2012. június 13., szerda

Kik az eddig gyanúsított főrendőrök.











Kik az eddigi gyanúsított fő rendőrök:

Gulyás Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője.
Gulyás 2007 tavaszán már az SZBE osztályvezetője volt, és valamikor 2010 folyamán helyezték át az NNI-hez vezető pozícióba.


Koblencz Attila hogy a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztály, Kiemelt Ügyek Osztálya felderítéssel foglalkozó nyomozója.

Kalmár Tamás a névtelenséget kérő korábbi tiszt szerint igazi mintarendőr volt, a rendőrség berkeiben úgy emlegették, hogy akár a budapesti főkapitányi poszt várományosa is lehet. Tisztelte őt az állomány, felnéztek rá a fiatalok is, és mindig kiállt a korrupció ellen - tette hozzá. A letartóztatott tisztről a rendőrség honlapján, a police.hu-n nincs elérhető életrajz, de az kiderül, hogy 2009 májusában előléptették őrnagyból alezredessé, amiért sikeresen megoldott egy zuglói fegyveres bankrablást. A rabló túszokat ejtett, de Kalmár - először túsztárgyalóként helytállva - annyira sikeresen kommunikált vele, hogy senkinek nem esett baja a megsérült biztonsági őrt kivéve. 2010 októberéig a közrendvédelmi főosztályt vezette, amikor a bevetési főosztály élére nevezték ki. Csak átmenetileg volt ez a beosztása, mert letartóztatásakor megint a közrendvédelmi főosztály vezetője volt.

A tiszt szerint a budapesti rendőröket is meglepte, hogy a letartóztatása után Kalmár az arcát is vállalva vallotta ártatlannak magát. "Valószínűleg a rendőreinek akart bizonyítani" - mondta. Szerinte bármilyen kimenetele is legyen az ügynek, Kalmár karrierje ezzel biztosan kettétört.


Hopka Lajos 2008-ban a police.hu szerint megkapta az "év budapesti rendőre" kitüntető címet. 1989 óta dolgozott rendőrként, 2000 óta főnyomozó, illetve kiemelt főnyomozó. 2007 óta dolgozott a BRFK SZBE-n, ahol később alosztályvezető lett. "A 19 éves szakmai pályafutása alatt 5 alkalommal léptették elő soron kívül magasabb rendfokozatba, és 12 esetben részesült különböző szintű dicséretben és jutalomban" - így szól a méltatása.



Ez botrány a legkomolyabb zsaruk egy bűnszervezetet alkottak????
Most már érthető Rusznák miért maradt ki a parkoló maffia nyomozásából szándékosan.

Ami külön felháborító megrendelt,megtrendezett házkutatások voltak a konkurens szórakozóhelyeken.

Gyilkossági ügyeket tusoltak el……

Felháborító.




Nincsenek megjegyzések: