2010. december 12., vasárnap

Az MSZP már nem ért egyet korábbi döntéseivel ???

A 2011-es büdzsé szakít a Gyurcsány-korszak megszorításokra épülő gazdaságpolitikájával, növekedésre és új munkahelyek létrehozására összpontosít - így reagált a miniszterelnöki szóvivő az MSZP bírálatára, amelyen közölték: a párt feltételekkel támogatja a költségvetést.
Szijjártó Péter szerint a tervezet a megújulás költségvetése, ezzel a gazdaságpolitikával jut ki az ország az elmúlt nyolc évben felhalmozott államadósság csapdájából, és alakul ki Közép-Európa legversenyképesebb gazdasági rendszere.

Ellenzékben nem értenek egyet önmagukkal

Ellenzékben nem ért egyet az MSZP a kormánypártként meghozott döntéseivel. A szocialisták olyan törvényeket tesznek zárójelbe a 2011-es alternatív költségvetési javaslatukban, amelyeket az előző ciklusban ők fogadtak el.

A parlament 2009 nyarán döntött úgy, hogy 2011-től 15 millió forint éves jövedelemig mindenki 17 százalék adót fizet. Ugyancsak a Bajnai-kormány idején változott a nyugdíjemelés kiszámításának módja, a svájci indexálást a szocialisták a gazdasági növekedéshez kötött számítási módra cserélték.

Az Orbán-kormány az új szabályozás szerint határozta meg a nyugdíjemelés mértékét a jövő évi büdzsé tervezetében. Az időközben ellenzékbe szorult szocialisták mégis magasabb nyugdíjemelésre tesznek javaslatot. A saját maguk által jóváhagyott adócsökkentést már nem vezetnék be, megtartanák viszont az Orbán-kormány válságadóit, amelyek közül egyet se szavaztak meg a parlamentben. (rá)

hírTV

Nincsenek megjegyzések: