2013. február 20., szerda

TÁRGYALÁS MÁJUS első hetében.

Információink szerint kitűzték az első tárgyalási időpontot a bíróságon ami május első hetében lesz.
Egyenlőre csak ennyit tudunk de ezt az ügyet gyorsan le fogják zongorázni,heteként lesz egy tárgyalás és év végére első fokú ítélet is születhet.
Nos aki az első fokú bíróság 4 évnél hosszabb letöltendő börtönbüntetésre ítélnek az már onnan nem megy haza egyből viszik a sittre.
KB erre készülhet mindenki ha minden jól megy Takács 2013-as karácsonyt már a sitten tölti.
Ó de sajnáljuk,bárcsak így lenne!!!!!

2013.JANUÁR.1-TŐL VISSZAKAPTA A XIII.KERÜLET A KERÜLETBEN LÉVŐ FŐVÁROSI FŐÚTVAONALAKON TÖRTÉNŐ PARKOLÁS ÜZEMELTETÉST.



Az írat szerint a XIII.kerület most január.1-től visszakapja a területén lévő ám fővárosi tulajdonban levő főútvonalak üzemletetését.
Szegény itt lakók és parkolók,három év alatt a területeknek volt négy üzemeltetője.



LEGYEN ESZETEK GYANÚSÍTOTTAK.

Sokadjára megírjuk térjen már mindenki észhez itt már nem babra,hanem súlyos börtönévekre megy a dolog.
Kapjon a fejéhez mindenki és legyen esze,mit csinál és mit mond.
Kedves ex-parkolóőrök mi a túróért véditek a hallgatásotokkal Takácsot,Moldvai…….
A hallgatásotok csak nekik kedvez és titeket sodor jobban bajban.
Vegyen mindenki példát Sanciról ő nem hagyta magát és kitálalt és ezért majd sokkal enyhébb büntetést fog kapni mint amúgy makacs tagadása után kapott volna.
A ügyészség és a bíróság nem hülye pontosan tudja és átlátja itt hogyan működtek a dolgok és kinek mi volt az ügyben a szerepe.
Illetve a bíróság előtt komoly enyhítő körülmény a megbánás és az együttműködés a hatóságokkal. Vajon Sanci miért működött együtt velük?Mert a volt esze és tudta nincs értelme tagadni és olyan balhét elvinni amiben ő kis hal volt.

A videót már korábban feltettük ide de újra feltesszük ide mindenkinek.
Megszívlelendő a gyanúsítottaknak a benne foglaltak.




Eisenschreiber Andrásék A HILTONBA JÁRNAK SZÜLETÉSNAPOZNI!

Egyik olvasónk küldte az alábbi fotót ami nagyon érdekes.
Eisenschreiber András a Hiltonban születésnapozott.
Persze mindenkinek szíve joga oda menni ahová akar de egy kicsit vicces amíg másoknak a parkolócégnél majdhogy nem megélhetési gondjai vannak ő a Hiltonban mulatozik.
Vagy maradt még neki a parkolómaffiától kapott pénzbők???

Minden esetre gusztustalan a vidéki parasztok még büszkék is rá,hogy ők a Hiltonba jártak.
Megmutatják a vidéki parszt ismerőseiknek ő Pösten a Hiltoba is eljutottak ő már vitték valamire…Senki is bunkó vidékiek voltak,és lesznek is…

OKOSOK!



Vannak olyan emberek akik ellen vádat emelt az ügyészség és a mai napig nem fogják fel ennek az ügynek a súlyát!!!!
Úgy sem lesz semmi gondolják….

Nekik írjuk a büntetési tétel 5-15 évig terjedő szabadság vesztés fegyházban,mindenféle enyhítés lehetősége nélkül!!!

Nem srácok az ügyvédetek nem fog és nem is tud megvédeni titeket,mivel 100 másik ügye is van a ti ügyeteket jó pénzért csak felületesen ismeri,részletesen nem…
Vagy azt gondoltátok a tisztelt ügyvédetek a több ezer oldalas vádemelési javaslatot oldalanként napokon át a kedvetekért végig olvasta.

Illetve tudomásunk van róla,hogy eddig összesen egy gyanúsított ügyvédje járt a ügyészségen infót kérni az ügyről,illetve ellenkérelmet irt.

Ami nagyon gázos a flottás telefonok és az azokon át készített 1.5 hónapos rendőrségi lehallgatás…..
Szóval mindent lehet mindent mondani de ennél nincs mese!!!!

Sok súlyos fegyházban letöltendő éve fog itt kiosztani a bíróság ez tuti…
Ami nem mindegy kinek mennyit!!!!

168 óra





TAKÁCCSAL MI LESZ A SITTEN????



Egy ilyen kaliberű emberből mint Takácsból a fegyházban ahová kerülni fog,tipikus csicska,köcsög,veréb lesz.
Majd ha összezárják kemény bűnözőkkel,rablókkal,és erőszak tevőkkel összetörik majd.
Hát igen a fegyházban az élet erről szól ami nem leány álom…
De hát nem volt kötelező számára a Böpös parkoló maffia fejének lennie!!!!

Persze a tetteiért a felellőséget vállalni azt nem akarja,a kis púpos jellemtelen szemétláda.


TAKÁCS MAJD MIT MOND A BÍRÓNAK???


Kíváncsian várjuk Takács Sándor tanúvallomását a bíró előtt….
Gyanúsítottként jogában állt a rendőrségen a vallomást megtagadni a biró előtt viszont beszélni-e kell!!!!
Takács valószínűsíthetően e végsőkig tagadni fog ez várható tőle,más nem.

Kicsit gáz,hogy a saját főnöke Laczkó is ellene tanúskodott a rendőrségen már 2008.júliusában…

Púpos nagy bajban van!!!
Hála istennek őt is utolérte az igazságszolgáltatás!!!

Ha nyolc-tíz tanú megterheli őt arra már nem mondhatja azt ő nem tudott semmiről sem!!!!

TAKÁCS MAJD FALCOL A SITTEN????


RUSZNÁK IS ÍGY ÜNNEPELTETTE ANNAK IDEJÉN A DUKÁÉK KIRÚGÁSÁT.


IX.KERÜLETBEN MEGY A MELÓ.


RUSZNÁK GYŐZELME IS ILYEN VOLT.





A videó jól jellemzi Rusznákot Böpös „győzelmét” egyet lő az ellenségre és ünnepeli a győzelemet……
Odacsaphat egyet a túlerőben lévő ellenségnek,és ünnepelheti azt de aztán az úgy is eltapossa őt!!!!!!

Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták.





hirdetés
Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.

A tervek szerint tavasszal induló rendszerben 19 automatát alakítanak át - mondta Tóth Zoltán, a Tolna megyei város városgazdálkodási bizottságának elnöke. A berendezéseket alapítványok, egyesületek, intézmények kapják meg, az, hogy először mely szervezetek javára lehet adakozni, legkésőbb májusig dől el.
Egészen elképesztő ár párosul az amúgy sem olcsó város parkolóihoz. Hongkongban az utóbbi időben kialakult ingatlanbotrány miatt a legdrágább pakolóhely 140 millió
Az automatákat átalakítják: a parkolást jelentő kék jelzést a közlekedési szabályok szerint a megengedő, zöld színnel váltják fel, és a Dombóváron önkormányzattal rendelkező német, horvát, örmény és roma nemzetiség nyelvén, valamint eszperantó nyelven is tájékoztatják az autósokat, járókelőket az adományozási lehetőségről.

Az elképzelések szerint az automaták a parkolójegy helyett nyugtát adnak majd az adományokról, amelyek alapján a kedvezményezett szervezetek igazolást állíthatnak ki az adományozóknak.

Tóth Zoltán elmondta: az újszerű kezdeményezés olyan szervezeteket, tevékenységeket segíthet, amelyekhez kevés forrása van az önkormányzatnak. Az automaták egyfajta becsületkasszaként is működhetnek az autósok számára - tette hozzá.

Dombóváron 2008-ban szüntették meg a fizetőparkolást, az automatákat eddig sikertelenül próbálta meg értékesíteni az önkormányzat.
  
A bizottsági elnök megjegyezte: legutóbb másfél millió forintos ajánlat érkezett a berendezésekre, de arra számít - mondta -, hogy ennél lényegesen nagyobb összeg folyik majd be az adományozóktól.

Forrás: MTI


Ragadós lehetne a példa!!!!!!!!

Ezt bebukta a TV2 sztárja: milliós bírságot kapott.




Közokirat-hamisítás miatt milliós pénzbüntetésre ítélte Liptai Claudiát a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kihirdetett nem jogerős ítéletével. A színésznő, televíziós műsorvezető elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta egy parkolásnál.

Az eljárás adatai szerint Liptai Claudia a Centrál Színház Pletykafészek című előadásának főszerepét alakította a vádbeli estén, 2011. április 13-án, amikor gépkocsijával a művészbejárótól nem messze, a VI. kerület Révay utcában leparkolt.

A büntetőperben tanúként meghallgatott fotóriporter elmondta: a művésznőre várakozott kollégájával, mert arra számítottak, hogy előadás után rajtakapják egy férfi ismerősével, és fényképes riportot készíthetnek. Ez a tervük ugyan meghiúsult, de várakozás közben a tanú lefényképezte a színésznő parkoló gépkocsiját, benne a jól látható mozgáskorlátozott-igazolvánnyal. Utóbb kiderült, hogy az igazolványt 2010 tavaszán állították ki Liptai Claudia édesanyja részére, aki 2010 augusztusában, a vádbeli eset előtt háromnegyed évvel elhunyt.
Az igazolvány használatára vonatkozó szabályok
Az igazolványban foglaltak adattartalmát, érvényességét, jogszerű használatát a rendőrség és a közterület-felügyelő jogosult ellenőrizni. Az igazolványt a helyszínen elveszik és megküldik a kiállító okmányirodának, ha az hamis, meghamisították vagy azzal más módon visszaéltek.

Az igazolvány nem adható át használatra az arra jogosulatlan személynek.

A jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet.

Kiskorú vagy gondnokság alatt álló jogosult esetében a kötelezettségek a törvényes képviselőt, illetve a jogosultat szállító jármű vezetőjét terhelik.

A hatóságok szerint Liptai Claudia jogosulatlanul használta az igazolványt abból a célból, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetnie.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott, hogy az esetről 2011. április 16-tól a bulvármédiában megjelenő cikkek nyomán Liptai Claudia akkori jogi képviselője közleményt juttatott el a nyilvánossághoz, e szerint a művésznő elnézést kér a történtekért, és vállalja a következményeket.

A nyomozás során Liptai Claudia már tagadta bűnösségét, és részben azzal védekezett, hogy a rokkantkártyát kegyeleti okokból, édesanyja emléke miatt hordta magánál, részben pedig azzal, hogy többnyire igazolhatóan mobiltelefonon egyenlítette ki a parkolási költséget, a vádbeli estén pedig parkolójegyet vett, a rokkantigazolvány feltehetően a napellenzőből eshetett véletlenül a szélvédő mögé, mikor becsapta a jármű ajtaját.

A büntetőperben a vádlott már nem tett vallomást, kérdésekre sem kívánt válaszolni, védője pedig perbeszédében felmentést kért, mert álláspontja szerint semmi nem bizonyítja, hogy védence helyezte a szélvédő mögé a rokkantigazolványt. Az ügyvéd szerint esetleg gondatlanság merülhet fel, talán erre vonatkozik a korábbi közleményben szereplő bocsánatkérés.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte tekintettel arra, hogy a vádlott büntetlen előéletű, és egy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Ugyanakkor az ügyész a súlyosító körülmények között említette a vádbelihez hasonló cselekmények elszaporodását, illetve hogy a vádlottat a médián keresztül szinte mindenki ismeri, az emberek számára mintául szolgálhat, ezért tőle többet vár a társadalom.

Az elsőfokú bíróság indoklása szerint a vádlotti védekezés kétséges, életszerűtlen, a parkolójegyre nincs bizonyíték, azt viszont tudnia kellett a vádlottnak, hogy már azzal is jogszabályt sért, ha elhunyt édesanyja rokkantigazolványát nem adja le haladéktalanul.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében Liptai Claudiát közokirat-hamisítás miatt egymillió-ötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős, a büntetőper a Fővárosi Törvényszéken folytatódik majd másodfokon.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/ezt_bebukta_a_tv2_sztarja_millios_birsagot_kapott.1035510.html

Gyanús haláleset miatt nyomoznak a Kozma utcai börtönben.




Börtönben rosszul lett, majd meghalt egy elítélt, erősítette meg az Index rendkívüli halálesetre vonatkozó értesülését a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája. A férfi a háromfős zárkájában lett rosszul. A BVOP tájékoztatása szerint az intézet dolgozói azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, de a férfi életét a gyors és szakszerű ellátás ellenére sem sikerült megmenteni. Az egészségügyi rendelőben halt meg.Meg nem erősített információink szerint a 61 éves elítéltet a zárkában társa vagy társai két napon át verték halála előtt. A BVOP sajtóirodája azt közölte, hogy az orvosi vizsgálat során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a zárkatársakat azonnal elkülönítették. A börtön parancsnoka halált okozó testi sértés gyanúja miatt feljelentést tett, a rendőrség elkezdte a nyomozást. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek feltárására.

Szájbevarrásért négy év három hónap járt

A büntetés-végrehajtási statisztikák viszonylag kevés rabok közötti erőszakos cselekményt jegyeznek fel. A 2011-es évkönyv szerint országosan a szemérem elleni erőszak esetszáma 27, a súlyos testi sértésé 96, a kényszerítésé 131 volt. A Kozma utcaihoz hasonlóan súlyos, halállal végződő eset majdnem két éve történt utoljára. 2011 január elsején, a szilveszter utáni hajnalon a Váci Fegyház és Börtönben két fogvatartott annyira súlyosan bántalmazott egy harmadikat, hogy belehalt a sérüléseibe. A támadók öngyilkosságot kíséreltek meg borotvával, de őket megmentették.
Idén januárban a kaposvári börtönben történt egy olyan támadás, amely ugyan nem végződött halállal, de brutalitása miatt nagy visszahangja volt. Az egyik fiatalkorú elítélt összeverte a cellatársát, a száját tűvel és cérnával összevarrta, hátára pengével feliratot karcolt, bal lábát tollal összeszurkálta, jobb lábát összevagdosta, és megfenyegette, hogy eszik a húsából. A támadót gyorsított eljárásban állították bíróság elé, és márciusban meg is volt az elsőfokú ítélet: négy év három hónap börtön különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésért.

Kényszerközösségben elkerülhetetlen

A megelőzésre vonatkozó kérdésünkre a BVOP sajtóirodája azt válaszolta: az alapvető szakmai feladatok ellátása mellett a büntetés-végrehajtás kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megelőzze a fogvatartottak egymás sérelmére elkövetett cselekményeit, a tudomásukra jutott, feltárt eseményeket minden esetben fegyelmi-, illetve (ha a körülmények és a tények azt indokolják) büntetőeljárások követik.
„A börtönökben rendszeresen foglalkozik nevelő, pszichológus és lelkész a fogvatartottakkal, ugyanakkor elkerülhetetlen, hogy a kényszerközösségben az elítéltek egy része az erőszakos megoldásokat tekintse eszközként a konfliktusok rendezésére” – tették hozzá.
http://index.hu/belfold/2012/12/11/gyanus_halaleset_miatt_nyomoznak_a_kozma_utcai_bortonben/


Megvádolták Benét és Gergényit.




Megvádolta Bene László volt országos főkapitányt, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és még tucatnyi rendőrt a 2006. őszi budapesti eseményekkel összefüggésben az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez hétfőn elküldött közleménye szerint B. L. nyugállományú rendőr altábornaggyal és G. P. nyugállományú rendőr vezérőrnaggyal szemben elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntette miatt emeltek vádat a tévészékház ostrománál 2006. szeptember 18-án este és a fővárosban 2006. október 23-án történtek ügyében.
   
A vád szerint Gergényi Péter tudta, hogy a televízió székházánál szolgáló rendőri egységek irányítatlansága folytán teljes zűrzavar alakult ki. Mulasztásának következményeként több rendőr megsérült. Bene László elmulasztotta a felelősségre vonásra irányuló eljárások megindítását, illetve eltűrte, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat ünnepnapon szolgálatot teljesítő állománya a korábbi határozott utasításával szemben nem viselte szolgálati azonosító jelvényét.

MTI

Parkolás Budapesten 2013-ban.





A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett előírása szerint „a kerületi önkormányzat feladata a parkolás-üzemeltetés”, míg „a fővárosi önkormányzat feladata a főváros területén a parkolás feltételrendszerének kialakítása” lett. Figyelemmel a törvény hatályba lépett rendelkezéseire, Budapest Főváros Önkormányzata, a főváros közútjain parkolás-üzemeltetési feladatot 2013. január 1. napjától nem lát el, azt a kerületeknek átadta.
A BKK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján, közúti parkolás-üzemeltetési feladatokat nem végez a továbbiakban, így a Budagyöngye parkoló (II. Szilágyi Erzsébet fasor 121., Budagyöngye áruház előtti terület) és a városligeti autóbusz-parkoló (56-osok tere Hősök tere és Benczúr u. közötti szakasza) területén a parkolás díjmentes lett.
A kerületi önkormányzatok közigazgatási területén lévő, de a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közlekedési célú várakozási közterületeken a parkolás-üzemeltetési feladatokat a helyi közutak parkolási feladataival együtt, a kerületi önkormányzatok végzik.
Több kerület azonban a feladat átvételét még nem tudta teljes körűen lezárni, ezért 2013-ban is a BKK Zrt. látja el a közszolgáltatás folyamatossága érdekében a parkolás-üzemeltetést a VI., VII., IX. és XIII. kerület főútvonalain, melyek a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában állnak.
2013. január 1-jétől a BKK Zrt. négy kerületi önkormányzattal (VI., VII., IX., XIII.,) kötött feladat-ellátási megállapodást, melyek alapján a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában levő – kiemelt forgalmú, közösségi közlekedést biztosító utakon – a továbbiakban is ellátjuk a parkolás-üzemeltetési feladatot, több mint 1800 férőhelyen, 112 parkolójegy kiadó automatával.
Lényeges változások tehát:
  • 2013 januárjától az V. kerületi Önkormányzat Közterület-felügyelete üzemelteti a parkolóhelyeket a megszűnt FKPT helyett, egységesen, a kerület minden közterületi parkolóhelyén, akár főútról, akár mellékutcáról van szó.
  • 2013 januárjától átvette a fővárosi főutakon a parkolás-üzemeltetés feladatát a VIII. kerületi Önkormányzat is, így Józsefvárosban is egységesen, a kerületi közterület-felügyelet működteti a parkolást a kerület teljes területén.
  • A VI., VII., IX. és XIII. kerület parkolóhelyein megmaradt a kettős rendszer:
    • a mellékutcákban a kerületi önkormányzat által megbízott kerületi parkolás-üzemeltető, míg
    • a fővárosi tulajdonú főútvonalakon a BKK üzemelteti a parkolást. Utóbbi ideiglenes, a kerület által a feladat átvételéig tart, amelyről tájékoztatást fogunk adni.
Ide tartozó parkolók kerületenként:
VI. kerület:
Andrássy út (Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon tér közötti szakasza)
Oktogon tér 2.,
Teréz körút,
Nyugati tér (a pályaudvar előtti parkoló),
a Nyugati téri felüljáró alatti terület,
a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldala

VII. kerület:
Erzsébet körút,
Károly körút,
Rottenbiller utca 1-3., 2-4. és a felüljáró alatt,
Baross tér 14-20.

IX. kerület:
Ferenc körút,
Mester utca (a Haller utcáig),
Soroksári út 6-8.

XIII. kerület:
Carl Lutz rakpart,
Nyugati tér,
Szent István körút 6-8,
Váci út,
Lehel u. (a templom előtt)
Parkolási díjak változása
Budapest Főváros Közgyűlése 2012. október 31-én elfogadta, hogy 2013. január 1-jétől az egy utazásra jogosító BKK tömegközlekedési vonaljegy ára 350 Ft-ra változik. Budapest közigazgatási területén a várakozási díjak az egy utazása jogosító BKK vonaljegy szorzataiként kerülnek meghatározásra.
A rendelet alapján a személygépkocsi, a három- vagy négykerekű motorkerékpár, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakókocsi és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi esetében 2013. január 1-jétől az alábbi várakozási díjak vannak érvényben.
Zóna
Fizetendő díj (Ft)
A zónába tartozó főbb várakozási övezetek
1.
525
A Budai Vár, a Citadella alatti parkoló és a Margitsziget északi részén lévő parkoló
2.
440
Budán a Margit körút – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Döbrentei tér és Duna által határolt terület,
Pesten a Nagykörút és a Duna által határolt terület, valamint Újlipótváros területén a Dráva utcáig
3.
350
A II. kerületben a Margit körút és a Garas utca – Ribáry utca – Ady Endre utca – Szemlőhegy utca közötti terület, az I. és XII. kerületben a Krisztina körút és a Kék golyó utca – Böszörményi út – Jagelló út közötti terület, a XI. kerületben a Gellért tér – Bartók Béla út – Móricz Zsigmond körtér – Karinthy Frigyes út – Egry József utca – Duna által határolt terület
4.
265
A XII. kerületben a Városmajor utca – Kék golyó utca – Böszörményi út – Jagelló úttól a hegy felé eső terület, a VI. és VII. kerületben a Nagykörút és a Szinyei Merse utca – Felső erdősor – Rottenbiller utca közötti terület, a VIII. került Nagykörúton kívüli része, a IX. kerületben a Nagykörút és a Bokréta utca – Ipar utca közötti része, valamint a XIII. kerületben a Dráva utca – Váci út – Róbert Károly körút – Duna által határolt terület
5.
175
A II. kerületben a Garas utca – Robáry utca – Ady Endre utca – Szemlőhegy utca vonaltól a hegy felé eső terület, a XI. kerületben a Karinthy Frigyes út – Bartók Béla út – Hamzsabégi út – Budafoki út – Bogdánfy utca által határolt terület, a VI.-VII. kerületben a Szinyei Merse utca – Felső erdősor – Rottenbiller utca vonal és a Dózsa György út közötti terület, a IX. kerületben a Bokréta utca – Ipar utca vonalától a Haller utca – Soroksári út – Rákóczi híd vonaláig terjedő terület, valamint a XIII. kerület Róbert Károly körúton kívül eső várakozási övezetei
A lakóautó, autóbusz, 3500 kilogramm megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és az ezekkel vontatható pót- vagy lakókocsi várakozási díja a táblázatban megjelölt „Fizetendő díj” háromszorosa.

http://www.bkk.hu/parkolas/2013/01/parkolas-budapesten-2013-ban/

Részletek egy köcsög börtnélményeiből III. kezdetek, és végkifejlet.






A börtönben a szex soha nem véletlenszerű, hanem mindig üzletszerű és szabályozott. A legtöbb köcsögnek van gazdája, akinek a beleegyezése nélkül egy újjal sem nyúlhat hozzá a többi rab. Kivételt a „Préda” képez. A „Prédát” mindenki kedvére használhatja, alázhatja, egyetlen dolgot tehet: tűrnie kell. Az őrség tagjai nemcsak szemet hunynak az erőszak felett, de minden alkalommal azt tapasztaltam, hogy bátorítják is, úgyhogy hiába fordulna bárki hozzájuk védelemért, legjobb esetben is csak a képébe röhögnek. „Préda” lesz automatikusan a szexuális bűntettet elkövető, vagy vállaltan homoszexuális rab, ha nem tudja megvédeni magát. Az őrség cinikusan és teljes nyíltsággal adja áldását a dologra. A „Prédát” például soha nem viszik a védett cellákba, ha van egyáltalán ilyen, ahol például a volt rendőröket tartják, hanem bevetik a „Farkasok” közé, ahol az első percben megerőszakolják, és az őrség gyakran végig is nézi. A „Farkasok” az elkülönítetten tartott legveszélyesebb bűnözők, sokszor egy-egy Gang vezetői, akik külseje külön-külön is félelmet kelt, hát még így együtt, hiszen tetőtől talpig tetoválásokkal és testékszerekkel borított izomkolosszusok.
Mindezt az őrség minden egyes tagja többször is a tudomásomra hozta a vizsgálati fogság alatt, egy percig sem hagyva kétséget afelől, hogy „Préda” leszek. Emellett az őrök részéről a legaljasabb, gusztustalan, homofób megjegyzések állandó céltáblája voltam, ezek közül a „Viszket már a fosólukad, köcsög, hamarosan döngölni fogják!” még a legenyhébbnek számított. Az egyik őr nem is bírt magával, és a vizsgálati fogságom utolsó reggelén kezemet megbilincselve elvezetett a lépcsőházba, megállított a fal mellett, lehúzta fenekemről a gatyámat, és én tudtam, hogy az első baszásomat fogom megkapni, amit ki tudja még, hogy hány fog követni? Az őr síkosítót kent a farkára, széthúzta a seggemet és szó nélkül megbaszott. Mikor visszavitt a cellámba, foghegyről odavetette: "Ezért hálás lehetsz, köcsög!"
Mivel a farkasokkal már minden le volt zsírozva, engem először nem is a cellámba vezettek, hanem a farkasokkal teli zuhanyzóba meztelenül. Az őrök elmondták nekem előre, hogy erre az alkalomra mindegyikük egy-egy viagrát kapott. Majd elájultam a félelemtől, amikor a kéttucat nagydarab agyontetovált állatok egytől-egyik álló fasszal fogadják? Az egészből csak arra emlékszem, hogy négyen megragadtak, csípő magasságban széttett lábakkal megtartották, és az ötödik már nyomta is bele a faszát a seggembe. Később tudtam meg, hogy chilipaprikával is bekenték a faszukat, hogy az első estémet emlékezetessé tegyék. Talán csak egyszer etettek meg valamivel kutyatálból, de abba is belehugyoztak. Ezt a szokást végig megtartották. Csak 3 nap után löktek be a cuccommal együtt ájultan a cellába. Külön priccsem soha nem volt, hanem a körlet végében egy matracon kellett meztelenül térdelnem vagy feküdnöm az egymást váltó gangvezéreket szolgálnom. Mivel wc-re soha nem engedtek ki, ezért mindegyikük, miután beleélvezett a seggembe, teletöltött még huggyal is, hogy viszonylag tiszta maradjak legalább a következő kúrásra. Ezért a matracom rövid idő után bűzlött a húgytól és a saját székletemtől bűzlött. A gang-vezérek két csicskásának 2 naponta volt feladata cserélni alattam. Enni azt kaptam, amit kutyatálban elém löktek, inni pedig a hugyukat kaptam inni. A viagrát végig kaphatták, mert gyakorlatilag szünet nélkül basztak, mindegyik átlagban háromszor baszott meg, és éjjel is végig volt legalább egy félkemény fasz a seggemben, noha annyira fájt a végbelem, hogy szinte állandóan zokogtam, mert iszonyatosan égetett a fájdalom.
Három hónapig voltam a Farkesveremben, utána löktek be a többi elítélthez. Ott a helyzetem annyiban változott, hogy nem volt kijelölt helyem, hanem ágyról ágyra adtak, és mindig mással kellett aludnom, aki előtte, vagy utána persze megbaszott. Kevés kaját adtak, elég sokat vertek és gúnyoltak, és lassan elkezdtek csipkés női alsóneműbe, majd szőke parókába öltöztetni, számat rúzsozni, kitépkedték a szemöldökömet, és fölötte megrajzolták, és mindenhol borotválnom kellett magamat.
Szépen sorban megismertem a börtön többi közös használatú köcsögét, így megismerhettem, hogy rám is milyen sors vár. Az egyik legtöbbet használt fekete köcsög a Coco nevet kapta. Ő sem hordhatta a szokásos börtönviseletet, hanem fehér, csipkés női fehérneműt kellett hordania, járása is teljesen nőies volt. A zuhanyzóban többször láttam, hogyan használják egyszerre hatan-heten, apró sikolyait messziről hallani lehetett. Nem kellett kényszeríteni semmire. Láthatóan jól érezte magát a szerepében. A gazdája, Ramos néha háromszor is megbaszta egy nap, és néhány dollárért átengedte a többi rabnak is használatra. Évekkel később tudtam meg, hogy Roderick Johnson a rendes neve, mert hogy feljelentetést tett szexuális bántalmazás miatt, és a sajtó elég részletesen beszámolt róla. Lassan közben megismerkedtem a többi köcsöggel is.
Miután 2 évig voltam az egész börtön közös kurvája, a négerek gang-je megvett állandó használatra.
Amikor megköttetett az üzlet, csipkés harisnyában és melltartóban, „szopós”-ra sminkelten bevezettek a négerek cellájába, egy kisebb csoportosulás volt az egyik priccs körül a sarokban. Ahogy közelebb vittek, láttam hogy az egyik éppen akció folyik, az egyik elég világos bőrű néger seggét dolgozták, aki engedelmesen, fenekét szélesre tárva térdelt az ágyon, a fejét nem is láttam. Egy hatalmas, három ajtós szekrényhez hasonló néger állt mögötte, és baszta seggbe. Csak amikor kihúzta hatalmas, gecivel borított faszát, akkor

Szexuális erőszak a magyar börtönökben: idén 27 eljárás indult .




Az amerikai fogházakban, börtönökben egy napokban publikált statisztika szerint komoly gond a szexuális erőszak. Milyen adatokat ismerünk Magyarországon?
Az amerikai fogházakban a rabok 4,4 százalékát, a börtönökben pedig 3,1 százalékát, összesen 88 500 embert bántalmaztak szexuálisan rabtársaik vagy őreik egy év leforgása alatt - adta hírül néhány nappal ezelőtt az amerikai igazságügyi minisztérium statisztikai hivatala. A tengerentúli adatok azt mutatják, a női rabokat kétszer akkora gyakorisággal zaklatják elítélttársaik, mint a férfiakat. Az is kiderül a felmérésből, hogy a börtönben ülő férfiak 19, a nők 4 százaléka már 24 órával azután áldozattá vált, hogy bekerült a büntetés-végrahajtás falai közé.
A hvg.hu megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte: ilyen típusú statisztika Magyarországon nincs, de adataik szerint 2009-ben országosan 35 esetben tettek feljelentést a büntetés-végrehajtási intézetek szemérem elleni erőszak bűncselekmény gyanújával, s idén augusztus 30-ig 27 eljárás indult. A személyi állomány érintettsége nem merült fel egyik esetben sem. Azt is tudatták: a tudomásukra jutott, feltárt eseteket minden esetben fegyelmi, illetve – ha a körülmények és a tények indokolják – büntetőeljárások követik.
A lapunkhoz eljuttatott válaszban a probléma hátterére utalva az szerepel: "a több ember együttes elhelyezését biztosító intézetekhez, intézményekhez hasonlóan a büntetés-végrehajtási intézetekben is előfordulhatnak atrocitások. A különböző kulturális hagyományokkal, társadalmi-szociográfiai jellemzőkkel rendelkező fogvatartottak között nagyobb valószínűséggel fordul elő konfliktusok kialakulása. A szabadságvesztés büntetést töltő elítéltek jelentős része az erőszakos megoldásokat, vagy az azzal való fenyegetést tekinti jellemző eszközként egy esetleges konfliktus, vagy érdekellentét rendezésére". A fogvatartottakkal nevelő, pszichológus és lelkész is foglalkozik, illetve a bűncselekmények megelőzésének további eszköze, hogy olyan zárkaközösségeket alakítsanak ki, ahol a lehetséges elkövetőket és sértetteket előre felmérik, és ennek megfelelő differenciált elhelyezést alkalmaznak.
A börtönpszichológiával foglalkozó Fliegauf Gergely a problémáról a Börtönblogon is publikált A börtön és a kábítószer kapcsolata: az emberi jogok érvényessége a büntetés-végrehajtási gyakorlati munkában című tanulmányában egy kutatást idéz, mely azt írja: a rabok közötti agresszió nem olyan kiélezett, „ugyanakkor egy Budapesti Fegyház és Börtönben dolgozó személy kifejtette, hogy a börtönben gyakori a szexuális erőszak, főleg a fiatalabb rabok körében, akik ezt a habitust Tökölről, a fiatalkorúak intézetéből hozzák”.


http://hvg.hu/itthon/20100831_borton_szexualis_eroszak

Veszélyes magyar börtönök: egyre többször ölnek a rabok.




Egyre gyakrabban fordul elő halállal végződő verés a magyar börtönökben, legutóbb a váci büntetés-végrehajtási intézetben bántalmaztak cellatársai egy idősebb elítéltet. A jelenség azért is figyelemreméltó, mert bár az erőszak mindig is jelen volt a hazai fegyintézetekben, a tragikusan végződő konfliktusok korábban nem voltak olyan gyakoriak, mint az elmúlt öt évben. „Én voltam a zárkafelelős, és mindig olyan rendet vágtam, hogy másnak sose kellett takarítania. Jó közösségünk volt, próbáltunk úgy viszonyulni egymáshoz, hogy minél gyorsabban teljen az idő. Még egy fekete-fehér tévét is kiérdemeltünk, de aztán az egyik srác kapott otthonról egy színeset. Akkor változott meg minden, amikor ő januárban átkerült Vácra, és vitte a tévéjét is, M. József pedig behozatott helyette egyet. Attól kezdve, hogy csak az ő tévéjét tudtuk nézni, fölényeskedő és flegma lett. Kaptam a húgomtól egy levelet, amiben azt írta, hogy megszakítja velem a kapcsolatot, mert sose fogok jó útra térni. Ez nagyon fájt, ráadásul még M. József is rátett egy lapáttal, amikor azt hangoztatta, hogy "milyen ember, akire még a húga se kíváncsi". A tévéjét pedig, ha olyanja volt, elfordította, hogy ne lássuk, és bedugta a fülhallgatót, hogy ne is halljuk” – a Zsaru magazin szerint ezt vallotta bírósági tárgyalásán a 32 éves Sz. János elítélt, aki 2005 február 6-án éjjel a márianosztrai börtönben agyonverte cellatársát, az 50 éves M. Józsefet.
A halállal végződő verekedés akkor azért számított rendkívülinek, mert hasonló tragikus eset azelőtt csak 1980-ban fordult elő Magyarországon, ráadásul véletlenül: akkor étkezés közben löktek meg egy rabot, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy egy hónap múlva a kórházban meghalt.
Az öt évvel ezelőtti márianosztrai emberölést azonban újabbak követték: még ugyanabban az évben a sándorházai fegyintézetben a majdnem 2 méter magas, kisportolt, állítólag a kung-fut is magas fokon űző Csorba Ferencet „megzsinegelték”, vagyis ágyában fekve kötéllel megfojtották.  Két évvel később, 2007. október 13-án pedig a tököli fiatalkorúak börtönében V. János és három társa fajtalankodásra kényszerítette, majd felakasztotta 19 éves cellatársát, öngyilkosságnak beállítva a történteket. 2009 januárjában a kaposvári börtönben a smasszer úgy megvertek egy előzetes letartóztatásban lévő 56 éves férfit, hogy később belehalt sérüléseibe. Legutóbb pedig szilveszter éjjel történt tragédia: a váci börtön egyik cellájában két fiatal elítélt verte agyon 63 éves cellatársát, aki fejsérüléseibe halt bele.
Jóllehet verekedések és verések mindig is gyakoriak voltak a hazai börtönökben, az 1980-as pálhalmai esetet leszámítva sem a nyolcvanas években, sem a kilencvenes években nem volt emberölésre példa.
A büntetés-végrehajtási intézetekben korábban pszichológusként is dolgozó pszichológus, Végh József szerint nemcsak a bűnözési kultúra átalakulása az oka annak, hogy megszaporodtak a halállal végződő bántalmazások. „Megnőtt a különbség a gazdagok és a szegények, a jólét és a rosszlét között. Minél magasabb a távolság a két végpont között, annál magasabb az agresszivitás a társadalomban és ez alól a börtöntársadalom sem kivétel” – magyarázta a szakember.
A börtönök túlzsúfoltsága is kedvezőtlen hatással van a fogvatartottakra. „A magyar börtönökben nincs meg az EU által előírt légköbméter, nincs meg az az alapterület, amelyen belül a rabok intim zónája biztosítva lenne. Növeli a stresszt, hogy folyamatosan benne vannak egymás intim zónájában” – mondta Végh József.
A fogvatartottak közötti agressziót növeli az is, hogy sok helyen nincs napközbeni foglalkoztatás, mint volt a nyolcvanas években, amikor például kötelező volt a munkavégzés. „A monotónia stressz faktor. Ennél még magasabb stressz faktor a telítődés. A telítődés azt jelenti, hogy nagyon kevés inger van jelen. Minden egyes nap ugyanazokat az arcokat látják, ugyanabban a zárkában vannak, ugyanazok az események történnek a fogvatartottakkal. Ha nincs elég történés, akkor abba belehal az idegrendszer. A telítődés következménye, hogy személyközi konfliktusok generálódnak azért, hogy legyen történés” – magyarázta a szakember.
A műveltebb, képzettek emberek kevésbé vagy máshogyan agresszívabbak, mint a képzetlenek. „Azok az elítéltek, akik képzésekben vesznek részt a börtön falain belül, kevésbé agresszívebbek, mert megtanulják más módon levezetni agressziójukat, nem beszélve arról, hogy ingerek érik őket. Manapság gyakran az sem tud dolgozni a börtönben, aki szeretne, mert nagyon sok ilyen munkalehetőséget felszámoltak” – mutatott rá Végh József.
A börtönökben általában a fizikailag gyenge és idősebb elítéltek vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, illetve azok, akik olyan bűncselekményeket követtek el, amelyeket még a börtöntársadalom is megvet. Így a börtönhierarchia aljára süllyednek a fajtalankodók, a gyerekgyilkosok, a pedofilok. A tavaly novemberben egy 14 éves kislány brutális megerőszakolása és meggyilkolása miatt 19 év fegyházra ítélt Pocsai József az ítélete után kérvényezte az országos börtönparancsnoknál, hogy a jogerős ítéletig maradhasson a fővárosi Venyige utcában (ahol az előzetes letartóztatását töltötte), mert ott biztonságban érzi magát. Lapinformációk szerint Pocsait tavaly nyáron a Venyige utcai börtönből egy másik fegyintézetbe szállították, ahol nagyon megverték rabtársai. Bár akkor nem tett feljelentést, később az egyébként elutasított kérelmében az ottani bántalmazásokra hivatkozott.
A pedofil és gyermekgyilkosokon kívül azoknak a testi épsége is veszélyeztetve van, akik a bűnözőknek nem tetsző foglalkozást űztek odakint, például rendőrök vagy ügyészek voltak. A Fővárosi Főügyészség egykori szóvivője, a vesztegetés és befolyással való üzérkedés miatt első fokon 6 évre ítélt Varga Gergely egy börtöninterjúban elárulta: az előzetes alatt többször is megfenyegették azok az elítéltek, akiknek ő járt el az ügyében.
A rácsok mögött azok sem érezhetik magukat túl nagy biztonságban, akik jó magaviseletűek és engedelmeskednek a börtönőröknek. Ezeket az elítélteket ugyan a smasszerok szeretik, ám a rabtársak már kevésbé, mert gyakran besúgónak, vamzernek tartják őket, ezért a börtönhierarchia alján vannak.
„A veszélyeztetett elítélteket ugyan próbálják elkülöníteni a börtönben a többiektől, de ezt nem mindig lehet megtenni, mert nincs elég zárka” – magyarázta Végh József. A legutóbbi váci eset szerinte azért is történhetett meg, mert a börtönőrök nem tudnak mindig mindenre figyelni. „Ha valakit meg akarnak verni rabtársai, akkor előbb-utóbb megverik. Akár úgy is, hogy ezalatt mások elterelik a személyzet figyelmét valamivel.”

http://hvg.hu/itthon/20110105_gyilkossagok_magyar_bortonok