2009. augusztus 12., szerda

BORÍTÉKBAN MENT A PÉNZ A SZOCIK KÖZÖTT

Újabb érdekes részletekre derült fény a Zuschlag-per tárgyalásán. Az MSZP két politikusának kampányára is érkezett pénz a szocialisták pártalapítványától, a Táncsics Alapítványtól 2006-ban.Csiha Judit korábban ennek ellenkezőjét állította. A per szeptemberben folytatódik.

Borítékban vittek el pártcélokra az egyik csalásokra berendezkedett Zuschlag-egyesülettől 500 ezer forintot Csiha Judit és Baráth Etele választási kampányfőnökei Kiskunhalasról Budapestre, hangzott el a Zuschlag-per tegnapi tárgyalásán,

K.Csaba, aki Csiha Judit MSZP-s képviselőjelölt kampányfőnöke volt a 2006-os választásokon, beszámolt arról, hogy a képviselőjelöltenként a törvényben biztosított egymillió forintos kampányköltség felét az MSZP a központi hirdetéseire és rendezvényeire visszatartotta és csak a másik felét utalta át a képviselőjelöltnek.

A bíróság előtt a férfi elmondta: tudott arról, hogy a választás előtt a Táncsics Alapítványnál különböző összegekre lehetett pályázni, s a sikeres pályázáshoz országgyűlési képviselő-jelöltek aláírása kellett. Mint mondta: mikor Csiha kikérte a véleményét arról, hogy adhat-e ajánlást egy civil szervezetnek, ő mondta, hogy nyugodtan aláírhatja. Egy másik budapesti szocialista képviselő-jelölttől, Baráth Etelétől is hasonló támogató nyilatkozatot kértek egy ilyen pályázathoz, amelyben Baráth kampányfőnöke működött közre.

A férfi elmondta azt is, hogy egy alkalommal Baráth kampányfőnökével és Zuschlag egyik emberével utazott le Kiskunhalasra a pályázatokkal kapcsolatban, majd ott egy borítékot vettek át. Ezután, mint mondta, a visszaúton Baráth kampányfőnöke közölte vele, hogy a borítékban fél-félmillió forint készpénz van, a két politikus választási kampányának finanszírozására.


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=172799


Nincsenek megjegyzések: