2012. június 13., szerda

Fülöp nem kommentálta a korrupciós botrányt.


Érdemben nem kommentálta a kollégáit érintő korrupciós botrányt Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese.

Fülöp Valter köszönetet mondott az ügyet felgöngyölítő Nemzeti Védelmi Szolgálatnak és a Központi Nyomozó Főügyészségnek a megvesztegetett rendőrök lebuktatásáért. Közben a Népszabadság azt írta, hogy a büntetőeljárással összefüggésben elővehetik a nyomozók a Hajógyári-szigeten eltűnt fiatalok aktáit is. A lap emlékeztet arra, hogy többeknek veszett nyomuk rejtélyes körülmények között az elmúlt években, de az esetek nagy részében a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták. Az újság szerint a nyomozó hatóságoknak választ kell adniuk arra is, hogy a letartóztatott rendőrök miként érték el azt, hogy a kábítószer-ellenes egységek se razziázzanak a V. László érdekeltségeibe tartozó szórakozóhelyeken.

Kedden a gyanúsítottak száma hatra emelkedett, a két új eljárás alá vont személy szintén rendőr. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ők is havi rendszerességgel kaptak kenőpénzt a fővárosi éjszakai élet egyik urának tartott V. Lászlótól. Előzetes letartóztatásukról csütörtökön dönt a bíróság.
„47 ezer fő a magyar rendőrség létszáma. Azt, hogy közülünk igazolványos embereket – szándékosan használtam a kifejezést, mert ők nem rendőrök, akik bűncselekményt követnek el – visz el a Központi Nyomozó Ügyészség, és a Nemzeti Védelmi Szolgálat ezeket az ügyeket felderíti, köszönjük. A tisztességesen dolgozó rendőrök köszönik azt, hogy a nagy többséget, a tisztességes embereket megszabadítják azoktól, akik nem közénk valók” – jelentette ki Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

http://mno.hu/belfold_archiv/fulop-nem-kommentalta-a-korrupcios-botranyt-video-1081601

Nincsenek megjegyzések: