2011. szeptember 1., csütörtök

Börtönbe küldenék a szocialistákat.

Verók István, Terézváros volt MSZP-s polgármestere és tizenhárom társa 2004-ben is tudta: törvénysértő szavazatával kárt okoz az egyik Andrássy úti palota eladásával – derült ki a decemberben kezdődő büntetőper Magyar Nemzet birtokába került vádiratából. Az ügyész börtönbüntetést kér a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolt volt és jelenlegi balliberális politikusokra, valamint a kerület korábbi aljegyzőjére.

A terézvárosi ingatlanügyben benyújtott vádiratában mind a 14 vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól Ihász Sándor fővárosi főügyész, aki valamennyiük esetében eltiltást kér a közügyek gyakorlásától is. A vád alapján az elsőrendű vádlott Verók István korábbi szocialista polgármester és tizenkét volt MSZP–SZDSZ-es önkormányzati képviselő, közöttük Fürst György volt alpolgármester, Kékesi Tibor volt országgyűlési képviselő, továbbá két jelenlegi VI. kerületi testületi tag: Hatvani Csaba és Tóth György társtettesek.

Bűnsegédként a városrész egykori aljegyzője, V. Tamás László szerepel. Az ügyészség szerint ők legalább 127,8 millió forint kárt okoztak az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan értékesítésével. (lm)

Magyar Nemzet


Rusznák is mehetne már a börtönbe.

Nincsenek megjegyzések: