta a dolog elindult, folyamatos fenyegetettség alatt állunk – mondta el egyikük. – Elszánt vagyok, de a családomat féltem. Volt, hogy telefonon felhívott az egyik vádlott, s azt mondta: rossz végem lesz, ha folytatom, amit elkezdtem.
A férfi állítja: volt kollégái semmitől sem riadtak vissza, még egy magándetektívet is szerződtettek drága pénzen, aki hónapokig figyelte őt. Persze egy idő után kiszúrta, s azt is megtudta, így akartak kompromittáló adatokat gyűjteni róla, hogy hiteltelenné tegyék.
A bűnszervezet tagjai éveken át garázdálkodtak Budapest utcáin. Napközben koszos, kopott parkolóőri egyenruhában rótták az utcákat, és szedték zsebre a parkolási díjakat, a munka végeztével pedig hazatértek úszómedencés házukba. Mint az a vádiratból kiderült, a nagyjából két tucat főből álló csoport jól szervezetten működött. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezető beosztású alkalmazottai irányították a parkolóőröket, akik heti rendszerességgel százalékot fizettek nekik a feketén szerzett bevételből.
A parkolóőrök naponta 80-100 ezer forintot kaszáltak abból, hogy a kedvezményezett autósokat hagyták jegy nélkül, kenőpénzért parkolni.
Az ugyancsak őrként dolgozó D. József és P. Attila nem állt be a sorba, állításuk szerint ezért rúgták ki őket. Nem sokkal ezután elindult a rendőrségi nyomozás is.
A büntetőperben a koronatanúkat néhány nap múlva hallgatja majd meg a bíróság. A két férfi a fenyegetések ellenére egyelőre nem kért rendőri védelmet.
K. Sz.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/fenyegetik-a-parkolasi-botrany-koronatanuit-2193855


Nincsenek megjegyzések: