2011. július 6., szerda

Szilvásy után Laborcot is őrizetbe vették .

Szilvásy György után őrizetbe vették Laborc Sándort is – tudta meg a Hír Televízió. A KGB akadémián végzett tiszt Szilvásy György minisztersége ideje alatt irányította a Nemzetbiztonsági Hivatalt.
A volt NBH-s vezető meggyanúsításáról egyelőre nem lehet tudni részleteket, de feltehetően összefügg Szilvásy György és Galambos Lajos ügyével.

A Gyurcsány kormány volt titokminisztere a Hír Televízió információi szerint a Gyorskocsi utcai fogdában töltötte az éjszakát. Szilvásy Györgynél pénteken tartottak házkutatást, és ezután kihallgatásra vitték.

Úgy tudni: a volt NBH főigazgató, Galambos Lajos tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás Szilvásy György ellen. A katonai ügyészség szóvivője sem az eljárást, sem az őrizetbe vételt nem kommentálta.

Galambossal kezdődött

A titkosszolgálati eljárások sorozata Galambos Lajossal kezdődött, akit kedden vettek őrizetbe, állam elleni bűncselekmény miatt. Úgy tudjuk: kémkedéssel gyanúsítják. Pénteken házi őrizetbe helyezte a bíróság. Galambos szintén Szilvásy minisztersége alatt, 2007 májusáig volt az NBH főigazgatója. Úgy tudjuk ő tett vallomást a katonai ügyészségen és ezzel összefüggésben indult eljárás egykori főnöke, Szilvásy György ellen.

Szilvásy péntektől őrizetben

Szilvásyt pénteken vették őrizetbe, miután házkutatást tartottak vidéki házában. Előzetes letartóztatásáról hétfő estig kell döntenie a bíróságnak. A katonai ügyészség nem kommentálja az őrizetbe vételeket, így továbbra sem tudni, hogy Szilvásy illetve Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatójának meggyanúsítása összefüggésben van-e a Mol-részvények orosz kézre játszásával.

Szilvásy Györgynek nem ez az első büntetőügye, az UD-ügyben már vádlottként áll a bíróság előtt. Az egykori titokminisztert hivatalos személyként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel vádolják. A per kedden folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Nincsenek megjegyzések: