2010. október 27., szerda

Elindul Gyurcsány új platformja

Ma alakul meg Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció nevű új platformja. A budapesti Szent István Parkba meghirdetett rendezvényen a volt kormányfő mellett Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter és Vitányi Iván mond beszédet, de részt vesz rajta Mesterházy Attila pártelnök is.


Sajtóinformációk szerint a Gyurcsány nevével fémjelzett csoportba eddig 2400-an jelentkeztek, közülük hétszázan az MSZP tagjai.

Gyurcsány miatt módosíthatják az alapszabályt

Az MSZP szóvivője abban bízik, hogy Gyurcsány Ferenc platformja párt és a baloldal sikerét szolgálja majd. Török Zsolt elképzelhetőnek tartja, hogy az új csoportosulás miatt módosítani kell a párt alapszabályát. A volt miniszterelnök által létrehozott platformhoz ugyanis - az MSZP alapszabályától eltérően - nemcsak párttagok csatlakozhatnak. Az alapszabály szerint a párttagok szabadon alakíthatnak olyan platformot, amely politikai nézetközösségen alapul, a párt programjának, irányvonalának elemeit érintően viszont önálló, másoktól eltérő véleménnyel rendelkezik.

(hírTV)



Természetesen az új kommunista platform hol is alakulhatna meg máshol mint a XIII.kerületben a legnagyobb kommunista fészekben……

Nincsenek megjegyzések: