2013. december 14., szombat

Takács olyan bűncselekményt vitt véghez, amit meg kellett volna akadályoznia.



A büntetés kiszabása során értékelhető enyhítő illetve súlyosító körülmények.




Súlyosbítás:

A bűnszervezetben történő elkövetés, vagyis ha a cselekményt három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoportban követik el, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése.


Takács és Moldvai számára plusz súlyosbítás:

  • A vezetői vagy kifejezetten bizalmi beosztás súlyosító körülmény, ha annak felhasználásával vagy azzal összefüggésben történt a bűncselekmény elkövetése. Vezetői beosztásban levőnek a ténylegesen irányító tevékenységet végző személyt kell tekinteni
  • Az elkövető kezdeményező, vezető, másokat bűnelkövetésbe vivő szerepe.
  • A társas elkövetés, illetve a csoportos elkövetés.
  • Ha az elkövető olyan bűncselekményt vitt véghez, amit meg kellett volna akadályoznia. Különös nyomatéka van annak, ha a bűnüldöző hatóság tagja igazságszolgáltatás elleni, a közélet tisztaságát sértő vagy más korrupciós jellegű vagy olyan bűncselekményt követ el, amely a bűnüldöző szerv érdekeit is sérti.


Ha belegondolunk annak a súlyosságába,hogy Takács Sándor ellenőrzési vezetőnek és Moldvai József területi ellenőrök vezetőjének az lett volna a feladata,hogy azokat a bűncselekményeket megakadályozza amik elkövetésére kényszerítették a parkolóőröket.

Takács Sándora és Moldvai Józsefre a parkolóellenőrök korrupció mentes munkavégzésének az ellenőrzésének megbízását adni olyan volt mint kecskére káposztát bízni.
Sőt rosszabb mert ők még olyan embereket is korrupcióra kényszerítettek akik azt nem is  akarták csinálni.

Ami Takácsék helyzetét súlyosbítja,hogy a korrupciót nem csak eltűrték hanyagul lustán,gondatlanul, hanem azt aktívan szervezték.

Egykori ellenőrzési vezetőként és területi ellenőri vezetőként ebben áll meg Takács Sándor és Moldvai József felelőssége sokkal súlyosabban mint egy sima nekik zsebre dolgozó parkolóőrnek!!! Ők hivatali hatalmukkal,vezetői beosztásukkal maximálisan visszélve követték el ezen bűncselekmények sorozatát!!!!


Remélhetőleg a bíróság majd ezt külön értékeli nekik az ítélet kiszabásánál!


Nincsenek megjegyzések: