2011. szeptember 21., szerda

Blikk új.



Vádra várnak a csaló parkolóőrök

2011-09-19 18:54:54

Budapest - Vádlottak lesznek a Blikk által leleplezett, zsebre bírságoló parkolómaffia tagjai. A BRFK-n tegnap iratismertetést tartottak az ügyben, amelynek 23 gyanúsítottja van.

Mindannyian a saját zsebre dolgozó Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. parkolóőrei voltak.

Rajtuk kívül 300-nál is több autótulajdonost vontak eljárás alá, akik hosszú időn keresztül mindennap megvesztegették az önkormányzati tulajdonú cég alkalmazottjait.

A rendőrségi nyomozás szerint a bűnszervezet feje T. Sándor és M. József volt, rajtuk kívül megneveztek négy főkolompost, ők közvetlen kapcsolatban álltak a vezetőkkel, S. Gergelyt, K. Csabát, M. Pétert, D. Lajost, akik összesen több száz rendbeli vesztegetésben érintettek.

A következő körben érintettekre átlagosan 20-30 vesztegetésre sikerült bizonyítékot találni, köztük vannak olyanok is, akiknek a feladata az volt, hogy a céghez érkező friss dolgozókat beszervezzék.

Mint megtudtuk, a gazdaságvédelmi főosztály igencsak komolyan vette az ügyet, hiszen 2009-ben három hónapon át folyamatosan lehallgatta a feltételezett gyanúsítottak telefonjait.

Ez a nyomozati cselekmény termelte a legtöbb bizonyítékot. Indítottak vagyonosodási vizsgálatokat is, vizsgáltak bankszámlákat, közüzemi díjakat és hiteleket is.

A visszaéléseket leleplező volt BÖP-ös dolgozó, Prohászka Attila is értesült róla, hogy iratismertetés történt, de mint azt a Blikknek elárulta, nem elégedett maradéktalanul a nyomozás eredményével.

- Úgy gondolom, hogy a BÖP legfelsőbb vezetése is felelős azért, hogy az önkormányzatot milliókkal megkárosították - nyilatkozta a Blikknek a cég volt operátora.

K. Sz.


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/vadra-varnak-a-csalo-parkoloorok-2065154



Milyen híres a Weblapunk tőlünk veszik a nagy hírmédiák a fotót anyagaikat!!!!!

Nincsenek megjegyzések: