2012. július 23., hétfő

Hűtlen kezeléssel gyanúsítanak egy csepeli szocit


 


Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítja a rendőrség Szenteczky Jánost, Csepel önkormányzati képviselőjét, a MSZP kerületi elnökét – adta hírül rendőrségi forrásra hivatkozva a Csepel.info kedden. Szenteczkynek nem ez az első gyanús ügye.

Az internetes portál szerint Szenteczky János az önkormányzati tulajdonú Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt. vezérigazgatójaként annak ellenére fizettette ki a beruházási igazgató korengedményes nyugdíjazását közpénzből, hogy azt a tulajdonos önkormányzat képviselő-testülete kétszer is elutasította, így több mint négymillió forintos kárt okoztak a csepeli adófizetőknek, és a rendőrség szerint ezzel a volt vezérigazgató jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét követte el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI megkeresésére „az adatvédelmi törvény rendelkezéseire” hivatkozva „a személyes adatok védelmében” nem kívánta megerősíteni a gyanúsítás vagy az eljárás megindítása tényét a volt vezérigazgatóval szemben.

Gyanús ügyek

Szenteczkynek nem ez az első gyanús ügye. Ugyancsak a Csepel.info adta hírül idén januárban, hogy a Csevak élén töltött évei alatt szocialistákhoz közelálló cégekhez elkezdett ömleni a pénz. Juhász Ferenchez kapcsolódó cégek 2010-ig körül-belül 800 millió forint értékben kaptak tőlük megbízásokat. A XXI. kerületi lakásmutyiban érintett Császár Mihály csepeli rendőrkapitány lakását például egy ilyen cég újította fel, de a XVII. kerületi Kaszáló utcában és a IX. kerületi Lónyay utcában is vásárolt egy pártirodát a csepeli MSZP. Előbbit a szocialisták a Juhász Ferenc által tulajdonolt Inveszt-Alfa Kft.-től vették meg.

Szenteczky János, aki jelenleg az MSZP XXI. kerületi elnöke, 2010-ben a csepeli helyhatósági választásokon a szocialista párt polgármesterjelöltje volt, és a három jelölt közül 37,3 százalékos szavazattal a második helyen végzett. Szenteczky János 2005 és 2010 között volt a Csevak Zrt. vezérigazgatója.



http://mno.hu/belfold/hutlen-kezelessel-gyanusitanak-egy-csepeli-szocit-1090280

Nincsenek megjegyzések: