2009. május 29., péntek

Rusznák 500 milliót lopott....Az Az egy fél parkolóházat.


Egy fél parkolóház ára hiányzik a parkolócégből
2009.05.28 | Spaller Endre

Először 2008-ban jelent meg egy hangfelvétel, amelyen Rusznák Imre elismeri, hogy tud a cégen belüli korrupcióról. Ezt követően indult egy rendőrségi nyomozás, amely eddig semmilyen eredményt sem publikált. Nem olyan rég a birtokomba jutott egy másik felvétel, amely szintén arról szól, hogy a cég vezetője tudott a cégen belüli korrupcióról.
Annak érdekében, hogy kiderítsük, hogy áll ma a helyzet, felkértem három főt, hogy járják végig Újlipótváros egy részét, és számoljanak be tapasztalataikról. A bizottság 80 autót vizsgált meg, és abból 15-ről tudtuk biztosan megállapítani, hogy nem fizettek, pedig kellett volna. Nem vettek jegyet, nem fizettek mobillal, nem volt mozgássérült igazolványuk, nem rendelkeztek sem intézményi, sem helyi engedéllyel, és megbüntetve sem voltak.
Rusznák Imre 2007 végén az egyik felvétel tanúsága szerint azt mondta, hogy a korrupció miatt 100-200 millió forint hiányzik évente a cégből. Mi most azt találtuk, hogy nagyjából az autósok 20%-a nem fizet. Évente 1-1,1 milliárd forintot dobálunk be az automatákba. Ennek a 20%-a kb. 200 millió forint. Az igazgató úr meglepő pontossággal tippelt másfél évvel ezelőtt. Két és fél év alatt ez a veszteség kb. 500 millió forint. Egy fél parkolóház ára. Ezért nem futja a parkolásért fizetett pénzünkből parkolóházak építésére.
Annak ellenére, hogy a cég vezetője pontos információkkal rendelkezett a korrupcióról, e tárgyban csak egy-két feljelentést tett, és 3-4 belső vizsgálatot folytatott. Emellett további 4-5 feljelentés van, amelyek a parkolási díjakhoz máshogyan kapcsolódnak. Ebből kettő ebben a hónapban indult. Én magam úgy vélem, hogy ez kevés. Túl nagy összegről van szó ahhoz, hogy egy-két kis feljelentéssel el lehessen intézni. Az igazgató szerint akkor, ha nem lehet egyértelműen bizonyítani, csak a gyanú erős, nem lehet feljelentést tenni. Én most mégis ezzel próbálkozom. A vizsgálatunk eredményét és a hangfelvételeket eljuttattam az ügyészséghez.
A tavalyi év a BÖP Kft-t körüllengő korrupciótól volt hangos. Szomorúnak tartom, hogy ennek ellenére az MSZP minden fórumon elfogadta a cég éves beszámolóját.


http://www.spaller.hu/index.php?mode=cikkek&cikk_id=30

Nincsenek megjegyzések: