2012. március 28., szerda

Havi akár 60 ezret is spórolhatnak a zsebrefizető autósok.


Egy boltos vagy fizető övezetben tartózkodó nem ott lakó autós szemszögéből nézve zsebre fizető autósnak lenni igen is nagyon megérte.
Ha napi 10 órát tartózkodott a fizető övezetben frekventált helyen 400 ft-os óradíjas területen az napi 4000 forintjába került volna de ezt megkerülve zsebbe a parkolóőrnek egy ezressel megúszta a parkolást.
Ha nem fizet kaphat egy nap 2 pótdíjat is ami 5 napon belüli befizetéssel 8800 foint.

Havi szinten egy ilyen autósnap a parkolásért 20 X 4000 az az 80.000 forintot kellet volna fizetnie a mi persze irreális.
A parkolóőröknek odaadva a napi 1000 forintot a havi parkolást 20000 ft-ból megoldották.
Havi 60 ezer forintot spóroltak de még az olyan boltosoknak is megérte akik csak 8 órát töltöttek a fizető időben az övezetben,nekik havi 40 ezer körül volt a megtakarítás a parkoláson a zsebre fizető rendszerrel.
Persze havi 80,60 ezer forint irreális csak parkolási díjért kifizetni egy hónapra még talán a zsebre adott havi 20 ezer is sok de jóval kevesebb mint a teljes összeg.

Persze mindenki tudja,hogy a parkolóőröknek zsebre fizetni bűncselekmény de amíg ilyen irreálisan magasak a parkolási díjjak és ilyen alacsonyak a parkolóőrök fizetései ez a hálózat üzemelni és élni fog,mert mindenkinek megéri,mindkét oldalról.

Erről a jelenségről szomorú de nem csak múlt időben beszélhetünk ez a mai napig él és virul…
Mindenféle parkolási maffia botrány ellenére.

Nincsenek megjegyzések: