2014. június 6., péntek

Gránátok voltak a korrupt parkolóőrnél.



Gránátok voltak a korrupt parkolóőrnél


2014-04-20 02:30:00


BUDAPEST – A vártnál is nagyobb bajban vannak a budapesti parkolómaffia tagjai, akiknek ügyében egy hónap múlva hirdet ítéletet a fővárosi bíróság. Az egyik vádlott, M. István ugyanis nemcsak a vesztegetési ügyben, hanem lőszerrel való visszaélés miatt is felelni fog, miután házának átkutatásakor gránátokat találtak a rendőrök – tudta meg a Vasárnapi Blikk.
Hirdetés
A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél zajlott ipari méretű korrupciós ügyet néhány éve a Blikk leplezte le, miután megírtuk: a parkolóőrök és főnökeik napi 50-60 ezer forintot is kerestek azon, hogy hagyták parkolni a zsebbe fizető autósokat. Az őrök minden héten pénteken személyesen leadták a sápot főnökeiknek, akik cserébe jól jövedelmező helyekre osztották be őket, ahol minél több pénzt be tudtak szedni a szabálytalanul parkoló autósoktól.
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a több tucat vádlottra, információink szerint egyikük pedig különösen félhet a közeledő ítélettől. A parkolóőrként dolgozó M. István házában ugyanis a vesztegetésből származó 700 ezer forint készpénzen kívül gránátokat is találtak a rendőrök a házkutatás alatt. A férfi a zsaruknak azzal védekezett, hogy a nemrégiben vásárolt ingatlant még nem takarította ki, s feltehetően valaki a korábbi lakók közül hagyta ott a robbanószerkezetet. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a házban három nagy értékű fémdetektort is találtak a zsaruk, amelyekkel a férfi elmondása szerint hobbirégészkedett, ezt pedig arra utal, hogy ő is találhatta a gránátokat.
A bűnszervezet jól jövedelmezőségére utal, hogy M. István a jelentős összeget házvásárlása után tartotta lakásában, vagyis még az adásvétel után is maradt pénze. A többi parkolóőr sem panaszkodhatott, hiszen akadt, akinek úszómedencés háza volt, de a zsaruk olyannal is találkoztak, aki a fél szobafalat betöltő óriástévén élvezte a műsorokat. Megtehették, hiszen vallomásuk szerint jobb napokon 50-60 ezer forintot is kerestek zsebbe. Ennek ellenére ezt kevesen vették észre.
– A parkolóőrök vagyongyarapodása nem tűnt fel a környezetüknek – árulta el a Vasárnapi Blikknek a nyomozásban részt vevő egyik rendőr.
K. Sz.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/granatok-voltak-a-korrupt-parkoloornel-2248317

Nincsenek megjegyzések: