2010. október 22., péntek

Gyurcsány a politikai sokszínűség képviselője akar lenni

Új elnökhelyetteseket választott az MSZP választmánya, és új bizottsági struktúrák felállításáról is döntött a testület. A vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc volt pártelnök bejelentette, hogy nem kíván új pártot alapítani, a politikai sokszínűséget az MSZP-n belül kívánja képviselni – mondta szombaton Simon Gábor választmányi elnök.


Az MSZP választmánya az eddigi három bizottság mellé egy újabb testület megalakításáról is döntött. A stratégiai bizottságot Haris Éva, a szervezeti, személyügyi és költségvetési bizottságot Szűcs Gábor, míg a társadalmi kapcsolatok bizottságát Schiffer János vezeti. Az új, közpolitikai bizottság vezetésével Harangozó Gábort bízta meg a választmány. A bizottságok elnökei egyben az országos választmány elnökhelyetteseivé is váltak.

A politikai vitában felszólaló pártelnök szerint az MSZP-nek baloldali néppártként nem csak a baloldal, hanem minden demokratikusan gondolkodó erő felé nyitottnak kell lennie. Mesterházy Attila úgy vélte, hogy ma az MSZP az egyetlen politikai tényező, amely valós alternatívát kínálhat a jelenlegi kormányzattal szemben. Az ellenzéki párt vezetője szerint ezért nem hagyható, hogy szétverjék a baloldalt.

A vitában felszólaló Gyurcsány Ferenc céljának egy erős, baloldali párt újraépítését nevezte. A volt kormányfő nem kíván új pártot alapítani, és a jelenlegi vezetés ellen sem fordulna. A Demokratikus Koalíció elnevezésű új platformmal a párton belül kívánja erősíteni a párt politikai sokszínűségét.

Simon Gábor választmányi elnök szerint nem csak helye, de szerepe is van a párton belül a különböző platformoknak. A politikus szerint az új választmány felállásával lezárult az MSZP nyáron kezdődött tisztújítása.

(FH)

Nincsenek megjegyzések: