2011. november 17., csütörtök

BLIKK 2011.11.12.


Így csalt a parkolómaffia

2011-11-12 04:34:00
A Blikk birtokába kerültek a rendőrségi lehallgatási jegyzőkönyvek
Hirdetés

Budapest - A rosszabb napokon is legalább 30 ezer forintot kerestek fejenként a zsebre bírságoló fővárosi parkolómaffia tagjai – tudta meg lapunk.
A Blikk birtokába kerültek ugyanis azok a lehallgatási jegyzőkönyvek, amelyeket a rendőrök készítettek a nyomozás során. Így kiderült: a gyanúsítottak még azután is folytatták a feketepénzek beszedését, hogy kirobbant az ügy. Egy jellemző beszélgetés például így hangzott a gyanúsítottak között:
„K. Csaba: Mennyit szedtél?
M. Zoltán, a Gyík becenevű férfi: Harmincegyet, kettőt.
K. Csaba: Hát az jó, te hülye. Na, most elmondom, nem fogod kitalálni, ma mennyit szedtem a csarnokon.
Gyík: Mennyit?
K. Csaba: Kereken harmincat."
A fenti társalgást a rendőrök 2009. augusztus 28-án rögzítették, amikor már lehallgatták a zsebre bírságoló egyik parkolóőrt, K. Csabát. De nemcsak őt, hanem a kéttucatnyi gyanúsított mindegyikét – tudta meg a Blikk.
A korrupt parkolóőrök – derült ki a jegyzőkönyvekből – bolttulajdonosokat hívogattak telefonjaikról, amelyeket erre a célra vásároltak. Nekik mint „kedvezményesen" parkolóknak naponta 900 és 1000 forint között kellett fizetni, kuncsaftból több száz volt. T. Sándor, az ellenőrzési osztály vezetője, aki azóta már gyanúsított, napi 6 ezer forintot kért el minden emberétől, akik a „csókos" területeken dolgoztak.


Volt olyan parkolóőr, aki jobb napokon közel 100 ezer forintot keresett. Hogy mennyi pénz gyűlhetett így össze, arra jó példa, amit egy másik, birtokunkba került házkutatási jegyzőkönyvben írtak le. E szerint a zsaruk az egyik parkolóőr budapesti lakásának átkutatása után tudomást szereztek róla, hogy Hajdúszoboszlón is van egy ingatlanja a férfinak, ahol a legnagyobb megdöbbenésükre egy 8 szobás, 8 fürdőszobás, hatalmas családi házat találtak a megadott címen.
Az ügy egyik gyanúsítottja a Blikknek elmondta, voltak olyanok is, akiknek nem volt más választásuk, mert gyakorlatilag megfenyegették: ha nem áll be a sorba, elveszíti állását.
– Előfordult, hogy találtak egy rokkantkártyás boltost, aki nem akart fizetni. Bementek hozzá, kérdezték, hogy képzeli ezt, mire kiderült, hogy a rokkantkártya nem is az ő nevére szól. Így megfenyegették, ha nem kezd el fizetni, még egy rendőrségi feljelentést is kaphat a nyakába – mesélt a részletekről a gyanúsított.
Hozzátette: a Blikk leleplező cikke után, amikor az ügyet kirobbantó parkolóőr, Duka József a nyilvánosság elé állt, voltak, akik megfenyegették: baja eshet, ha folytatja a sajtóval való beszélgetést.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/igy-csalt-a-parkolomaffia-2071537

Nincsenek megjegyzések: