2012. június 13., szerda

Előzetesbe kerültek a rendőri korrupciós ügy gyanúsítottjai.


Előzetesbe kerültek a rendőri korrupciós ügy gyanúsítottja.

 

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a rendőrségi korrupciós ügy négy gyanúsítottját. A határozatot nem sokkal vasárnap délután három óra előtt hirdették ki.

 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság Kalmár Tamás és társai ellen – a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben – folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – közölte a törvényszék szóvivője a szervezet honlapján. A bíróság a 30 napra elrendelt kényszerintézkedést a szökés és elrejtőzés veszélyével, az eljárás megnehezítésével és a tanúk befolyásolásának lehetőségével indokolta – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. Az ítélet ellen mind a négyen fellebbeztek, így körülbelül két hét múlva várható jogerős ítélet.

Kalmár Tamás védője az ítélethirdetés után úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy védence ártatlannak tartja magát, nem követett el semmit. Ezért aztán hozzájárult arca megjelenéséhez is. Hopka Lajos jogi képviselője is azt mondta, hogy védence ártatlannak vallotta magát, a bíróság eljárását egyébként korrektnek tartja.
Kalmár Tamást, a BRFK felmentett közrendvédelmi főosztály-vezetőjét, Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda volt osztályvezetőjét, valamint V. László vállalkozót és egy munkatársát bilincsben vitték a bíróságra. A civil gyanúsítottak védői egyáltalán nem nyilatkoztak. Hopka Lajos jogi képviselője a tárgyalás előtt arról beszélt: reméli, hogy cukorbeteg védence házi őrizetbe kerül.
A Hír TV információi szerint összesen hat ember ellen folyik eljárás. Két főrendőr, két főtiszt és két civil ellen. Kalmár Tamást csütörtökön a BRFK épületéből vitték el bilincsben a Terrorelhárítási Központ munkatársai, ezt követően vették őrizetbe Hopka Lajost. A két civilt a Hajógyári-szigeten vették őrizetbe, csütörtökön este. Egyikük a Magyar Nemzet értesülése szerint a sziget szórakozóhelyeinek tulajdonosa, az alvilágból ismert V. László. Nála házkutatást is tartottak, ahol majdnem 400 millió forint készpénzt találtak a terrorelhárítók. A gyanú szerint ő vesztegetett meg két vezető beosztású rendőrt.

http://mno.hu/ahirtvhirei/elozetesbe-kerultek-a-rendori-korrupcios-ugy-gyanusitottjai-1080709

 

Nincsenek megjegyzések: