2009. augusztus 19., szerda

Kenőpénzért bilincseltek a Terézvárosban...









Kenőpénzért bilincseltek a Terézvárosban

fizette a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét a Centrum Parkoló Kft. a gyanú szerint, hogy több kerékbilincset rakjanak fel a tilosban parkoló autókra. Farkas Kálmán havonta 5-800 ezer forintot kapott a cégtől. Ez azért volt fontos a Centrumnak, mert a bilincsek fel- és leszereléséért nekik fizetett az önkormányzat. Egyelőre csak Farkas gyanúsított, ő előzetes letartóztatásban van. A Centrumból senki.
A kerékbilincs leszerelése 15 ezer forintba is kerülhet. Felrakhatták volna akár több tilosban parkoló autóra is, a VI. kerületben azonban elvétve sem lehetett szerdán kerékbilincset látni.
A Fővárosi Főügyészség ugyanis őrizetbe vette a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét. Farkas Kálmánt azzal gyanúsítják, hogy havonta 500-800 ezer forint kenőpénzt kapott a Centrum Parkoló Kft-től, hogy minél több autóra tegyenek bilincset.
Farkast hétfőn tetten érték a nyomozók, amikor pénzt vett át valakitől. Ennek ellenére csak ő gyanúsított, a Centrum Parkolótól egyelőre senki. Farkas is ártatlannak vallja magát, bár a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
Az ügyészség a terézvárosi önkormányzati hivatalnál házkutatást tartott, iratokat foglaltak le. Az önkormányzat még nem tudja, együttműködnek-e a jövőben a Centrum Parkolóval.
„A közbeszerzési törvény szerint kell eljárnunk.” - Ezt mondja a terézvárosi jegyző. A Centrum Parkoló Kft. szerződése szeptemberben jár le, de a céget nem tilthatják ki a következő közbeszerzésről.
Az MDF elnökhelyettese azt mondja, hogy háborítatlanul lopják az adófizetők pénzét, és ők már évek óta követelik a parkolási ügyek kivizsgálását. Szerinte nem egyedi esetről van szó.
A nyomozó ügyészségnek két hónapja van a nyomozás befejezésére, a határidő azonban meghosszabbítható.


Vajon Laczkó elintézi ezt az ügyet is a rendőr haverjai által????

Nincsenek megjegyzések: