2010. október 22., péntek

Befellegzett a haveri alapokon nyugvó mutyiüzleteknek?

Csepelen is megnőtt a bizalom a Fidesz iránt, jelentősen erősödött a polgári oldal – értékelte a helyzetet Németh Szilárd, Csepel megválasztott polgármestere. Németh szerint a szocialista vezetés alatt az embereket kihasználták, hazudtak nekik, és ezzel megalázták őket.

Ígéretekkel tele volt a padlás Csepelen is: tizenhét évig minden választási kampányban elsütötték, hogy megépül a gerincút, lesz uszoda, bicikliút, wellness központ a Kis-Duna partja mellett, vagy éppen megújul a városközpont. Tervek ugyan készültek, de az is csak a felháborodást növelte, hogy százmilliók röpködtek el rájuk, eredmény meg nem volt sehol – mondta a fideszes polgármester a Fidesz hivatalos oldalának adott interjúban.

Mivel az önkormányzat az elmúlt öt évben hétmilliárd forintnál is nagyobb vagyonvesztést szenvedett el, a költségvetési hiány pedig eléri a négymilliárd forintot, több kényszerű intézkedést is meg kellett hozni ahhoz, hogy a kerület működőképességét fenn tudják tartani. Ugyanakkor Németh kijelentette: legfőbb céljának mindenkor a kötelező feladatok magas színvonalú ellátását tartja; az oktatás, az egészségügy, a szociális tevékenység mindenképp prioritást élvez majd Csepelen.

A 2003-ban bezárt csepeli kórház kapcsán elmondta: azon lesznek, hogy rehabilitálják a kórházat, ahol jelenleg csak a falak állnak, minden más használhatatlan. A közbiztonság javításához Németh szerint meg kell erősíteni a rendőrséget, „nem fekvő, hanem álló rendőrökre van szükség” az utakon. Az elsőrendű tervek között szerepel a korábban bezárt királyerdei rendőrőrs visszaállítása, a betöréses rablások, lopások visszaszorítása, térfigyelő kamerák és fix sebességmérők telepítése, és legfőképpen a politikai jellegű, elvi-haveri alapokon nyugvó mutyiüzletek megakadályozása – sorolta a fideszes polgármester.

Nincsenek megjegyzések: