2012. július 23., hétfő

Blikk: "pedofil zárkában" ülnek a korrupt rendőrök.


Blikk: "pedofil zárkában" ülnek a korrupt rendőrök


Börtönnyelven "pedofil zárkának" hívják azt a cellát, ahol az "évszázad korrupciós botrányában érintett zsarukat őrzik" – tudta meg a Blikk. Ez annyit jelent, hogy „VIP", vagyis elkülönítésre szolgáló cellákba helyezték el Hopka Lajost, Gulyás Imrét, K. Attilát, valamint Kalmár Tamást, aki a lap információi szerint egy csalással gyanúsított börtönőrrel ül együtt egy zárkában.


Börtönnyelven "pedofil zárkának" hívják azt a cellát, ahol az "évszázad korrupciós botrányában érintett zsarukat őrzik" – tudta meg a Blikk. Erre az intézkedésre saját érdekükben volt szükség, hiszen a börtönben a rendőrök nagy veszélynek vannak kitéve: számos olyan bűnözővel ülhetnek együtt, akiket éppen ők jutattak rácsok mögé. Főként a V. László ügyében lebukott, korábban szervezett bűnözéssel foglalkozó Hopkát és Gulyást érhetik ilyen támadások. De egyes konfliktushoz már az a tény is elég, hogy rendőrök - írja a lap.

"A napokban szüntették meg az előzetes letartóztatásomat, azon a részen ültem, ahol az egyik 'vizós' rendőr ült. Azért rakták össze az őrrel, mert ők biztos nem bántják egymást. Ez jó volt bv-nek és a zsarunak is. De ezt csinálják az ismert emberekkel is" – mondta a Blikknek egy informátor, aki szerint Kalmár fegyelmezetten tűri a börtönt, olyan mint egy jó katona.

 


http://hvg.hu/itthon.bunugy/20120628_korrupt_rendorok_borton



Nincsenek megjegyzések: