2012. augusztus 24., péntek

Feletteseire vallott a főtiszt a rendőri korrupciós ügyben.


 


Felettesei és más vezetők büntetőeljárásba való bevonását kezdeményezte a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás; a volt főtiszt védője kihallgattatná azokat, akiknek a hatásköre volt a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ellenőrzésére - olvasható a szombati Magyar Nemzetben.

A vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett K. Tamás, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője keddi kihallgatásán nem neveket sorolt fel, és senkit sem vádolt bűncselekmény elkövetésével, hanem arról tájékoztatta a nyomozó hatóságot, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére.

Arató György, a volt rendőrtiszt védője elmondta, hogy védence a nyolc oldalt kitevő nyilatkozatához egy állománytáblát is csatolt, és abban reménykednek, hogy ezek után az ügyészség feltárja, miért kímélhették az adott kerületi kapitányságok V. László szórakozóhelyeit.

A Blikk mindeközben azt írja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem tudta bűnügyi zár alá venni V. László ingó- és ingatlanvagyonát. A lap információi szerint a saját bevallása szerint is negyven szórakozóhelyet üzemeltető V. László nevén egyetlen autó vagy ingatlan sincs. A lap úgy tudja, hogy a vállalkozó ingatlan- és autóparkja milliárdos nagyságra rúg, de ezek a családtagok birtokában vannak, ezért nem lehet zár alá venni őket.

A lapnak V. László ügyvédje azt mondta, hogy ügyfelétől mintegy 400 millió forintnyi készpénzt és valutát foglaltak le, de fellebbeztek a nyomozási bíró döntése ellen. A lap szerint a pénzt V. László elfogása után házkutatás alatt találták a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén az iroda asztalán, és eredete a nyomozók szerint kétséges. A Blikk úgy tudja, hogy V. László azt állította kihallgatásakor, a pénz az igazgatása alá tartozó szórakozóhelyek napi bevétele, valamint a működési költségekre kézipénztárban tartott készpénz.

A korrupciós ügyben meggyanúsított rendőrök közül az egyik NNI-s férfinak a házát vették bűnügyi zárlat alá. A Blikk azt írja, hogy a nyomozás folytatódásával nemcsak az elkövetői kör bővülhet, de nagy erőkkel kutatják a különböző pénzek eredetét és útját is.

 

 

http://hvg.hu/itthon/20120804_rendori_korrupcio_vallomas#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_content=related&utm_campaign=related

Nincsenek megjegyzések: