2015. március 5., csütörtök

Vádemelés előtt Hiszékenyék ügye .




Az év végéig vádat emelhet az ügyészség Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő és társai ellen. A vesztegetési ügyben már megkezdődött az iratismertetés. A szocialista politikus lebukásában szerepe volt a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak is – tudta meg a Magyar Nemzet.
Vádelőkészítési szakaszban van a Hiszékeny Dezső szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás. Erről tájékoztatta lapunkat Simon Richárd, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője. Érdeklődésünkre közölte: a főügyészség megkezdte a már lezárt nyomozás iratainak ismertetését, és a vádhatóságnak harminc nap áll a rendelkezésére, hogy döntést hozzon a Fővárosi Törvényszéknek benyújtandó vádemelés kérdésében.
A Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy Hiszékeny megvesztegetéséről egy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatáskörébe tartozó eljárás során is keletkeztek adatok, amelyek részben alapját adták a korrupciós ügyben folytatott ügyészségi nyomozásnak. Arról, hogy a szolgálat milyen értesüléseket osztott meg a főügyészséggel, Simon Richárd nem kívánt nyilatkozni, azonban elismerte, hogy az eljárás annak a büntetőfeljelentésnek az alapján indult, amelyet a birtokukba került adatok alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatalból tett.
A főügyészség adatai szerint Hiszékeny 2013 januárjában, a XIII. kerület alpolgármestereként, közvetítő útján, jogtalanul ötmillió forintot kért a saját részére azért, hogy egy önkormányzati üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak juttassa. A pénzt végül nem adták át a politikusnak, ám a törvény már a kenőpénz átadására való felhívást is bűncselekményként értékeli.
Lapunk korábbi, meg nem erősített információja szerint az eljárás bizonyítékai között szerepel egy olyan hangfelvétel is, amelyen a fizetésre felszólított férfi rögzíthette a politikus szavait. Miután ezt megírtuk, Hiszékeny manipulált felvételről beszélt, de később lemondott összes önkormányzati megbízatásáról. Nyilatkozataiban a nyomozó hatóságot támadta, az eljárást pedig lejáratási akciónak nevezte.



Ennyi a hír.
Emlékezzünk csak Hiszéleny Dezső annak idején,hogy védte Rusznákot és kiállt mellette,hogy nincs parkolómaffia!!!!
Ennek az embernek ennyit ér a szava és a becsülete.

Nincsenek megjegyzések: