2009. június 15., hétfő

XIII. kerületi Fidesz: Ügyészségi feljelentés a BÖP ellen

XIII. kerületi Fidesz: Ügyészségi feljelentés a BÖP ellen


Az ügyészséghez fordult Spaller Endre, a XIII. kerületi Fidesz frakcióvezetője, hogy kiderüljön, korrupció miatt csökken-e Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. bevétele, s így az önkormányzatoké is.


A jobboldali politikus pénteken az MTI-nek elmondta: az ügyészséghez eljuttatta azt a hangfelvételt, amelyen Rusznák Imre, a BÖP vezetője arról beszél, hogy tud a cégen belüli korrupcióról, illetve egy kutatás eredményeit is, ami azt támasztja alá, hogy valóban 200 millió forinttal csökkent a parkolási cég bevétele.

A kutatásról szólva elmondta, hogy munkatársai a kerületet járva a nem fizető autósokat keresték. "Mi most azt találtuk, hogy nagyjából az autósok 20 százaléka nem fizet." Évente 1-1,1 milliárd forintot dobálunk be az automatákba. Ennek a 20 százaléka 200 millió forint - tette hozzá.

Két és fél év alatt ez a veszteség mintegy 500 millió forint. "Szomorúnak tartom, hogy ennek ellenére az MSZP minden fórumon elfogadta a cég éves beszámolóját" - mondta Spaller Endre.

A politikus ismertetése szerint a cég vezetője pontos információkkal rendelkezett a korrupcióról, e tárgyban csak egy-két feljelentést tett, és 3-4 belső vizsgálatot folytatott.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. szerint - mint korábban közölte - nem korrupció okozta a parkolási bevételek csökkenését, hanem egy 2008-as törvénymódosítás. A törvénymódosítás értelmében ugyanis az egy éven túli pótdíjak nem behajthatók. Az Alkotmánybíróság azóta, január 20-án ezt a módosítást megsemmisítette. Az elmaradt bírósági perek újratárgyalásainak függvényében tehát a következő években változni fognak a BÖP Kft. parkolási pótdíjakból származó bevételei - olvasható a társaság akkori közleményében.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=134469

http://www.gondola.hu/hirek/101270

Nincsenek megjegyzések: