2013. május 9., csütörtök

Pénzbüntetés vár Máté Péter özvegyére.

Pénzbüntetés vár Máté Péter özvegyére.

Budapest - A vádlottak padjára ültették Máté Péter (†37) özvegyét. Edit (62) több tucat vádlott-társával együtt a III. kerületi bíróságon a parkolómaffia ügyében kellett a bírái előtt felelnie.
Hirdetés
A szerdai tárgyaláson az elhunyt énekes felesége nem tett vallomást, de erre nem is nagyon volt szükség, hiszen az asszony neve az elsőrendű vádlott S. Gergely mobiltelefonjából került elő. A korrupt parkolóőr később aztán részletesen beszámolt arról, hogy Edit asszony mikor és mennyi pénzzel korrumpálta őt, hogy díjtalanul parkolhasson. A nő a Vígszínház melletti jegyirodában dolgozott, és autójával rendszeresen jegy nélkül, zsebre fizetve állt meg. Az elsőrendű vádlott szerint Edit ezer forintot adott neki naponta. A tárgyalóteremben Máté Péter özvegye zavartan viselkedett, és ahogy a többiek, ő sem volt hajlandó elmondani, mi történt. A mobiltelefonszám, amin tartotta a kapcsolatot a parkolómaffia vezérével, a saját tulajdona volt, ez már korábban bebizonyosodott. Sőt ezt el is ismerte a kihallgatásakor.
Az ügyész pénzbüntetést kért a nőre, ami a bűncselekmény jellegét tekintve akár milliós nagyságrendű is lehet, hiszen a banda a hatóság gyenge becslése szerint is több százmilliós kárt okozott a fővárosnak illegális tevékenységével.
Az özvegy egyébként kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, kvázi elismerte a vesztegetés tényét.
Az elsőrendű vádlott pedig elmondta, hogy a jegyirodában dolgozó hölggyel személyesen állapodott meg az ügymenetről.
– A Ditrói jegyirodában a XIII. kerületben egy ezüstszínű Peugeot 206-os parkolt, egy idősebb 50–60 év körüli hölgyé a kocsi, én magam állapodtam meg vele. Telefonomban a jegyiroda vezetékes száma és a hölgy mobilszáma is szerepel – mondta el S. Gergely, a hatóság kérdéseire válaszolva.
Edit a magyar könnyűzene egyik legendájával 15 évig élt házasságban, ez idő alatt két gyermekük született. Annak ellenére, hogy 1984-ben veszítette el a párját, Edit nem ment újra férjhez.
Az asszony, a vád szerint lefizette a parkolóőröket, ahelyett, hogy jegyet vett volna
Mint arról elsőként beszámoltunk, a Blikk leleplező cikke nyomán nyomozás indult, amely felderítette a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél (BÖP) működő parkolómaffia tevékenységét. Az ügynek 45 vádlottja lett, és az előzetes becslések szerint több százmilliós kárt okoztak a fővárosnak azzal, hogy autósok tucatjai a parkolásért zsebbe fizettek a korrupt parkolóőröknek, fejenként naponta ezer forintot, amelyből még egy rosszabb hónapban is milliós havi fizetést szedhettek össze.

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/penzbuntetes-var-mate-peter-ozvegyere-2188873

Nincsenek megjegyzések: