2012. november 21., szerda

Rusznák már a parkolómaffia ügy előtt is lefizette a rendőrséget más ügyeibők kifolyóan!



NA IGEN EZÉRT NEM LETT RUSZNÁK GYANÚSÍOTOTT A PARKOLÓ MAFFIA ÜGYBEN SEM.
Rusznák korábbi ügye miatt volt már parlamenti balhé….
Amikor Rusznákot megverték és a rendőrök a kötelességüket végezve elfogták az elkövetőket akkor  Rusznák akkori munkahelye az Autóholding Zrt 500 ezer forint jutalmat és egy Suzukit autót adott ajándékba a rendőröknek….(Akik a munkájukat végezték.)A siker felderítésért cserébe!!!!


DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A múlt héten, csütörtökön a teletexten a következõ hír volt olvasható; idézem: "A Rusznák-ügy BRFK-s nyomozói egy Suzukit és pénzjutalomként összesen félmillió forintot kaptak az Autóker Holdingtól."
Utánanéztem az ügynek, és azt sikerült kiderítenem, hogy a Suzukit nem a nyomozók kapták, hanem a rendõr-fõkapitányság életvédelmi alosztálya, viszont úgy tûnik, hogy az 500 ezer forintot tíz nyomozó kapta az Autóker Holding megbízott vezérigazatójától, Mezey Andrástól; egyébként az átadáskor ott volt Rusznák Imre is. Ugye, ismeretes képviselõtársaim elõtt, hogy Rusznák Imre - MSZP-s képviselõ a fõvárostól - nagyon sajnálatos bûncselekmény áldozata lett. Ebben a bûncselekményben nyomozott a BRFK. Három gyanúsítottból kettõt sikerült kézre keríteni, a harmadik telefonált a rendõrségnek, hogy most elmegy két hónap szabadságra, két hónap múlva lehet tovább keresni. (Derültség.) Ez ügyben, a sikeres nyomozás jutalmaként kapott tíz nyomozó 500 ezer forintot, ami - ha jól számolok - fejenként 50 ezer forintnak felel meg.
Kétségtelen tény, hogy ez egy sajátos jövedelemkiegészítés. Ezért kérdezem a miniszter urat, hogy hogyan kívánja növelni a nyomozók jövedelmét. Így? (Taps az MDNP padsoraiban.)




KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Ha jól értettem a kérdését, akkor ön egyrészt beszámolt a rendõrség egy sikeres nyomozásáról, ami nagyon jólesett nekem, hogy hallhattam. (Szórványos derültség.)
Másrészt arról szólt, hogy az a cég, amely ebben a kérdésben érintett volt, elismerte a rendõrség munkáját; egyrészt egy gépkocsi adományozásával, másrészt pedig azzal, hogy a nyomozók részére jutalmat ajánlott fel.
Én ebben semmilyen kifogásolnivalót nem látok. Hadd tegyem hozzá, hogy ez egyébként szokásos más országokban is, és szokásos Magyarországon is. Például, amikor Kónya Imre volt a belügyminiszter, akkor is történtek hasonló jutalmazások egy-egy sikeres ügy megoldása kapcsán. Valószínûleg az lenne az elvárás, hogy a jövõben megtiltsam, hogy egy-egy sikeres ügy megoldása kapcsán az ügyben közremûködõ nyomozókat megjutalmazzák. Én ezt önnek megígérni nem fogom.
Ami egyébként a nyomozók és általában a rendõrség anyagi helyzetének javítását illeti: képviselõnõ is bizonyára ismeri az idevonatkozó szolgálati törvényt, ami a pótlékok vonatkozásában ütemezést ír elõ, az illetményalap vonatkozásában is egy bizonyos ütemezést ír elõ, '99. január 1-jei végsõ határidõvel.
Egyébként pedig talán ön is hallott arról, hogy egy 36 milliárd forintos csomagot indított, illetve hagyott jóvá most a kormány, ami többek között a nyomozók helyzetének javítását is célozza, és ez három év alatt meg fog történni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
http://www.mkogy.hu/naplo35/273/2730133.htm


DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Miniszter Úr! Azt hiszem, hogy ön alapvetõ tévedésben van. Az egy dolog, hogy a rendõrnyomozóknak és a rendõrség bármely dolgozójának feletteseik a rendõrségi hierarchián belül - jó munkájuk eredményeként - jutalmat adnak. Ennek megvan a maga szabályozott rendje, ez volt azelõtt is, van most is, ezzel kapcsolatban semmiféle probléma nincs.
Akkor sincs semmiféle probléma, ha a rendõrségi törvénynek megfelelõen a rendõrség ajánl fel jutalmat a nyomravezetõnek, ezt azonban nem a rendõrségen belül szokták kapni, hanem a rendõrséget segítõ külsõ személy szokta kapni. Ha egy rendõrségtõl független magánszemély vagy cég ad rendõrségi nyomozónak valamiféle jutalmat, azt a jogi nyelv nem jutalomnak szokta hívni.
Ez hivatalos személynek mûködésével kapcsolatban adott elõny! Ezt magyarul úgy hívják, hogy vesztegetés! (Moraj a kormánypártok padsoraiban.) És öt év jár érte annak, aki kapja, és kettõ annak, aki adja! (Taps az MDNP padsoraiban. - Közbeszólások ugyanonnan: Úgy van!)



KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Azt hiszem, hogy ön a felszólalásában vakvágányra tévedt, amikor ezt az ügyet ilyen módon minõsítette, mert ehhez képest nekem továbbra is az a véleményem, hogy abban az esetben, ha egy ilyen sikeres ügy megoldása kapcsán valaki el akarja ismerni az ügyben közremûködõ rendõrök munkáját - nyilván a rendõrség által megadott névsor alapján, amelyben közlik, hogy kik mûködtek közre ebben az ügyben -, ez ellen az ügy ellen semmiképpen nem érdemes tiltakozni, különösen nem szerencsés bûncselekménynek tekinteni, ha azokat, akik egy ilyen ügy megoldásában közremûködtek... (Dr. Kövér László: Nevezzük hálapénznek, és el van intézve! - Dr. Csapody Miklós: Vesztegetés! - Dr. Dobos Krisztina: Meg kellene változtatni a törvényt!), és sikeresen megoldották, ezt valaki el akarja ismerni; nem nagyon szerencsés az ilyenfajta felvilágosodás egy ciklus után, ahol szintén voltak hasonló ügyek, és a képviselõnõ elfelejtette megemlíteni. (Felzúdulás az MDNP padsoraiban. Dr. Szabó Iván és dr. Kutrucz Katalin: Nem! Nem voltak!) Köszönöm a figyelmüket.



Érdekes ha valakit megvernek az utcán annak a munkahelye miért ad pénz jutalmat zsebbe az ügyet felderítő rendőröknek!!!!!

Érdekes!!!

Ebből az esetből is kiderül Rusznákot miért nem hallgatta ki a rendőrség a parkolási maffia ügyben…Pedig ő tudta az egészről a legtöbbet!!!

Rusznáknak már évekkel korábban bejáratott ügyei voltak a rendőrök lefizetésére.
Amikor beindult a parkolási maffia ügy egyszerűen csak ezeket a kapcsolatait felhívta pénzt adott nekik és megúszta a dolgot…..

Ennyi korrupt szemétládák gyülekezete az egész magyar rendőrség….
Akinek van pénze és politikai kapcsolatai azok mindent megúsznak,mint Rusznák is….Na meg Vizó!!!




Nincsenek megjegyzések: