2012. július 23., hétfő

Életfogytiglant kapott Kun és Deme.

Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a csepeli kettős gyilkosság miatt Kun Tamás elsőrendű és Deme Gábor másodrendű vádlottat csütörtökön kihirdetett első fokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

A vádlottak az utolsó szó jogán is tagadták bűnösségüket. A vád szerint Kun Tamás egykori gondnok lőtte le közvetlen közelről 2009 januárjában a csepeli alapítványi iskola egyik irodájában – az igazgatói állásából néhány nappal korábban felfüggesztett Deme Gábor jelenlétében – az iskolai alapítvány vezetésében részt vevő Takács Józsefet és egy másik tanárt. A gyilkosság során elhangzottakat rögzítette az egyik áldozatnál lévő magnó, így nyomban a vádlottakra terelődött a gyanú.

Az ügyész több emberen, aljas indokból, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt Kun Tamásra tényleges életfogytiglant, a bűnsegéd Deme Gáborra pedig szintén életfogytiglani szabadságvesztést kért, azzal, hogy 30 évnél korábban ne lehessen őt feltételes szabadságra bocsátani.

Mint azt megírtuk, a magyar kriminalisztika történetében egyedül áll „a csepeli kettős gyilkosság” néven elhíresült bűncselekmény. Az ügy hátterében az eddig napvilágra került információk alapján egy évek óta tartó sikkasztássorozat áll. A másodrendű vádlott, egykori MSZP-s Deme Gábor szerint ezekről mindenki tudott a kerületben, és az ellopott pénzek a párt kasszájába kerültek.


http://mno.hu/belfold/eletfogytiglant-kapott-kun-es-deme-1083673

Nincsenek megjegyzések: