2012. szeptember 27., csütörtök

Budapesti parkolási rendszert akar India.



A Bengáli-öböl partján fekvő Csennai Dél-India kulturális fővárosaként ismert, valamint az autógyárairól. A járműipar végtermékei azonban sok gondot okoznak: nehéz parkolóhelyet találni, és a rossz igazgatási módszerek miatt a város önkormányzata sok bevételtől elesik. Az állami hivatalnokok nemrég Budapestre látogattak, és megtesztett nekik a magyar módszer.
Indiai lapok szerint Csennai polgármesteri hivatala egy parkolási társaságot akar létrehozni, amelynek a parkolóhelyek azonosítása, fejlesztése és fenntartása tartozik majd a feladatai közé.
A Budapesten járt delegáció szerint fővárosunk rendkívül sokat tett a közterületek újraélesztése érdekében. "Több kilométernyi utcát alakítottak át élettel teli nyilvános terekké, gyalogosoknak szánt zónákat alakítottak ki, ahol korlátozták a járműforgalmat" - írja a jelentés. Amiből sejteni lehet, hogy a tanulmányút a frissen felújított belvárosi utcákat érintette.
Az indiai problémák is kitalálhatók abból, hogy a delegáció mely megoldásainkat tartja jónak. Jelentésükben kiemelték, hogy nem átalánydíjas a rendszer, hanem a parkolás időtartama alapján számítjuk ki a díjat, valamint azt, hogy a Belváros közepén a parkolóhelyek sokkal drágábbak, mint a külső kerületekben. Nagyra értékelték azt is, hogy egyes helyeken bankkártyát, parkolókártyát, pénzérmét és sms-t is elfogadnak a parkolóórák.

http://index.hu/kulfold/2012/09/15/budapesti_parkolasi_rendszert_akar_india/

 

Felhívnánk a figyelmüket Rusznák Imre szabadon igazolható bukott ex-parkolócég igazgatóra.Csinálna ott is majd nagy parkolási botrányt,de vigye magával Takácsot,Laczkót,Molvait és Cuccost is….A garantált „siker” érdekében.

 

Nincsenek megjegyzések: