2011. augusztus 10., szerda

Ekkora a feszültség a szocialista pártban.

Ekkora a feszültség a szocialista pártban?
20 millió forintért tart stresszoldó tréningeket a szocialista országgyűlési képviselőknek egy magáncég. A vállalkozás tulajdonosai között van az MSZP-hez közelállónak tartott Horizont Zrt., amely az új pártszékház építésében is részt vett. A kommunikációs kurzusokat közpénzből, a képviselőcsoportnak járó parlamenti keretből fizeti ki a szocialista párt. Az oktatók az ellenzéki szerepből adódó új helyzetekre készítik fel az MSZP parlamenti politikusait. A képzésnek része a tárgyalástechnika és a vitakultúra tökéletesítése is.
Kommunikációs tréningekkel enyhítené az ellenzékiség stresszes hétköznapjait a szocialista párt. Az MSZP frakció a Közbeszerzési Értesítőben hirdette meg pályázatát. A győztes a szocialista kötődésű Sapienza Kft. lett. A cég egyik tulajdonosa, a Horizont Kft. birtokolja az MSZP új székházát építő társaság részvényeit. A szocialisták közel öt éve nem vettek részt hasonló kommunikációs tréningen.

Veres János mellett 57 szocialista képviselőt, egykori minisztereket és államtitkárokat is médiaszereplésre, problémamegoldásra és tárgyalástechnikára oktatja majd a magáncég.

Minden olyan tréninget, ami személyes fejlődésemet elősegíti, támogatom. Ha erre van lehetőség, én igénybe fogom venni - mondta Simon Gábor választmányi elnök arra a kérdésre, hogy szüksége van-e problémamegoldó tréningekre.

A Sapienza Kft.-t közel 20 millióért vállalta a képzést, a megbízást közpénzből, a képviselőcsoportnak járó keretből fizetik majd. A tavaly nulla forint bevételt elkönyvelő cég vezetője a Gyurcsány-és Bajnai kormány egykori sportügyekért felelős államtitkára. Török Ottó megerősítette: cégét nem nyílt eljárással, hanem közvetlen ajánlattételi felhívással induló, tárgyalás nélküli eljárással választották ki a szocialisták.

Pályázaton elnyerni egy ilyen munkát, sokkal jobb, mint megbízni akármilyen céget. Több cégnek volt lehetősége pályázni, ebből a Sapienza volt a legjobb szakmailag - mondta a hírTV-nek Török Ottó, a cég ügyvezetője. Arra a kérdésünkre, hogy a volt miniszterek, államtitkárok problémamegoldó képessége hogyhogy nem megfelelő szintű, Török úgy válaszolt, azt annak kell megítélni, aki kiírta. Az ügyvezető nem tudott választ adni a hírTV azon kérdésére, hogy számított-e a cég szocialista kötődése.

A szocialisták gyors változást remélnek a foglalkozásoktól, a tréningeket ugyanis a szerződés szerint december 31-ig be kell fejezni. (rá)

hírTV




Nincsenek megjegyzések: