2009. február 10., kedd

ZÖLD UTAT ADOTT A IX.KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT,A KORRUPCIÓNAK A KERÜLETÉBEN…..



ZÖLD UTAT ADOTT A IX.KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT,A KORRUPCIÓNAK A KERÜLETÉBEN….. AZZAL,HOGY ELFOGADTA BÖP Kft. 2009. évi üzleti tervét…


www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/311/01_20.doc


Itt a jegyzőkőnyv ide vonatkozó részlete is:

Budapest Főváros IX. kerület
Ferencváros Önkormányzata
Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottság

JEGYZŐKÖNYV
készült a Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottság
2009. január 20-án 9.00 órakor tartott üléséről

Ülés helye: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala
Budapest, IX., Bakáts tér 14. II. emeleti ülésterem

Jelen vannak:
Hidasi Gábor – elnök,
Boldizsár László,
Deutsch László,
Kernya Erika,
Szilassy Gábor Cézár – tagok.

Bánsághi Tamás alpolgármester

Hivatal részéről:
Bánsághi Tamás alpolgármester,
Schill Tibor – irodavezető,
Szolnoki Ferencné – Beruházási és Városüzemeltetési Iroda részéről,
Temesiné Apollónia Aranka – jegyzői referens,
Kovács István – főkertész,
Sebők Endre - környezetvédelmi munkatárs,
Rimovszki Tamás Közterület-felügyeleti Csoport vezetője,
Szolnoki Ferencné – Beruházási és Városüzemeltetési Iroda részéről,
Toppler Gáborné - jegyzőkönyvvezető.

Meghívott:
Rusznák Imre - BÖP Kft. igazgatója,
Csőke Ferenc – BÖP kft. menedzser,
Czimmermann Zsuzsa – BÖP Kft. gazdasági igazgató,
Intzoglu István képviselő.

1.) BÖP Kft. 2009. évi üzleti terve
Sz-1/2009. sz. előterjesztés
Előterjesztő: Bánsághi Tamás – alpolgármester

Bánsághi Tamás: A BÖP Kft. üzleti tervét a KKKB nem szokta tárgyalni, mert a Képviselőtestület döntése szerint a Tulajdonosi Bizottság és Pénzügyi és Költségvetési Bizottság tárgyalja, évente kétszer. Azért gondoltuk, hogy most a KKKB is foglalkozzon az üzleti tervvel, mert nem egy egyszerű évről van szó. A 2009. évben fejlesztés előtt állunk, a Képviselőtestület döntése alapján a parkolási övezetet bővítjük. Ez elég érzékenyen befolyásolja a bevételek és kiadások alakulását. Nyilván a beruházások évében a kiadások magasabbak lesznek, ráadásul ez egybeesik - a társaság közgyűlésének döntése szerint – a társaság új székhelyének kialakításával. Mindez együtt olyan költségnövekedéssel jár, mely alapján az idei évben - változatlan bevételek mellett is - jelentősen csökken a haszonbérleti díj. Látható a tájékoztatóból, hogy a tervezett bevétel nem teljesült, hiszen olyan jogszabályváltozások léptek életbe, amelyek nem teszik a korábbiakhoz hasonlóan nyereségessé a parkolást, mint üzletágat. Magas költségei vannak a behajtásnak, az eredményesség is csökken. Az eddig szokásos 130-140 millió forintos haszonbérleti díjjal szemben már az idei évben is csak 90 millió forint körül tervezünk, sőt a jövő évben sem várható ennél több, hanem inkább kevesebb. A 2009. évi költségvetési tervezetben látható, hogy a Polgármester úr 50 millió forintot állított be haszonbérleti díjként. A helyzet nem egyszerű.

Rusznák Imre: Bemutatom kollegáimat: Czimmermann Zsuzsa gazdasági vezetőt, és Csőke Ferenc urat, aki a Műszaki Osztályon belül projekt menedzser, és kifejezetten az új beruházásokért felelős. Ha egy társaság bővül, az kiadással jár. A Főváros közlekedését azonban nem lehet másképp megoldani, csak szabályozással. A szabályozás pedig azt jelenti, hogy minél több területet be kell vonni a parkolási övezetek közé. A pályázati kiírás gyakorlatilag kész van, mind a két kerületben – a XIII. és IX. kerület – szó szerint ugyanaz a kiírás szövege. Szerintem korszerű, minden igényt kielégítő, természetesen ezt csak azok fogják így látni, akik tudomásul veszik, hogy a parkolást szabályozni kell. Magyarországon először bankkártya automata lesz. Ez azt jelenti, hogy a parkoláshoz nem kell készpénz. Egy olyan korszerű kártya lesz, amivel nagyon sok gondunk megoldódik, ha jól fog működni. Nem lesz készpénzforgalom. Az Európai Unión belül az ilyen jellegű kártyarendszer már működik.
Az üzleti tervvel kapcsolatban: minden olyan körülményt kizártunk, ami csökkenti a bevételeinket. A legrosszabb állapotra készültünk, az üzleti tervben foglaltaktól nem lehet rosszabb az eredmény. Ez természetesen függ attól, hogy a Főváros milyen döntést hoz a parkolási ügyben, illetve attól, hogy az Alkotmánybíróság hogyan viszonyul a parkolási ügyhöz. Nagyon komoly, 1 milliárd 100 millió forintos kárigényünk van bíróságokon. Nem elég, hogy nem kapjuk meg a bevételeinket, plusz még a perköltséget is nekünk kell fizetni. Az elvesztett perek után pedig még illetéket is fizetünk. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság meg fogja semmisíteni ezt a döntést. Amennyiben ez megtörténik, akkor jelentős bevételekre lehet szert tenni. Ez már a tavalyi eredményeinken nem változtat.


Bánsághi Tamás: A közbeszerzési eljárás jelenlegi állása nem teszi lehetővé, hogy májusban – ahogyan a Képviselőtestület elhatározta – elinduljon a parkolás. Valamikor a nyár folyamán látunk arra esélyt, hogy a Kft. felszereli az órákat, és nyilván ősztől tudjuk elindítani ezt a parkolási rendszert. Ennek a költségei nyilván a jövő évben is meg fognak jelenni. Az órákat 5 évre lízingeljük, a költségek 5 évre fognak eloszlani, de a felszerelés költségei, az ehhez kapcsolódó kiadások az idei évet fogják terhelni. A bevétel kevés lesz. A gyakorlatban még a parkoló őrök költségeit is nehezen termeljük ki, hiszen rengetek parkoló matricát adunk ki, azaz a ténylegesen fizetők száma viszonylag alacsony lesz. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság pozitívan dönt, és lehetőség lesz az elmaradt díjak behajtására. A 2008. évben a veszteségeket leírtuk. Az idei évben csak a folyamatos behajtás megnövekedett költségei hárulnak a cégre.

Schill Tibor: Mit takar a 3 %-os érdekeltségi rendszer növelése?

Rusznák Imre: A 2009. évben 5 %-os alapbéremeléssel és 3 %-os érdekeltségi rendszer növeléssel számoltunk. Külön kell venni a parkoló ellenőrök rendszerét. Keressük a legoptimálisabb – azt gondolom, hogy optimális rendszer nincs – megoldást, ami gyakorlatilag ösztönzi a parkoló őröket arra, hogy a bírságolást igénylő autó tulajdonosokat megbírságolják. Ezt jelenti a 3 %, de természetesen ezt a taggyűlésnek jóvá kell hagyni.

Kovács István: Elhangzott a bankkártya fejlesztés. A bankkártya automaták „biztonsága” ügyében tettek intézkedéseket?

Rusznák Imre: Bankokat kerestünk meg. A bank, illetve az a cég aki elnyeri a parkoló automaták gyártását, fognak megállapodni a szükséges biztonsági kérdésekben. A megkötött szerződésben a szükséges biztonsági részletekre is kitérünk. Egy kicsit más a helyzet, mint a banki automatáknál, mert itt effektív pénz nincs. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezeket az automatákat feltörik pénzszerzés céljából.

Hidasi Gábor: A 200 Ft-os díj a végén mennyi lesz? Gondolom a bank le fog vonni kezelési, átutalási költséget.

Rusznák Imre: Most több a költség, mint amennyi majd a parkoló automatával lesz. Az eredeti haszonbérleti szerződés alapján, a költségek levonása után marad a tiszta pénz.

Bánsághi Tamás: A bank a felmerülő költségeit a cégtől vonja le. A cégnek magasabb költsége lesz. A polgárnak a cég fizeti ki a költségét, neki nem lesz külön kártya költsége.

Rusznák Imre: A mostani mobil parkolásnál a bevételünk 10 %-át fizetjük ilyen célra.

Bánsághi Tamás: Bankkártyával való vásárláskor nem kell külön fizetni.

Több hozzászólás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

3/2009. (I. 20.)
HATÁROZAT
A Környezetvédelmi, Közterületi és Közbiztonsági Bizottság a BÖP Kft. 2009. évi üzleti tervét elfogadásra javasolja a Képviselőtestületnek.
Határidő: értelemszerű
Felelős: Hidasi Gábor elnök
(3 igen, 1 nem, 0 tartózkodás)
(A szavazásban 4 bizottsági tag vett részt.)


Nyáron az alpolgármester úr úgy nyilatkozott,hogy tudnak a korrupcióról….De nem történt semmi…..Csak annyi,hogy elfogadták Rusznák üzleti tervét…. Azon sajnálkoznak,hogy a 130-140 milliós haszonbérleti díjat a Polgármester úr 50 millió forintra csökkentette.. Kérem uraim a korrupció miatt elfolyik a cégből 100-200 millió forint Rusznák állítása szerint a zoom hangfelvételen lejjebb hallhatják is……..Decemberben még meg volt több mint 600 db zsebre fizető autó!!!!!Duka a fotóikat is bevitte a rendőrségre….. Tehát IX.kerületi képviselő urak a maguk kerületéből a korrupció miatt eltűnik évi 40-70 millió,tehát akkor nem a haszonbérleti díj csökkentése miatt kellene sírniuk…….Nem sétáljanak körül a Bakács téren,A Ferenc körúton,a Ferenc téren,a Lechner Fasoron,A Ráday,a Lónyai utcába,a Csarnok téren stb……Több száz zsebre fizető autót fognak látni virágzik a korrupció a mai napig is……
Itt vannak az eltűnt millióik de erre miért szarik mindenki?????

Pedig nyáron mindenki mindent megígért maga is alpolgármester úr!!!!!

A Rendőrségi nyomozás még mindig folyik ne feledjék….

Itt a videó ha elfelejtette volna..





A teljes jegyzőkönyv az alábbi linken olvasható:

www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/311/01_20.doc

1 megjegyzés:

Erlend Hildur írta...

Annyira boldog vagyok ma, mert Isten megtette azért, mert nehéz időkben ment át más hitelnyújtókkal, és semmi sem működik jól, a hitem és a reményem elvesztésére törekedtem, de még mindig erősnek kell lennem és folytatni kell azt, amit keresek. Ma boldog vagyok, mert Isten a legjobb hitelintézethez irányította, és nem bántam semmit, miután kapcsolatba léptem velük, és a szívem teljesült, és megkaptam a megadott összeget, amit kértem (300 000,00 USD), a pénzt befizették számlám után két héttel a társasággal folytatott beszélgetés után, és nem bántottak nekem, és nem okozott fejfájást a kölcsön tőlük való megszerzésekor, a családtagjaim és a barátaim, akiket én nekik irányítottam, szintén megkapta a kölcsönüket, szeretnék a lfdsloans@outlook.com / whatsapp + 1-989-394-3740 telefonszámon. . és gyorsan megszerezze a kölcsönt, ez biztonságos és gyors, hiszen laza remény, hit és mindent megtesz, csak kölcsönszerzés céljából, és semmi sem működik, fogadjon el, ha megpróbálja ezt a Benjamin nevű embert, soha bármit sajnál, és a hitelkérelem jóváhagyásra kerül, és azt közvetlenül a bankszámlájára fizeti be, tehát siess most, és lépjen kapcsolatba a WhatsApp + 1-989-394-3740 telefonszámon. kérjen bármilyen típusú kölcsönt, és azt Önnek nyújtják. a legjobbakat