2010. október 16., szombat

Gyurcsány Támogatni kell a Fideszt, ha.....

Az MSZP jelenlegi és korábbi elnöke mellett Gyurcsány Ferenc is felszólal a szocialisták szombati választmányi ülésén. A bukott miniszterelnök az önkormányzati választás után megkezdett országjáró körútjának csütörtöki, kaposvári állomásán is rendszerváltást sürgetett. A nagyrészt nyugdíjasokból álló hallgatóságnak Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, hogy az '56-os forradalom évfordulóján megalakuló platformjába már több mint 1800-an kérték felvételüket.
Gyurcsány Ferenc úgy véli, az önkormányzati választásokon bebizonyosodott, hogy az MSZP még mindig a második legnagyobb politikai erő Magyarországon. Elmondása szerint most azon fáradozik, hogy visszaszerezzék korábbi első helyüket. Ennek érdekében hozza létre október 23-ára a Demokratikus Koalíció nevű platformot is.

A volt miniszterelnök azt mondta: ráncfelvarrásokkal már nem lehet megmenteni a pártot, az MSZP-ben radikális változásokra van szükség. Gyurcsány szerint ehhez nemcsak politikai, hanem erkölcsi és szervezeti fordulatot is végre kellene hajtani. Hangsúlyozta, hogy az alkotmány módosításáról nem szabad tárgyalni a Fidesszel, de van olyan kérdés, amelynek megoldásában a kormánypártok mellé lehet állni.

Gyurcsány: Támogatni kell a Fideszt

„Nyugodtan kell támogatni a Fideszt, amikor valóságos, érdemi, szerkezetátalakító, versenyképességnövelő intézkedéseket kezdeményez. Nem kell mindenre nemet mondani, amit a Fidesz csinál. Ha a Fidesz nekiáll tisztességesen átalakítani a magyar egészségügyet, ha a Fidesz annak érdekében alakítja át a magyar oktatást, hogy abban csökkenjenek a különbségek, amelyet a gyerekek otthonról hoznak, akkor ebben támogatni kell a Fideszt” – mondta a szocialista politikus.

Gyurcsány szerint az általa meghirdetett Demokratikus Koalícióba eddig 1850-en jelentkeztek, egyharmaduk az MSZP-nek nem is tagja.

hírTV


Nincsenek megjegyzések: