2012. október 24., szerda

A szemét parkolóőr.



Rég túl vagyunk azon a türelmi időn, amit el lehetett volna várni az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítására, a helyzet pedig egyre romlik. Lilláékat egy köcsög parkolóór mosolyogva nem igazította útba, hogy rossz automatába dobálják a pénzt, mert az már egy másik körzet, másik cég. Amint elmentek, jól le is büntette őket. Hogyan lehetne felszámolni ezt a szándékosan kártékony rendszert? Hirtelen mindenki átvált bringára?
2012. június 6-án 16:45-kor parkoltunk le a 7. kerületi Hársfa utcában. Én 38 hetes terhesen az autó mellett álltam, míg a férjem elment a szemben (a Király utcában) található, egyetlen látóhatáron belüli parkolóórához, hogy amíg kell, azaz 18 óráig jegyet vegyünk. A férjem már 5 perce áll az automatánál, és dobálja be a pénzt, de láthatóan nem sikerül jegyet vennie. Odamennék segíteni, de nem zárta be az autót, a kulcs pedig nála van, így őrzöm tovább a nyitott kocsit, és távolról figyelem, ahogyan küszködik az automatával. Ekkor jön egy parkolóellenőr, megszólítom, segítséget kérek tőle: “Elnézést, van itt a környéken még valahol parkolóautomata, mert ott áll a férjem - intek az automata irányába -, de láthatóan 5 perce nem tud jegyet venni belőle.” Erre az ellenőr: “De-de, van itt nagyon sok.” Ebben a pillanatban elindul felénk a férjem, mire az ellenőr megjegyzi: “De látja, már sikerült is neki!” Ekkor megköszönöm a segítségét, és betesszük a 16:50-kor 18:00-ig váltott jegyet az autóba, és elindulunk a dolgunkra. (Mint kiderült azért tartott ilyen sokáig a jegyvásárlás, mert ha az összeg akkora volt, hogy a jegy érvényessége túllépte a 18:00 órát, akkor nem adta ki a jegyet, csak a pénzt vissza, és lehetett újra próbálkozni.) Mikor 18:02-kor visszatértünk az autóhoz sokként ért minket a szélvédőn virító piros zacskó. Büntetés. A büntetés oka: érvénytelen jegy. A büntetést a távozásunk, azaz az ellenőrrel folytatott csevej után 4 perccel, 16:54-kor állították ki.
Mint az általunk vásárolt jegyen és a büntető cetlin található eltérő cégnevekből kiderült nem ugyanaz a két vállalat, tehát rossz automatából vettük a jegyet... A kedves ellenőr ezzel már akkor tisztában volt, amikor segítséget kértem tőle, már képzeletben akkor dörzsölhette az extra bevétel miatt a tenyerét...
A nap jegyzéke tehát, hogy 280 forintért vásárolhattunk parkolójegyet a Király utcai automatából a Terézvárosi Önkormányzat megbízásából a TVV NZrt parkoló cégtől (1064 Budapest Rózsa utca 81-83.), és befizethetünk 3120 forintot az ER-PARK Kft-nek (1071 Budapest Peterdy utca 6.) a 334-es számú ellenőrnek köszönhetően. Persze, mi tévedtünk, mi nem tudtuk, hogy nem jó ha a látóhatáron belül eső első automatából veszünk jegyet, de felháborító, hogy amikor segítséget kértünk az ER-PARK Kft., a területet ellenőrző 334-es számú ellenőrétől, akkor ő nem hogy segített volna, hanem direkt félrevezetett, majd az autótól való távozásunk után 4 perccel visszatért, és kedves kis mikuláscsomagot hagyott ott.
http://homar.blog.hu/2012/06/13/a_szemet_parkoloor

Nincsenek megjegyzések: