2014. július 25., péntek

BLIKK.




30 év a parkolási maffiának

Budapest — Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon a Blikk által leleplezett parkolómaffia tagjait.
A Fővárosi Törvényszék szerdán közel 30 évet osztott ki a zsebbe bírságoló parkolóőrök közt. 2008 nyarán lapunk megszerezte a bűnszövetség nyilvántartását, amelyben ott szerepelt a kuncsaftok rendszáma, neve és a fizetendő összeg. Miután nyilvánosságra hoztuk a botrányos esetet, átadtuk a hatóságoknak a papírokat.
A zsaruk hónapokig lehallgatták a feltételezett bandatagokat, akik flottában vásárolt telefonokon kommunikáltak egymással. Nem volt gondjuk erre a beruházásra, hiszen hetente fejenként 80-100 ezer forintot kerestek, de volt rá példa, hogy ennek a dupláját tették zsebre. A főnökök, akik ugyancsak a vádlottak padján ültek, nemcsak tudtak a dologról, de kértek is a pénzből.
– Az ellenőrök, akik a parkolóőröket felügyelték, ugyancsak benne voltak a dologban. A csókosok, vagyis a beavatottak kerültek a jól fizető, forgalmas szakaszokra. A többiek a rosszabb, fárasztóbb pályákat kapták meg, aki meg nem állt be a sorba, azt villámgyorsan kirúgták – mondta el a Blikknek az egyik parkolóőr.
Dr. Mikó Gergely bíró az ítélethirdetés során kiemelte, hogy a vádlottak hosszú évekig folytatták tevékenységüket, s nagy összegeket zsebeltek be.
A parkolóőrök egyike, akire a legtöbb zsebre bírságolást sikerült bebizonyítani, 3 év 2 hónapot kapott, kollégái pedig 2 év 4 hónappal úszták meg. A főnök, aki az ellenőrzési osztályt vezette, 4 év 6 hónapot kapott, míg helyettese, a parkolóőrök főnöke 3 év 8 hónapot kell hogy a rácsok mögött töltsön, ha másodfokon helybenhagyják ítéletét.
A kenőpénzeket adó üzlet­tulajdonosokat közmunkára ítélték.


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/30-ev-a-parkolasi-maffianak-2264247

Nincsenek megjegyzések: