2009. január 12., hétfő

BŰNPÁRTOLÁS ALAPHANGON.

A ZOOM ÁLTAL LEADOTT RUSZNÁK BESZÉD RÉSZLETE:


ITT AZ EGY ÉVELL KÉSÖBBI "AMNÉZIÁS" RUSZNÁK TV BESZÉD.


Érdekes a 13 perces interjújában teljesen mást mond,mint egy évvel azelőtt a "munkamegbeszélésen",


"Azt látom,hogy rohan be az üzletbe korán reggel."

Rusznák Imre egyszerűen,és még primitíven is hazudik,mint a vízfolyás!!!!


Jogi szakértőt megkérdezve Rusznák Imre ezzel a beszéddel és viselkedésével
Minimum a bűnpártolás bűncselekményét meríti ki.
Lássuk,hogy is szól a törvény:

Bűnpártolás

A magy btkv. kétféle B.-t ismer: a) személyes, b) tárgyi B. Az elsőt az követi el, aki valamely bűntett v. vétség tettesének v. részesének segítséget nyujt arra, hogy büntetlenül maradjon (btkv. 374. §). A másikat az, aki a bűntettből v. vétségből származott előny biztosítására közreműködik (btkv. 375. §). Feltételezik, hogy a segélynyujtást illetve közreműködést nem igérte az illető a bűntett v. vétség elkövetése előtt, mely utóbbi esetben nem B., hanem az elkövetett bűntettben v. vétségben való részesség ténye forog fenn. Kihágás esetében a B. nem büntetendő, de B. akkor sem forog fenn, ha a pártolt egyén, kit a pártoló bűnösnek tartott, bűntelennek bizonyul. A B.- t szigorubban bünteti a törvény, ha azt a bűnös abból a célból követte el, hogy magának v. másnak jogtalan vagyoni hasznot szerezzen (btkv. 376. §), mig ettől az esettől eltekintve, B. miatt nem büntethető az, aki a B.-t valamely hozzátartozója érdekében követte el. A B. büntetése egy évig, a 376. § esetében két évig terjedhető fogház. A törvény nem tartalmaz oly intézkedést, amely szerint a B. büntetése a pártolt által elkövetett vétségre megállapított büntetést meg nem haladhatja, ami esetleg anomáliákra vezethet.


Forrás: Pallas Nagylexikon





A bűncselekmény elkövetési magatartása
Súlyosabban minősülő esetek
A bűnpártolás egyéb szabályai
Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna, segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön vagy a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik, úgyszintén az is, aki közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában, bűnpártolást követ el
A bűnpártolás az alapbűncselekmény elkövetőjének történő segítségnyújtás. Csak abban az esetben felel az elkövető, ha az alapbűncselekményt befejezték vagy megkísérelték. Fontos, hogy az alapcselekmény elkövetője a bűnpártoló későbbi támogató magatartásáról az alapbűncselekmény elkövetése előtt nem tudhat, az ugyanis rá nézve szándékerősítő hatással bírna, így a támogatást nyújtó az alapbűncselekmény bűnsegédjévé válna.
A bűncselekmény védett jogi tárgya a büntető-igazságszolgáltatás eredményes működéséhez fűződő társadalmi érdek.
A bűncselekmény elkövetési magatartása
A törvény három elkövetési magatartást is meghatároz. Közös jellemzőjük, hogy alkalmasak az eljárás sikerének meghiúsítására. A hatóság üldözése előli meneküléshez történő segítségnyújtás az alapbűncselekmény elkövetője felé történik, akár az eljárás megindulása előtt, akár annak során - például elbújtatja az elkövetőt. Minden olyan magatartás e körbe tartozik, amellyel az elkövető a büntetőeljárás sikerét - az alapbűncselekmény elkövetője érdekében - meghiúsítani törekszik. Így ha a nyomozókat rossz irányba küldi el.
A bűncselekmény elkövetéséből származó előny biztosításában való közreműködés lényege, hogy az elkövető az alapbűncselekmény elkövetője számára az alapbűncselekmény eredményeként megjelenő akár anyagi, akár személyes jellegű változáshoz kötötten, az alapcselekmény elkövetője érdekében cselekszik. Például, ha segít neki értékesíteni a lopott dolgot, vagy vevőt keres számára.
Súlyosabban minősülő esetek
A minősített esetek a haszonszerzési célzathoz, az elkövető speciális jellegéhez illetve az alapbűncselekmény típusához kötődnek. Így súlyosabban minősül a cselekmény, a haszonszerzési célzattal


A lényeg:

bűntett v. vétség tettesének v. részesének segítséget nyujt arra, hogy büntetlenül maradjon

Mivel nem tett akkor Rusznák feljelentést sőt semmit nem tett,módszeresen kirugdossa azokat akik szólni mernek.

Duka szólt Laczkónak,hogy Takács korrupt és sápolja az ellenőrőket!!!
Vizsgálat nem lett hanem Dukát azonnal mondvacsinált dologgal kirugták!!!

Ez egy bűn banda,mi ez ha nem bűnpártolás,tudják,hogy van korrupció tudják melyik autók azok akik zsebre fizetnek,még sem tesznek semmit aki kinyitja a pofáját azt kirúgják.
Ennél a cégnél nem az a baj,hogy korrupció van hanem az a baj,hogy ki ne derüljön az!!!!

Rusznák,Laczkó tudják,hogy korrupció van még az autókat is ismerik és nem tesznek semmit,mintha mindenkinek az lenne az érdeke,hogy Takács bandája büntetlenül szedhesse a pénzt.Csak ne legyen balhé.

Ne legyenek újság cikkek,ne legyenek Tv interjúk,riportok nem baj,hogy korrupció van csak
Csönd és nyugalom legyen a cég körül ez a lényeg.Vajon miért ilyen fontos a csend és nyugalom,hogy még a korrupciót is elnézik érte.Mehet a zsebre dolgozás cask csendben!!!!



Miért tűri el a mai napig a korrupciót a cégében Rusznák Imre.????
Maga sohasem jár a kerületekben?????
Visegrádi,Tátra,Hegedűs Gy.,Pozsonyi úton vagy Ferenc tér,Lónyai,Ráday utca,Csarnok téren????

A válasz de jár arra Rusznák cask nem foglalkozik a zsebrefizető autókkal ő is jól tudja mi folyik de nem érdekli. Módszeresen mindent letagad,kihazudozik mindent….Mi ez ha nem bűnpártolás
Tud mindenről de nem tesz semmit??????

“Az utcán végig megy semmit nem pótdíjjaz meg.De a saját szememmel látom korán reggel szalad be az üzletbe”….

“Urak tudjuk,hogy mi zajlik és tudjuk,hogy zajlik????”

Tehát Rusznák már egy éve tudott mindenről mégsem tett semmit!!!

Hazugságaival elősegiti a cégében zajló korrupciót!!!!!!

Mi ez ha nem bűnpártolás!!!!!!
Csinál egy látszat korrupciós vizsgálatot és ennyi.Ha a vizsgálat jegyzőkönyveit kikérik tőle akkor azokat meg nem adja ki….

Miért nem adja ki Rusznák a vizsgálati jegyzőkönyveket!!!!!!?????
Mert tudja,hogy sáros az ügyben és lebukna,hogy csak egy alibi vizsgálat,cirkusz volt nem több az egész!!!!
Rusznák Imre aki demagóg módra mindent meglovagol,pont a vizsgálati jegyzőkönyveit nem lovagolná meg!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: