2011. november 3., csütörtök

A Böp Kft egykori felügyelö bizottságának elnöke lebukott.



81 millió forintot fizettek ki Csepelen polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakra


81.039.863 forintot fizetett ki a csepeli önkormányzat polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakra 2002-2010 között. A végkielégítésekkel együtt ez már 87.318.863 forint, ha pedig a járulékokat is számoljuk – tehát azt, amennyibe mindez a csepeli adófizetőknek került – az összeg meghaladja a 100 millió forintot.
Beszédes az „eredmény”, melyre a jutalmakat kifizették. 2005-2010 között 10,1 milliárd forinttal csökkent Csepel vagyona, a 2010 októberében év végére várható költségvetési hiány pedig elérte a 4,3 milliárd forintot. A kerület hitelállománya ezen felül ekkor további 7,3 milliárd forint volt – állítja Borbély Lénárd csepeli alpolgármester.
A kimutatások szerint a 2002-2010 közötti időszakban polgármesteri vagy alpolgármesteri tisztséget betöltők között a fizetésén felül a legnagyobb összeget Orosz Ferenc, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester vette fel: ő a végkielégítés összegét nem számítva 36.744.080 forintot, Tóth Mihály polgármester 16.779.000 forintot, Horváth Gyula alpolgármester 17.292.383 forintot, Borsány György alpolgármester pedig 7.732.000 forintot kapott.
Több eredmény, kevesebb fizetés, nulla jutalom
Az elmúlt egy év munkája során az új, Fidesz-KDNP-s önkormányzati vezetés közel kétmilliárd forinttal csökkentette a kerület 2010 októberében év végére várható költségvetési hiányát, csökkentette az eladósodottságot, elkerülve ezzel a pénzügyi csődhelyzet veszélyét.
A Csepeli Vagyonkezelő Zrt., melyet 2010 nyaráig Szenteczky János MSZP-s pártelnök vezetett, az első félévben 470 millió forinttal kevesebből végezte el ugyanazt a munkát, amit korábban. A korrupció-gyanús esetek és bűncselekmények, illetve más törvénytelenségek gyanúja miatt eddig több mint 40 eljárás indítottak a kerületben. Ezek többsége a Csevak Zrt. korábbi működését érinti.
Csepel új vezetése, Németh Szilárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila alpolgármesterek és magam is a törvény által adható legalacsonyabb fizetést vesszük fel, amely jóval kevesebb, mint amennyit 2010-ig vett fel a korábbi polgármester és alpolgármesterek. Mindemellett egyetlen forint jutalmat sem kértünk vagy szavaztattunk meg a Fidesz-KDNP-s többségű képviselő-testülettel – hangsúlyozta a Csepel.hu-nak Borbély Lénárd alpolgármester.
Csepel.hu



Hogy miért érdekes nekünk ez a hír??
Egyszerű mert a BÖP KFT felügyelő bizottságának elnöke Horváth Gyula Csepeli alpolgármestere volt.
Horváth Gyula alpolgármester 17.292.383 forintot lopott Csepelen akkor képzeljük csak el a Böp –től mennyit kapott zsebre a hazug felügyelő bizottsági jelentéskért cserébe Rusznáktól.
Egy ilyen velejéig korrupt embert egyáltalán,hogy lehetett felügyelő bizottsági elnöknek tenni.
Kecskére káposztát az egyik komcsi tolvaj ellenőrzi a másikat…Horváth Rusznákot…
Vicces de sajnos ez hosszú éveken át valóság volt.


http://csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1901:81-millio-forintot-fizettek-ki-csepelen-polgarmesteri-es-alpolgarmesteri-jutalmakra&catid=1:helyi-hirek

Nincsenek megjegyzések: