2011. március 25., péntek

EMPAMO: fogyasztóellenesek a tervezett változások.

2011. március 18.
Az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) megdöbbent a főváros városüzemeltetési főosztálya által kezdeményezett módosításokon, melyek véleménye szerint ismét fogyasztóellenes irányba vinnék a parkolás szabályozását Budapesten.
A közgyűlés jövő szerdán szavaz a Budapest területére vonatkozó parkolási rend és az üzemképtelen járművek parkolására vonatkozó szabályozás módosításáról. E szerint csak az kaphatna lakossági parkolási engedélyt, akinek egyik társaságnál sincs tartozása. Az EMPAMO szerint a tervezett módosítás több szempontból is tűrhetetlen helyzetet teremt: akár egy tévesen kiküldött büntetés miatt is több napig vagy hétig fizetnie kellene a parkolási díjat a helyben lakó autótulajdonosnak. Az egyesület közleményében utal arra is, hogy a parkolási társulások önkényes bírságolási gyakorlata felett nincs tényleges ellenőrzés, gyakorlatilag bárkit pótdíjazhatnak, legfeljebb utólag, bírósági úton bizonyosodik be a tévedés.
Ezért az EMPAMO azt javasolja, hogy csak jogerős bírói vagy közjegyzői határozat esetén lehessen elutasítani a lakossági parkolási engedélyt, véleménye szerint ez növelné a fizetési fegyelmet.
Az egyesület szerint elfogadhatatlan, hogy a tervezetben a parkolóórák számának csökkenése is szerepel. Véleménye szerint a parkolóórák utáni bóklászással nő a feleslegesen egy-egy parkolóhelyen töltött idő és több vitatható büntetés is születhet, amely később a bíróság terheit növelné.
Az EMPAMO azonban üdvözli az ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejének meghosszabbítását, ami a szolgáltatás minőségét emeli, a fogyasztók panaszainak hatékonyabb kezelését eredményezi. Üdvözli azt is, hogy a korábban fizetőssé tett, üresen álló alsó rakpartokat ingyenessé tennék.

Nincsenek megjegyzések: