2015. december 23., szerda

BLIKK 2014.09.24.



Pofátlanság! Fenyegették a koronatanút a korrupt parkolóőrök

2015-10-24 16:20:00

Budapest - A bűnözőket lebuktató férfi nem mert elmenni az ítélethirdetésre.

Most már biztos, hogy börtönbe megy a parkolómaffia 9 vádlottja. A másodfokú bíróság ugyanis kisebb változtatásokkal helybenhagyta az első fok döntését. A zsebre bírságoló parkolóőrök azonban ebbe nem tudtak belenyugodni, és fenyegetni kezdték a koronatanúkat. A Blikknek nyilatkozó egyik tanú elárulta, retteg a megtorlástól.

– Már a tárgyalóteremben elkezdődött a terror. A székemet ütögették hátulról, de volt, aki odasúgta a fülembe, hogy megfizetek. Az ítélethirdetésre ezek miatt a dolgok miatt többen el sem mertünk menni – mondta el a férfi, aki csak abban bízik, hogy a tettesek hamarosan bevonulnak a rácsok mögé, és ott megnevelik őket.
Az elítéltek egyébként három kivétellel letöltendő börtönt kaptak. A bíróság a vádlottakat 2-3 évnyi letöltendő börtönnel és pénzbüntetéssel szórta meg.

A legsúlyosabb büntetést a galeri két vezetője kapta, M. József 3 év 8 hónap börtönt, míg az osztályvezető T. Sándor 4 év 6 hónap elzárást kapott, és több mint 3 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie. A többi parkolóőrt felmentették.

Mint ismeretes, a Blikk cikksorozatban leplezte le a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél zajló zsebre bírságolásokat. Az első cikkeinket követően az egyik parkolóőr rászánta magát, hogy feljelentést tegyen a rendőrségen, s ezzel bemártotta az egész bandát.

Vallomásában mindent kipakolt a hatóságnak, elmondta, hogy hetente több százezer forintot kerestek a korrupt őrök, akiknek péntekenként a piszkos pénzből bizonyos százalékot át kellett adniuk főnökeik­nek. Ezért cserébe ők dolgozhattak a jól fizető területeken, nem száműzték őket más parkolási zónába. Aki nem működött együtt, azt záros határidőn belül kirúgták vagy kiutálták. Komoly kimutatásuk volt, mely autók kihez tartoznak, ők hol laknak, s mennyit szoktak fizetni. Elképesztő profizmus: egy mobilflottát is fizettek, így tartották a kapcsolatot egymással.



http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/pofatlansag-fenyegettek-a-koronatanut-a-korrupt-parkoloorok-2413509

Nincsenek megjegyzések: