2010. október 27., szerda

„Az MSZP a spekuláns üzletemberek oldalára állt”

Népszavazással sem vehetik el az emberektől a szocialisták a szabad választás jogát - jelentette ki a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Selmeczi Gabriella szerint az MSZP a spekulánsok oldalára áll az emberekkel szemben, amikor népszavazást kezdeményezne a magán-nyugdíjpénztárak jövőjéről.

A politikus szerint az emberek a saját pénzük feletti rendelkezés jogát kapják vissza a nyugdíjpénztár-választás szabadságával.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: a hétvégén benyújtott törvényjavaslata megnyitja az átlépés lehetőségét az állami nyugdíjrendszerbe, és eltörli a pályakezdők számára a kötelező magán-nyugdíjpénztári belépést.

A politikus hozzátette: ha valaki az átlépést választja, akkor a rá eső tulajdonrészt is magával viszi majd, aki pedig a vegyes rendszerből nyugdíjasként tér vissza az államiba, annak jóváírják a veszteségét.

- A szocilisták ezzel a döntésükkel a spekuláns üzletemberek oldalára álltak az emberekkel szemben. Ezért nem akarják, hogy szabadon választhassanak magánnyugdíjpénztárt. Egy demokráciában még népszavazással sem lehet elvenni a szabad választás jogát. Senkit nem lehet rákényszeríteni arra, hogy a tőzsdén kockáztassa a nyugdíjforintjait - jelentette ki vasárnap Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: