2014. március 27., csütörtök

Takácsra és Moldvaira reméhetőleg az ügyész úr a maximálisan rájuk kiszabható fegyház büntetést kéri.


Először is a jogi definíciók:

Btk.252. § (1) A költségvetési szervnek, gazdálkodó szervezetnek vagy a társadalmi szervezetnek az az önálló intézkedésre jogosult dolgozója, illetve tagja, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy az ilyen előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az elkövető az előnyért a kötelességét megszegi.
(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az elkövető
a) a kötelességét fontosabb ügyben szegi meg,
b) a bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követi el.
Bűnszervezet:
A bűnszervezet fogalmát a Btk. 137. § 8. pontja határozza meg: három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése. A bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén a bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik, de 20 évet nem haladhatja meg

Bűnszövetség:

Bűnszövetség akkor létesül, ha két vagy több személy bűncselekményeket szervezetten követ el, vagy ebben megállapodik, és legalább egy bűncselekmény elkövetését megkísérlik, de nem jön létre bűnszervezet.

Üzletszerűség:

Üzletszerűen követi el a bűncselekményt, aki ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekszik.


Na és akkor még itt van Takács és Moldvai esetén a hivatali,vezetői hatalommal való visszaélés,illetve a zsarolás.
Takács részéről pedig plusz súlyosbító körülmény kötelezettség szegés a munkaszerződését szándékosan megszegte saját anyagi érdekből,megszegve azt egy közfeladatot ellátó cégnek okozott különösen nagy értékű kárt. 


Na és még lehetne sorolni a súlyosbító körülményeket amik Takács és Moldvai ellen szólnak.

Akkor a hatályos törvények alapján 20 év fegyház büntetés kiszabása is kérhető Takácsra,és Moldvaira az ügyészség részéről.


Nincsenek megjegyzések: