2011. október 19., szerda

Meggyanúsította a főügyészség Gyurcsányt.

Hivatali visszaéléssel meggyanúsította Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben zajló büntetőügyben hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség.


A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint „Gyurcsány Ferenc a gyanúsításközléssel szemben panaszt jelentett be, majd rövid, személyeskedéstől sem mentes nyilatkozatot tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését”.

A volt kormányfő kijelentette, kérdésekre nem hajlandó válaszolni, megtagadva így a további vallomástételt. A gyanúsított észrevételt, indítványt nem tett - tájékoztatott a főügyész.

„Az MSZP bűne, hogy vesztettek”

Gyurcsány a meghallgatása után egy platós autóról beszél a tüntetőkhöz. Elmondta, a politikusoknak kellene vigyázni az emberekre és a köztársaságra is. Ez azonban megfordult, mert az emberek vigyáztak rájuk. Gyurcsány hozzátette, a jobboldal rátört a köztársaságra. Szerinte a szocialisták bűne, illetve hibája, hogy vesztettek. Addig küzdenek, amíg a demokraták nem lesznek többségben. A hírTV helyszíni tudósítójának lemondása szerint a gyanúsítás szövegét pár órán belül nyilvánosságra fogják hozni.

Mesterházy Attila is nyilatkozott. Ő azt mondta, akkor is kijött volna a tüntetésre, ha Gyurcsány Ferenc nem tagja a pártnak, mert szerinte ez egy koncepciós eljárás. (da)

MTI





Nincsenek megjegyzések: