2020. május 31., vasárnap

Karácsony Gyurcsány emberét ültetné a Nagybani Piac igazgatóságába


Karácsony Gyurcsány emberét ültetné a Nagybani Piac igazgatóságába



Az elmúlt másfél évtized budapesti parkolási botrányaiban vastagon érintett Rusznák Imrét, a korábbi MSZP-s, majd DK-s politikust javasolja a Nagybani Piac igazgatósági tagjának Karácsony Gergely.


Megint úgy tűnik, a háttérből valójában Gyurcsány diktál Karácsony Gergelynek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert
A Pesti Srácok szombati cikkében felidézi, hogy Karácsonyék októberi hatalomátvételük óta számos korábbi MSZP-s és SZDSZ-es politikust juttattak valamilyen jól fizető önkormányzati kötődésű álláshoz, többek közt Draskovics Tibornak és Havas Szófiának is jutott pozíció.
Ebbe a sormintába tökéletesen illeszkedik a vállaltan kommunista múltú Rusznák Imre, akinek vezetése alatt számos visszaélésre derült fény a Budapesti Önkormányzati Parkolásnál. (BÖP)
Beosztottjai közül 2010 után sokakat felelősségre vontak, Rusznák azonban megúszta a büntetést.
A Pesti Srácok cikke szerint a Rusznák vezette BÖP Kft. folyamatosan a korrupciós botrányok főszereplője volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2008. június 24-én rendelt el nyomozást a parkolóőrök zsebre bírságolási ügyében. A nyomozást vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indították ismeretlen tettes ellen.
Egy nappal korábban belső vizsgálat indult a BÖP Kft.-nél egy volt parkolóőr kijelentései miatt, aki nyolc társával együtt azt állította: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól, és ebből feletteseiknek is juttattak. A zsebre bírságolásról először beszámoló Blikk című napilap akkor megkereste a cég vezetőjét, Rusznák Imrét, akinek minderről “állítása szerint fogalma sem volt”.
A cikkhez kapcsolódóan a Zoom.hu egy, a hírportál birtokába került hangfelvétel alapján azt írta, hogy Rusznák Imre is tudott a százmilliós vesztegetésekről, hiszen egy 2007-ben felvett beszélgetés során beismerte, hogy tudott arról, hogy pénzt sikkasztanak a parkolási cég emberei, akik azt állították, hogy a pénzből le kellett adni a részüket a főnököknek. Rusznák akkor mégsem tett rendőrségi feljelentést, az ügy pedig 2009-ben robbant igazán.
A Fidesz XIII. kerületi, IX. kerületi és fővárosi frakciója 2009 végén kezdeményezte a cég vezetőjének leváltását. Ez lett volna az egyetlen útja a BÖP Kft. egybentartásának, és a parkolási botrányok megszüntetésének. Az MSZP azonban kiállt korábbi fővárosi képviselője, Rusznák Imre mellett, és meggátolta, hogy a cég élén változás történjen - idézi fel a történteket a Pesti Srácok.
A cikk szerint a BÖP-nél történt bukását követően Gyurcsányék segítettek Rusznáknak, ez alapján már nem is nevezhető meglepőnek, hogy Karácsony Gergely korábban a Rác fürdő felügyelőbizottságába jelölte, most pedig a Nagybani Piac igazgatóságába ültetné be a rovott múltú baloldali politikust.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200418-karacsony-gyurcsany-emberet-ultetne-a-nagybani-piac-igazgatosagaba

Nincsenek megjegyzések: