2011. október 19., szerda

Százmilliók cseréltek gazdát az SZDSZ-irodában.

A bíróságon is azt állította a Hunvald-ügy koronatanúja, hogy több száz millió forint kenőpénzt adott át az ingatlanpanama elsőrendű vádlottjának, Gál Györgynek. A vállalkozó megerősítette azt is, az önkormányzati ingatlanok megszerzésére kidolgozott módszer célja az volt, hogy a piaci ár alatt jussanak hozzá a bérházakhoz.

A bíróságon is megerősítette a Hunvald-ügy koronatanúja azt az állítását, hogy több száz millió forint kenőpénzt adott át az erzsébetvárosi ingatlanpanama elsőrendű vádlottjának, Gál Györgynek. Nagy György vállalkozó azt mondta, a pénzt általában a VII. kerületi SZDSZ-irodában adta át. Ugyanott cseréltek állítólag gazdát azok a papírok is, amelyekben a vállalkozó jelezte, hogy melyik önkormányzati tulajdonú ingatlant szemelte ki megvételre.

Az eladásra vonatkozó javaslatot minden esetben Gál György terjesztette a képviselő-testület elé, ő volt ugyanis az első ciklusban a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke. Nagy György megerősítette azt is, az ingatlanok megszerzésére kidolgozott módszer célja az volt, hogy a piaci árnál 30-40 százalékkal olcsóbban jussanak hozzá a bérházakhoz.

Nagy György szerint a VII. kerületi önkormányzat vezetésének tisztában kellett lennie azzal, hogy az ingatlanokat áron alul, tényleges értéküknél jóval olcsóban adják el. Egy-egy szerződés a vételi ajánlat után néhány hónappal megköttetett.

A vád tanúja a konkrét vesztegetésekkel, kenőpénzátadásokkal kapcsolatban nem állította, hogy azok Hunvald tudomásával történtek volna, de megjegyezte, hogy az önkormányzatnál az „erős ember” a polgármester volt, aki nélkül döntés nem születhetett. (pr)

hírTV. MTI

Nincsenek megjegyzések: