2011. augusztus 10., szerda

Gyurcsány lehet az elsődleges felelős.

Gyurcsány Ferenc elsődleges felelősségéről beszélt az államadósság növekedésének okait vizsgáló parlamenti albizottság ülésén a testület fideszes alelnöke.

Szijjártó Péter megismételte, hogy szerinte a politikai mellett jogi felelősség is terheli a 2002 és 2010 közötti kormányok illetékes politikusait. Ezért az albizottság felkéri az Országgyűlés költségvetési és alkotmányügyi bizottságát, hogy vizsgálják meg, a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik-e a jogi felelősségre vonást, vagy ahhoz törvényt kell módosítani.

Az albizottság záró ülésén a fideszes és a jobbikos tagok elfogadták az összegző jelentést. A testület munkáját az LMP és az MSZP kezdettől fogva bojkottálta.

- Az államadósság brutális mértékű növelésével kapcsolatban megállapítandó jogi felelősség egy összetett kérdés. Az idevezető döntések a múltban történtek, ugyanakkor hatásuk nemcsak a mai napig érezhető, hanem az elkövetkezendő nemzedékek életében is érezhető lesz. Ezért kérjük, hogy az alkotmányügyi bizottság vizsgálja meg, hogy hogyan lehet a jogi felelősségre vonást megteremteni - nyilatkozta a hírTV-nek Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. (rá)

hírTV


Nincsenek megjegyzések: