2013. október 25., péntek

A CIPŐS DOBOZ REJTÉLYE










A cipős doboz,rejtélye.

Sokszor fordult elő,hogy egy zsebre fizető autós egy hétre előre odaadta a napi kenő pénzt az autója után. Ezzel a lebukás kockázatát akarták csökkenteni,hogy a parkolóőröknek nem naponta hanem csak hetente csak egyszer kellett tőle pénzt átvenni. Valahogy úgy nézett ki,hogy egy parkolóőr hétfőn felvett az zsebre fizető autóra egy heti pénzt és azt egész héten naponta ő osztotta a többi kollégája közt szét akik azon a héten arra a pályára mentek ahol az adott zsebre fizető autós állt.
Igen csak sokszor gond volt belőle,mi van ha közben lebetegszik,vagy szabadnapos az a parkolóőr aki az adott zsebre fizető autóra azon a héten a napi pénzt osztja.
Erre azt találták ki,hogy lámpaernyőbe,cipőbe teszik a pénzt de ez ne jött össze.
Ekkor kezdték el a cipős doboz alá,vagy bele tenni a heti pénzeket és az adott pályára menő parkolóőr azt onnan minden este kivette így meg volt oldva a tovább adás problémája is.

A szekrény tetején lévő cipős doboz gyakorlatilag arra szolgált,hogy ezen keresztül bonyolítsák le a parkolóőrök a pénzügyeiket. Mind egymás között mint Moldvai József területi ellenőrök főnökének is ide tették a neki,és Takács Sándornak járó heti pénzüket.
Ez többször is említik a telefonlehallgatásokban.

A BÖP KFT-nél a parkolóellenörök öltözőjében az öltöző szekrény tetején lévő cipős dobozon keresztül ment a fekete pénz forgalom.

A pontossághoz hozzá tartozik,hogy legtöbb alkalommal nem bele hanem a cipős doboz alá tették a pénzeket.


Nincsenek megjegyzések: