2012. június 13., szerda

Emberölési gyanút hozott a korrupciós botrány.


Emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Hajógyári-szigetről tavaly eltűnt fiatalember ügyében. Az ORFK szóvivője közölte, erre a múlt héten kirobbant rendőri korrupciós ügy világított rá.

Garamvölgyi László az esetről konkrétumokat nem árult el, csak annyit tudni, hogy a 21 éves fiatal tavaly decemberben tűnt el, a rendőrség mostanáig közigazgatási eljárásban vizsgálta az esetet. Garamvölgyi László azt sem mondta el, hogyan keresték eddig a fiatalt. A szóvivő annyit közölt: gyanúsított még nincs az ügyben.

A Hajógyári-szigeten vannak a rendőri korrupciós ügy egyik civil gyanúsítottjának szórakozóhelyei. A gyanú szerint V. László milliókat fizetett havonta több magas rangú rendőrtisztnek, hogy ne ellenőrizzék a vendéglátóhelyeit.
Garamvölgyi szerint a korrupciós ügynek még további gyanúsítottjai lesznek a rendőrségnél. Neveket nem árult el.
Gyűrűzik a korrupciós ügy
Mint ismeretes, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyben őrizetbe vett G. Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetőjét és K. Attilát, a BRFK bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozóját.
A vezető beosztású rendőri vezetőket érintő korrupciógyanús ügynek így már összesen hat gyanúsítottja van. Négy személyt vasárnap helyeztek előzetes letartóztatásba korrupció megalapozott gyanújával. A két civil közül az egyik V. László, az alvilági körökben jól ismert személy. Az ORFK egyébként szintén vasárnap rövid közleményben tudatta: Hatala József országos rendőrfőkapitány június elsejei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét, az NNI szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét.

http://mno.hu/belfold/emberolesi-gyanut-hozott-a-korrupcios-botrany-1081873


Nincsenek megjegyzések: