2013. augusztus 22., csütörtök

Ingyenes parkolást akarunk!


 


Ingyenes parkolást akarunk!

A XIII. kerületben újabb helyeken kell fizetni a parkolásért.  Disznóság! A parkolás nem egy szolgáltatás, amiért fizetni kell és valamit kapunk cserébe. A parkolási díj egy újabb adó, amiért semmit sem kapunk. Legyen a parkolás egész Budapesten ingyenes!

Ti szavatok:

"Április 15-től a XIII. kerületben újabb területeken kell fizetni a parkolásért, és több utcát egyirányúsítottak - hívja fel a figyelmet a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a Váci út - Róbert Károly körút - vasút - Bulcsú utca által határolt területek válnak fizetős parkolási övezetekké április 15-től. A parkolás feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információ kapható a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Központi Ügyfélszolgálati Irodáiban (Hegedűs Gyula utca 15. vagy Béke utca 65. címeken), valamint a cég honlapján és az első üzemnaptól az automatáknál - olvasható az erről szóló közleményben.

A közlemény felhívja a figyelmet tovább arra is, hogy az érvényes lakossági várakozási hozzájárulással (parkolási matricával) rendelkező kerületi polgár a zónán belül díjmentesen állíthatja le járművét. A fent említett övezetek Dózsa György út határvonallal két parkolási díjtételű zónába tartoznak. A fővárosi rendeletben meghatározottak alapján a parkolási matricával nem rendelkezőknek a Dózsa György út vonalától délre 440 Ft/óra, a Dózsa György út és a Róbert Károly körút közötti területen 265 Ft/óra parkolási díjat kell fizetniük. A parkolásért munkanapokon 08.30-18.00 óra között kell fizetni, a várakozás időkorlát nélkül lehetséges - derül ki a közleményből.


A  XIII. Kerületi Közszolgáltató emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy március 25-től több utcaszakaszon egyirányú forgalmi rendet és közlekedést alakítottak ki. Az alábbi utcákban változott a forgalmi rend:

Angyalföldi utca (Déryné köztől az Apály utcáig)

Tüzér utca (Hun utcától a Csángó utcáig)

Csángó utca (Angyalföldi úttól a Váci útig)

Gidófalvy Lajos utca (a lakóházak körüli szervizutak)

Hun utca (Tüzér utcától a Gidófalvy Lajos utcáig)

Pattantyús utca (belső sziget körül)

Hun utca - Lehel utca - Csángó utca - Tüzér utca (lakóházak körüli szervizutak)

Angyalföldi utca (Lőportár utcától a Taksony utcáig)

Taksony utca (Tüzér utcától a Lehel utcáig)

Lőportár utca (Lehel utcától a Tüzér utcáig)

Dévai utca (Tüzér utcától a Lehel utcáig"

 

http://www.munkaspart.hu/component/content/article/1885.html

Nincsenek megjegyzések: