2011. szeptember 1., csütörtök

Negyedmillió forintra büntették a rokkantkártyával parkoló miskolci autóst.

Jogtalanul parkolt mozgáskorlátozottnak kiadott engedéllyel egy férfi Miskolcon a rendőrség előtt, ezért 260 ezer forintra büntették.
Két napig volt őrizetben a rendőrségi fogdán egy férfi, és 260 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá a bíróság, mert törvénytelenül használt egy mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolási engedélyt - tájékoztatott a rendőrség kedden. A férfi egy Jaguarral parkolt le a miskolci rendőrkapitányság elé.
A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mozgáskorlátozottaknak kiadott parkolási igazolvány használatának feltételeivel sokan nincsenek tisztában - hívta fel a figyelmet a rendőrség szóvivője, hozzátéve: a jogosulatlan használat minden esetben büntetőeljárást von maga után, akár az elkövető őrizetbe vétele mellett.
A miskolci rendőrkapitányság az idén július 31-ig tizenegy esetben folytatott eljárást hasonló ügyekben közokirat-hamisítás vétsége miatt, és ezeket minden esetben bíróság elé állítással fejezte be.

http://hvg.hu/itthon/20110823_mozgaskorlatozott_parkolohely#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_08_24&utm_content=top2

Nincsenek megjegyzések: