2010. október 27., szerda

Tarlósék leváltják a közműcégek vezetőit

2011 első negyedévéig biztosítja a BKV működőképességét az a 12 és fél milliárd forint, amelyet novemberben folyósít az állam a Budapesti Tömegközlekedési Vállalatnak. Ezt a főpolgármester mondta Kontraszt című műsorunkban.
Tarlós István hozzátette: a BKV-t jövő márciusig át kell alakítani, a főpolgármester jövő kedden egyeztet a közlekedésért is felelős Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel. A céget várhatóan kötött pályás és buszos ágazatra osztják fel.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán - egy kivétellel - leváltja a közműcégek vezetőit. Tarlós István azt nem mondta meg, hogy melyik társaságnál hagyja helyén a vezérigazgatót.

„Elkészítettük az új szervezeti és működési szabályzatot, szerdán le fogjuk váltani - egy kivétellel - a fővárosi cégek vezetőit, a hivatalban is megkezdődtek az átszervezések, összeállt az a jogászcsapat, amely a közszolgáltató cégek privatizációs szerződéseit felülvizsgálja, megegyeztünk az ellenzéki pártokkal a pozíciók szétosztásáról, tehát egy hét alatt - megkockáztatom - több minden történt, mint 2006-ban három hónap alatt, de nagyon gyors változásokra van kilátás” – mondta a Kontrasztban a főpolgármester.

„Meg fogjuk nézni ezeknek a cégeknek az adózásait is, képtelen állapot, hogy olyan kedvező feltételeket kaptak a külföldi befektetők, amelyek a várost stratégiailag kiszolgáltatottá tehetik” – tette hozzá.

Nincsenek megjegyzések: